Kje v Mariboru ali okolici kupiti bolj poceni roze za v korito.Prosim tudi, ce mi lahko navedete ceno rozic.Hvala za odgovore.

Zdravo Simi! Ne vem sicer, kakšne rože iščeš, a jaz sem pred kratkim tudi iskala za korito in gredice, prebredla vse vrtne centre (Obi, Baumax, Bauhaus, Florina…) našla bolj malo oz. nič, pa še dokaj drago je, potem pa sem slučajno šla v soboto dopoldan na tržnico po zelenjavo, in glej ga zlomka, ogromno lepih rož, kvalitetnih in precej poceni – npr. osteospermum, ki mi je zelo všeč, v trgovinah pa stane cca. 3-4€, je bil na tržnici nekaj čez 1€, pa še dosti lepši kot v trgovinah, ker jih ne držijo tako natlačene, prav tako sem kupila par dalij (vijoličnih in rumenih), pa rdečo verbeno (ki se tudi zelo lepo razraste), vse to za manj kot 1000 sit! Tako da se ti res splača iti pogledat na tržnico, k tetam z rožicami 🙂) je pa še en vrtni center, malo boj “skrit”, ne vem s katerega brega Drave si, tukaj pod Pekrsko gorco na Studenški ulici ima ena družina svoj vrtni center, tudi precej velika izbira, zelo lepe rože in ugodne cene – tukaj pri njih pa si vsako leto kupim svojo najljubšo – lantano ali spreminjavko (spreminja barvo iz rumene preko oranžne v rdečo, krasna rožica). No, upam, da sem ti kaj pomagala, pa poročaj, kaj si zbral! 🙂

Hvala Maja. Bom sla v soboto pogledat na trznico, danes pa grem na lov se po trugih vrtnarijah in cvetlicarnah. Ce najdem kaj poceni ti javim.Lep pozdrav.

OK, javi, v slogi je moč! 🙂

danes so v lidlu pelargonije visece in ne visece po 70 centov zal pa jih je zmajnkalo do 4 ure popoldan kaksna skoda upam da jih bojo kmalu imeli zopet jih bom kupla ker so res ful poceni

Joj, pelargonije pa meni sploh niso všeč 🙂) sem zbirčna, kaj? Se mi pa zdi, da so jih imeli veliko tudi tam pod Pekrsko gorco, vprašaj še tam za ceno oz. poglej, če boš kaj tam nakrog!
LP, Maja

Tam dela moja sestra pa nocem it tja, ker bi pol zgledlo kot, da pridem tja samo zato, da dobim roze bol poceni. Saj ves kak je to. Meni pa pelargonije niso tak slabe pa ni dosti dela z njimi. Imam malega sina pa nimam veliko casa za druge stvari.Pisi se kaj.

hehe, no, to je pa drugo! Si pa dobra, poštena duša izgleda, ljudje ponavadi komaj čakajo, da izkoristijo poznanstva za kakršnekoli prioritete, ti pa ne greš celo, ko sestra tam dela! 🙂
Ja, saj pelargonije niso tako slabe ko jih od daleč pogledaš, npr. ko si ljudje z njimi okrasijo okna, balkone, a ko pogledam eno posamezno, mi ravno nima ničesar takega, s čimer bi me fascinirala, pa njeni listi mi niso preveč všeč, jaz pa tudi ponavadi kupujem različne rože, ne večih enakih, tako da potem, ko sedim na balkonu, lahko posebej opazujem lepoto ene po ene 🙂 sem se zafilozofirala, kaj?

Kaj pa vem, glede na to, da sem tehtnica po horoskopu, se utegne celo zgodit, da me vidiš naslednič na tržnici, kako kupujem pelargonijo! 🙂)) sem že parkrat razmišljala, če bi si vsaj eno kupila, da vidim to čudo od blizu, no, mogoče pa bom, pa me še navdušijo na koncu! Skupni efekt pa priznam da je kar lep, ko jih pogledaš toliko na kupu…

poznam tehnice je moj po horoskopu ja kaj pa mas ti na balkonu jaz rabim za na okenske police neke visece roze daj mi kako pametno idejo

Ena najlepših balkonskih mi je lobelija – poznaš? Obstaja viseča in stoječa sorta, polno malih vijolično modrih cvetkov, potem npr. viseče verbene, v okroglem koritu pred hišo pa imam eno verbeno (rdečo), eno rumeno dalijo, eno lantano in en osteospermum, zgoraj na balkonu pa ponavadi eksperimentiram in posejem različne rožice (semena iz vrečk), tako da več ali manj nič standardnega in vsako leto nekaj novega, všeč mi je tudi grobeljenik, a to je bolj za gredice, predvidevam, da si v bloku? grobeljnik (allysum) so takšni majhni beli cvetki, obstajajo tudi v vijoličasti in rumeni barvi… če se še kaj spomnim, javim!
LP

lLep pozdrav. Ne nisem v bloku ampak zivim v dvostanovanjski hisi, v spodnjem delu tako, da nimam balkona imam pa okna dovolj visoko, da lahko dam gor visece rozice. Moja mama je imela pred leti ene take visece rozice, ki so imele polno majhni cvetov sicer nevem kako so se imenovale vem pa, da so mi bile zelo vsec. Mogoce so to lobelije,ki si jih ti omenila. Kje pa se te roze dobijo za kupit, ker, ce so to te roze, ki jih jaz iscem jih nisem zasledila se nikjer.

Evo tukaj ti pošiljam link googlovih zadetkov za lobelijo – slike, pa poglej, če je prava!

Mislim, da sem jo takrat kupila na Florini (na Koroški cesti pri Pedag. fak.), lani pa sem upila kar seme in jo posejala, a bolje je, če kupiš že gotovo, kar traja kar nekaj čaka, da lepo zraste. Najbolje da pokličeš Florino in še kak vrtni center, pa vprašaj, če imajo!

Tukaj imaš tudi veliko lepih rož:

Lep pozdrav.Sem ti ze vceraj odpisala pa nevem zakaj se vcasih odgovori ne pojavijo.Ne tiste prekrasne rozice, ki jih iscem niso lobelije.So pa te rozice tudi zelo lepe.Meni je se posebej vsec, da so na policah raznobarvne roze.To res rada pogledam glede na to, da imajo po nekod zelo enobarvne roze.Trenutno se se odlocam kere bom dala na okno in upam, da se bom kmalu odlocila.Jaz sem taki clovek, ko nekaj vidim mi je v tistem trenutku zelo vsec cez cas pa vidim, da si zelim nekaj cisto drugega.kaj ti si cvetlicarka po poklicu, da se tak spoznas na cvetlice.Ves sem se bol nova na racunalniku pa nevem kje se stisne vprasaj in klicaj.Zato nikali ne vstavim vprasaja na koncu vprasanja.Lep pozdrav.Upam,da bo moj odgovor zdaj prisel na rac.

Evo, je prišel! 🙂 No, če si novinka na računalniku, pa dobrodošla, kar pogumno!
Nisem cvetličarka, se samo ljubiteljsko s tem ukvarjam, zadnjih par let malenkost bolj intenzivno, tako da sem si pač nabavila par knjigic na to temo in nekaj časa kupovale te revije, kot so Moj vrt, Rože in vrt, Ljekovite biljke itd., pa se potem že človek nekaj nauči… saj ti tudi kot samouku “zalaufa”, samo malo prakse je potrebno. Danes sem pa ravno urejala grob in posadila bele grobeljnike, lantano in roza verbeno, pa je kar lepo izpadlo, nabavila pa sem tam pri tvoji sestri!:)) no, najbrž sem pravo videla, ne vem, ima zdi se mi malo bolj svetle in malo daljše (oz. srednje) ravne lase…
LP

Lep pozdrav.Ja pravo si srecala. Ona je moja sestra lase ima dolge malo cez usesa.Lep ,da si ljubiteljica roz po tem se vidi, da si dobra oseba.Tak pravi moj tast, ki ima roze nadvse rad.

Lep pozdrav.Upam ,da se se kaj slisima vcasih bi mi kak nasvet prav prisel.Aja pa se to kaj pa viseci nageljcki so ti vsec.Saj to tud pase na okensko polico pa se ful disijo.

Nageljčki so krasni, ja, še posebej zaradi čudovitega vonja, pa tudi zgledajo lepo! Sem jih še mislila tam kupit, a so tistih majhnih, ki so mi bili bolj všeč, imeli samo dva ali tri, pa potem nisem. No, pa drugič!
LP