Najdi forum

Po daljsem casu sem spet prisel na forum in ugotovil, da je pac postal nadomestek za IRC. Enostavcni odgovori, katerih pomen zna razvozlati samo bolni um tistega, ki jih je napisal. Slovenscina na nivoju cloveka, ki ni nikoli koncal niti osnovne sole. Tisti, ki se se potrudijo kaj napisati in komentirati pa ali so ignorirani in se njihova tema prelevi v izbruhe bedastih odgovorov in zasebnih pomenjkovanj, ali pa so brez trdnih argumentov napadeni. Kje je forum, ko je clovek vpisal tezavo z zavestjo, da bo dobil kar se da najboljsi odgovor sodelujocih.
Tudi jaz sem bil do nekaterih “nesramen”, ampak sem vsaj argumentiral svoj pogled in do nobenega “starega” clana s katerim sem se spustil v debato ne gojim negativnih custev. Nasprotno zelo rad berem njihove (vase) poste se naprej, ampak ko naletim na bolne odgovore posameznikov, ki se zdijo drugim se “humorni” potem je to znak da je ta forum zgubil svoj car, namen in zanimivost. To pisem zaradi se par tistih , ki sploh se vztrajajo in hocejo nekaj povedati, kljub ignorantskim izpadom.
In vse kar znajo povedat je da se nekomu kolca ker je prejsnjo noc pokasiral-a prevec dildotov na swinger party-ju, drugi pa je spil dobro kavo za kar je porabil dvajset postov s povprecno petimi besedami na post pristne slovenstine.
In ce mi bo kdo zdaj rekel naj pac ne berem in grem drugam, mu odgovorim naj se “d fak aut spoka s tega foruma” Ce ima inteligenco in razvoj na stopnji otroka , naj gre na forum mladih, ceprav bi bili oni uzaljeni s takim predlogom, kajti s svojo zrelostjo veckrat prekasajo veliko osebkov tukaj.
Mogoce se je stari forum brez vseh teh novih humoristov zdel dolgocasen in zamorjen, ampak clovek je lahko povedal svoje mnenje ali tezavo brez zadrzkov. Ljudje pac ne pisejo vec svojih problemov, ker namesto da bi dobili nasvet, dobijo javno ponizanje in posmeh.
Zato postavim javno vprasanje: Ali ste s forumom zadovoljni? Katera varijanta je bila boljsa? Stara zamorjena? Ali nova “humorno” prosvetljena?
Upam da boste odgovorili vsi, ki ste kadarkoli bili prisotni na forumu “Srednja leta.” tako kot aktivni kot pasivni. Zdaj je cas za Vase mnenje.

Živ Arhangel,

če si opazil, smo te pogrešali in se spraševali, kje so tvoji kritični odgovori. Kaj se je zgodilo ? Na forum je pač prišlo kar nekaj veseljakov, ki nas spravijo v dobro voljo. Nekatere berem, drugih ne. Nočem omenjati imen. Tudi resne teme se pojavljajo vsake toloko časa. Mislim, da nimamo pravice nikogar ganjat s foruma, saj je v končni fazi anonimen in prostovoljen. Jaz berem tisto, kar mi ustreza in tudi komentiram tam, kjer se mi zdi, da imam kaj povedati. Res je, da se ljudje, s katerimi si imel navado komunicirati, oglašajo bolj poredko, mislim pa , da vseeno berejo. Jaz tiste bedaste odgovore enostavno spregledam in jih ne berem.Sem pa vesela, da so še ljudje , ki kaj konkretnega povedo (med njimi tudi ti). Ostala bom.

LP,Kaja

100 % si čakal mene !
Jaz se ne SKRIVAM , moj emal poznajo vsi ,ti …….ne bom te imenoval in ponovno prišlo do nesporazuma
drugič , da nebi govorila slučajno o slovnici – tudi svoje posse si preberi
Nove Amerike ali Avganistana tu ne boš najdu .
V veseljake se ne spuščaj ,ker znajo biti tudi zlobneži – Pa obnašaj in zadržuj ispade, vsaj pri meni !
Ko boš imel JAJCA IN NAPISAT SVOJ NASLOV , potem pljuvaj po FORUMU ,ali kako je bil un boljši,- ker ???
Nisem od januarja tu ,ker ga takrat tudi ni bilo ,a si bil ti ? ali si od JUNIJA
daj malo se kalkuliraj ali brzdaj
“Štumpantl”

Moram reči, da se strinjam z Kajo. Upam, ArhAngel, da mene ne uvrščaš med tiste, ki delajo “zdraho” po tem forumu.
Res pa je, da se vse prevečkrat zgodi, da postane tema ali pa vprašanje čisto nekaj drugega, ko se začnejo obiskovalci med sabo pogovarjati skoraj interne zadeve in zaidejo čisto drugam od prvotnega vprašanja.

Pa brez zamere.

Se strinjam s teboj ArghAngel. Zadnje čase sem kar slabe volje, ker se je nivo našega foruma spustil tako nizko.
Prejšni forum, kjer si vsaj dobil normalen odgovor na svoje vprašanje in kjer so potekale normalne debate mi je bil seveda neprimerno bolj všeč.
Ta humor od raznih štrampantlov mi je too much. čao

Pozdravljen Arghangel,

Nekako se strinjam s tabo ! Pa naj mi oprostijo vsi šaljivci in dobrovoljčki tega foruma … zares vas rada berem, ampak kar je preveč, je pa res preveč.

Moti me predvsem to, da se na resnih temah nekateri začnejo šaliti in se pogovarjati stvari, ki jih razumejo samo oni in ki nimajo prav nobene zveze z vprašanjem. Potem se pa najde še kak pametnjakovič … in vse skupaj se spremeni v eno samo zmerjanje in takrat se pač pokažejo pravi obrazi.
Če se mi kakšna tema zdi zanimiva, si želim prebrati odgovore … na žalost pa nimam toliko časa, da bi se ‘prebijala’ skozi vse trenutne pripetljaje nekaterih forumovcrv (saj dostikrat ste res luškani 🙂 … preden pridem do kakšnega konkretnega mnenja …

Nič nimam proti, če si odprete svojo temo in na njej razglabljate, se šalite in izmenjujete najnovejše vice. Moti pa me, da to počnete na temah drugih ljudi.

Zadnje tedne je tu še klepetalnica, ki vam omogoča take vrste pogovorov … zato predlagam, da tisti ki imate časa na pretek in volje dovolj … pojdite tja in si dajte tam duška.

Vse skupaj lepo pozdravljam, upam da se boste še naprej imeli radi , se šalili in uživali na teh forumih … samo dajte to počet z občutkom … predvsem do tistih, ki imajo težave.

Barbara.

Ž
Po eni strani ima Arghangel seveda prav, veliko je nepomembnih, lahkih, včasih tudi popolnoma brezveznih pisanj. A kaj storiti? Če lahko svetujem, potem jih pač enostavno niti ne odpirajte. Kajti kot vidite, je tudi na področju drugih medijev danes obilo balasta in se je treba prav potruditi, da odkriješ kaj užitnega. Moram pa priznati, da na tem forumu sodeluje nekaj ljudi prav iskrivega duha – in zaradi njih se splača sodelovati.
Pozdrav

Evo..jest se kriva..evo priznam.. a bom dobila po riti?
Sej vcasih sem tud resna..in kaj pametnega povem.Angel..arh..ce rabis kak dober nasvet,ti lahko tud perla pomaga!

BRAVO!

Ravno to muči tudi mene že lep čas. Lep pozdrav vsem!

To kar si navedel je v bistvu tudi razlog zakaj nisem več redna obiskovalka tega foruma. Če že slučajno malo pogledam gor in najdem temo, ki mi je zanimiva tako sledijo neki čudni nepovezani odgovori, in dokaj osebni pogovori med nekaj stalnimi forumovci. Tudi sama več nočem načenjati tem, koga vprašati za mnenje ali komu svetovati, ker imam občutek, da sem ignorirana, tako kot še nekaj meni podobnih. Pač nisem človek, ki bi bil iz dolgčasa na forumu in se mi tudi zdi brezpomensko razno komentiranje, ki vsebuje max. 2-5 besed (potrditev, zanikanje, pohvala,…) ali znakov.
Je že pač tako – vsaka dobra stvar se lahko spremeni, nekaj časa smo uživali in se fino imeli mi, zdaj imajo priložnost drugi.

Pozdrav,
Sanja

Vsega pomalem, kot smo že ugotavljali, humornosti, kolikor je je potrebno za pust deževen dan, resnosti pri temah, kjer je potrebna. Saj ne odgovarjamo vsi na vse teme. Vsak se približa tisti temi, ki mu je bližja. In – kaj lahko iz tega ugotovimo. Da je vsem zelo blizu neobvezno, neduhamorno klepetanje. Za nasvete, razpredanje, filozofsko razmišljanje in za še kaj, obstajajao na tem forumu tudi drugi naslovi, ne le Srednja leta …. Obstajajo naslovi (bolj na kratko: Psihiatrija, Zdravje je vse, Starši staršem, Rekracija in sprostitev, Šrehrana, Knjižni molji, Hujšanje …. tudi o spolnosti nekaj, pa o porodništvu in ginekologiji …..), skratka, lahko se priključimo kateri koli temi s kakršnimkoli vprašanjem in razpredamo, prosimo za nasvet, fiozofiramo, “vsiljujemo svoje mnenje”, resnično lahko počnemo karkoli.

Zdaj pa si jaz postavljam vprašanje – sebi in drugim, tudi Tebi? Zakaj se ne bi na temo “Srednja leta – najlepša leta” pozabavali, se sprostili z “ludorijami”, če nam to ustreza?? Tisti, ki niso za to debato, so se tukaj odjavili in prisrčno in lepo povabili “svoje prijatelje in znance s foruma” na klepet na drug naslov. Si tam, kjer ti je prijetno biti in nisi tam, kjer ti to ne ustreza, bodisi zaradi “nakladanja”, bodisi zaradi “napak”!!!

Slovnica – mene ne motijo napake. Človeka sprejemam z vsemi napakami, ker so napake njegove, sestavni delj njegove biti, ker pač vsi nismo hodili v visoke šole (najbrž Ti si?, ker je čutiti, da si “zelo razgledan” in “izobražen”), torej napake niso moje, so njegove. Če sprejmem človeka, sprejmem tudi njegove napake, za toliko časa, kolikor sem z njim, v pogovoru, pač nekje skupaj, so njegove napake z menoj in ne bom si jaz belila svojih las zaradi njegovih slovničnih napak in kaj vem kakšnih pomanjkljivosti še. Napake bo ali ne bo odpravil sam, kakor bo pač želel. In tu se ne srečujemo slavisti, srečujemo se ljudje dobre volje. Klepet je najbrž delno temu tudi namenjen, kaj meniš?

Ne vem, če sem ti prav odgovorila, ne bom šla še enkrat “brati svojih napak”, sprejmi jih, ali ne, to bo tvoja odočitev.

Si zdaj kaj bolj zadovoljen? Ali boš morda svojo nejevoljo še strestal na ljudi dobre okrog sebe? Potem Ti svetujem, da se pridružiš klepetalnici “Psihiatrija”?

Pa prisrčno lep in humorno navihan pozdravček,
Marija

Berite odgovore, ki so namenjeni vam in ki so pisani na vašo temo. Jaz ne opažam, da bi se “veseljaki” vtikali “veselo” v temo, ki zahteva razmislek in premišljen odgovor. Jaz tega ne počnem in mislim, da tudi ostali ne!
Marija

Vsako ima svojo priložnost, la na pravem naslovu jo mora iskati.
Marija

ArghAngel, marsikaj od tega, kar si povedal, drži.

Otroške bolezni pač. Eni jih prebolijo prej, eni pa rabijo malo več časa. In črk. Sicer pa vsaka šola nekaj stane, ali pa boli.

Brez novih obiskovalcev bi postalo kmalu dolgčas. Verjetno bi bilo potem treba spremeniti tudi ime foruma… 🙂

lubčka dobiš, ker si zadela center ,in razmišljš optimalno – pa brez zamere ,da sem se ravno na tebi tako izrazil
Hvala
“Štumpantl”

Tvoje pismo ima veliko težo, ki jo ni mogoče zanikati. Če seveda je potrebna delitev na šaljivce (čutim se deloma krivega) in na tiste resnimi temami potem so tvoje trditve upravičene. Delitev na stari in novi forum? Mogoče smo res tisti novi podrli osnovni smisel tega foruma, kar pa verjamem ni bilo zlonamerno.
Menim pa, da je v vsaki šaljivi zadevi tudi nekaj resnobe. Osebna izmenjava mnenj, dogovarjanja morda, zakaj pa ne? Morda je res potrebno postaviti kodeks tega foruma ali pa neke vrste članstva.
Ni dileme o tem, da vsake vrste besednjak tu in tudi kje drugje nima prostora. Vsekakor sem se jaz pripravljen podrediti tistemu , kar bo večina od tega foruma želela.
Lep pozdrav vsem
Hubert

Ce se jaz pristavim svoj osebni loncek : ko sem jaz pred kakim mesecem prav na tam forumu izlivala svojo zalost , razlagala vsem svoje skrbi in strahove in prosila za pomoc , mi je komaj kdo odgovoril – vsem , ki so mi , se zahvaljujem . Ko pa sem prejsnji teden kar tako za hec odprla cisto nepomembno temo , se je pa vsul plaz replik . Kaj naj bi torej po tem sklepali ? Ljudje so bolj zeljni veselja kot zalosti. Ce pa ima kdo problem , pa mislim , da vedno dobi tudi veliko konstruktivnih odgovorov.
Osebno sem prepricana , da mi tudi humoren pristop do zivljenja v veliki meri pomaga resevati oziroma se lazje spopadati z mojimi osebnnimi problemi.
Konec koncev , ali ne pise na vstopni strani , da je ta forum namenjen vprasanjem , svetovanju in klepetanju o vsem , kar nas zalosti pa tudi veseli.
LP A.

Lubčka sprejmem, pa ne le enega – hvala!
Marija

Tako je, Andrejka! Vsak ima svojo možnosti, le poiskati jo mora.
Marija

So trenutki, ko smo srečni, ure, ko smo zadovoljni in dnevi, ki jih moramo živeti – vprašajmo, svetujmo, poklepetajmo o sebi in o vsem …

Jaz se strinjam s tabo ArghAngel, sem bolj pasiven član foruma in veliko pišem svojemu dekletu in upam, da bom dobil odgovor od nje in mogoče tudi od drugih. Nažalost moram delovati tako, ker mi razmere ne dopuščajo drugače. Če mimogrede komu s tem polepšam dan še toliko bolje in me ne skrbi, ker na svoj post ne dobim 355 odgovorov. Me pač tale forum osrečuje in je zanimiva stvar. Ne maram pa, če kdo na veliko uporablja medmete ter vice in šale.

New Report

Close