Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Zasvojenost in pomoč Kje dobiti zaposlitev kot uporabnik metadonskega programa

Kje dobiti zaposlitev kot uporabnik metadonskega programa

Ima kdo izkušnje, kakšen nasvet🙏

Pozdravljeni,

vam bom nanizala nekaj idej, vi pa boste videli, ali ste kaj takega že poskusili ali pa bi to bila morda opcija za vas.

Prvi naslov je zagotovo Zavod za zaposlovanje, kamor se je dobro prijaviti iz več razlogov. Prvo je, da dobite dostop do baze vseh razpisanih delovnih mest, kot drugo pa dobite svetovalko. Prijavo je najlažje, če še nimate izkušenj, opraviti osebno na vam najbližji enoti. Poglejte, kje se nahajajo in kako imajo uradne ure na spletni strani https://www.ess.gov.si/o_zrsz/naslovi_in_uradne_ure.

Pripadajo vam svetovalni pogovori, na katerih s svetovalko/cem naredita tudi načrt. Morda, če bi bilo potrebno, vam lahko pomagajo pri do-šolanju ali prekvalifikaciji, če za vašo izobrazbo in izkušnje ni šol, ali pa takšnega dela ne morete opravljati.

Druga možnost so portali za zaposlovanje, npr. https://www.iskanjedela.si/search-jobs?jobId=2906637, https://www.mojedelo.com in https://www.optius.com.

Če bi bile kakšne ovire glede prevzema metadona, delovnega časa se pogovorite v ambulanti, kjer ga prejemate, kakšne so to možnosti.

Če imate kakšno priljubljeno področje dela in zaposlitve, v svoji bližini preverite s spletnim iskalnikom in tako, da povprašate znance, če poznajo kakšno podjetje. Če znancev nimate, se obnite na kakšno društvo v bližini. Sicer ponavadi ne pomagajo iskati zaposlitve, ampak morda pa imajo možnost, da vam pomagajo najti. Društva z močno mrežo po Slovenijo sta Ozara http://www.ozara.org in Šent https://www.sent.si. Sicer sta obe bolj usmerjeni v pomoč ljudem v duševni stiski, kar vi morda niste, ali pa tudi. Ampak v vsakem primeru jim pišite ali jih pokličite in boste videli. Znajo vas pozitivno presenetiti in razveseliti.

Še eno mesto je, kjer vam lahko svetujejo in pomagajo, to so Centri za socialno delo. Na seznamu https://www.scsd.si/centri-za-socialno-delo/ izberite tistega, kamor krajevno spadate. Morda tam že dobivate kakšno podporo in imate svojo svetovalko/ca, če ne, zaprosite za “Prvo socialno pomoč”. To je razgovor na CSD, kjer boste dobili osnovne informacije konkretno za vašo situacijo, ker v vašem vprašanju niste navedli posebnih podatkov o sebi (starost, zaposlitvene izkušnje, kraj iz kje ste, izobrazba, …)

Predvsem pa ne razglašajte povsod in na prvo besedo, da ste uporabnik metadona. To je vaša zasebna informacija in situacija, ki seveda vpliva na možnosti zaposlitve in tudi njeno vrsto, ampak o tem se boste pogovarjali v nadaljevanju s svetovalcem ali bodočim delodajalcem. Sicer boste težko kam prišli. Ker to da ste zdravljeni z metadonom je prej oteževalna okoliščina, ki vam manjša možnost zaposlitve, kot referenca, ki bi vam zaposlitev olajšala.

Če imate še kaj za dodati ali vprašati kar napišite.

Še drugi, ki imate morda osebno izkušnjo tudi.

 

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Iskrena hvala za obširen in prijazen odgovor. Sprašujem za sina. Seveda vsak zdrav. pregled “pove” delodajalcu kako in kaj. In je konec upanja…

New Report

Close