Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost kje dobiti Menogon

kje dobiti Menogon

Ali katera ve kje bi lahko dobila 4 škatle Menogona. Sem klicala v lekarno na Fernetiče, pa pravijo, da ga ni za dobiti. Da imajo samo Menopur.

Jaz sem v torek naročila menogon v lekarni na Fernetičih. Na zalogi ga res nimajo, ga pa priskrbijo. Včeraj sem klicala in me že čaka. Jutri gram po njega. lep pozdrav

Ne vem ali imam ravno to smolo, da ga sedaj ni več. So mi prav na Fernetičih včeraj rekli, da ga ni za dobit. Ima še katera kakšne informacije. Ker razlika med Menogonom in Menopurom je pri štirih škatlah 400 €.

nova
Uredništvo priporoča

A si vprašala kdaj ti ga lahko priskrbijo – čez koliko časa.

Evo, ravnokar govorila s Fernetiči.
Meni je gospa rekla, da se Menogona v Italije ne dobi več, Menopur pa je 1 zavojček 200,67 EUR… Potem pa sem klicala še na Bazovico, pa so mi rekli, da ga je treba naročit in da se čaka 10-14 dni…

Zdaj pa res ne vem več, kaj je s tem.

Našla sem eno staro navodilo za Menogon kjer piše, da je bilo dovoljenje zadnjič podaljšano oktobra 2006 (če prav razumem?). Če imajo revizijo na 2 leti, je možno, da ga niso podaljšali… A kdo ve, kje bi se to dalo preveriti? Kitty?

Tudi jaz sem danes klicala Fernetiče in so mi povedali enako, da naj bi Ferring nehal proizvajati Menogon, tako da naj bi preostal le še Menopur, ki pa stane celih 266 EUR po škatli (10 ampul).

Zalog naj pa ne bi bilo več, tako da Fernetiči tudi naročil ne sprejemajo (več).
Če ima kdo kakšne bolj vzpodbudne novice, bi jih z veseljem slišala…

Se bom ustavila začetek tedna v lekarni čez mejo in sporočim kaj je res.

Če bi pa ta čas katera klicala lekarne v trstu:)

http://www.pagineutili.it/getListing.php

Menogona se ne da več dobiti v Italiji. V soboto sem bila na Fernetičih. Dobila sem zadnji dve škatli, kateri sem naročila v torek. Bila sva pa tudi v Trstu in ga tudi tam ne moreš dobiti niti naročiti. Dobi se lahko samo menopur ki stane 266 eur. Sem pa zasledila menogon v nemški spletni lekarni. 10 ampul stane 158 eur. Lep pozdrav

http://shop.bodfeld-apotheke.de/produkte/suchagent/;jsessionid=6832F1BF68BED86F4B9AAE6C35539793.web7

Prodam 4 ampule menogona, rok uporabe april 2009

Petrca, kako je lahko Menopur zdaj tako dražji kot včasih? Vem, da je Reš rekel, da je enkrat dražji, 266 evrov je pa več kot enkrat dražje. In zakaj Menogona več ne proizvajajo?? Je morda v lekarni kaj rekla?

Samo nekaj bi tukaj vprašala.

Vse ki iščete Menogon, kot jaz razumem, ste pri dr. Rešu samoplačniki!?

Če ga res ne delajo več, in zaloge pohajajo, potem bo moral Reš spremeniti to zdravilo za katero drugo. V koncesijskem postopku ti predpiše Menopur, ki je dražji od Menogona, no, ma ga vsaj plača zavarovalnica.

Da pa bomo morale v samoplačniškem postopku kupovati Menopur, pa res je skoraj še enkrat dražje.

Jaz nimam nobene ampule več, še tista, ki mi je ostala, mi jo je Reš zamenjal za stop inj., da nisem še te kupovala.

Upam, da dobite čimprej kje kakšno zalogo Menogona. Srečno.

V lekarni je rekla, da je to tržna zadeva. Dobavitelj ga ne bo več dobavljal, ker se ne splača. Dobavljal bo samo menopur.

Sem se pozanimala in je Menopur v Sloveniji cenejši kot v Italiji. Pri nas je 204 evre 10 kosov, v Italiji pa 266, tako, da se ga bolj splača tu kupiti.

Ali se ga dobi v Sloveniji tudi v lekarni?

Zato pa so ti postopki po “novem” pri Rešu od 2000-2500 eur – odvisno od terapije, voženj do italije, Lj….

Sem pisala na Ferring in sporočim, ko mi odgovorijo.

Milojka, jaz sem tudi klicala v Bazovico, pa so rekli, da jim trenutno ne dobavljajo, da pa ne vedo, ali je to le začasno ali ne. Tako, da sem pustila podatke in me pokličejo, če ga dobijo. Sigurno pa to ne bo kar v enem dnevu.

Kitty, Ferringu sem tudi jaz pisala, pa zaenkrat še nisem dobila odgovora.

So lekarne v Italiji tudi ob sobotah odprte, če morda katera ve?

Včeraj sem se pogovarjala s farmacevtko v eni lekarni v Gorici (I) in oni imajo v soboto zaprto. Ampak ne vem, če to velja tudi za druge lekarne.

New Report

Close