Najdi forum

kje dobiti idejo za posel

Rada bi odprla svoj posel. Sama se ukvarjam z zelo splošno dejavnostjo, mož pa je bolj tehnični človek. Skupaj bi rada odprla kako zadevo (ok, firmo že imava) samo ne veva s čim se ukvarjati. Imava ideje, ki pa po razmisleku vedno padejo v vodo. TZa trgovino ljudje nimajo denarja, v kako tehnično zadevo nimava denarja za proizvodnjo … Imate vi kakšno idejo, kaj v Sloveniji manjka, pa da po možnosti dobiš še kak evro od EU skladov? Kje najti kako podjetje za sodelovanje, pa ga potem zalagaš z določeno zadevo … Skratka, kje in kako do ideje?

Hvala!

Obremenjena

…či bi vedla, bi sama to odprla, se ti ne zdi?

Draga moja,
s takimi stvarmi se ukvarjajo celi timi strokovnjakov in “strokovnjakov”, ki so zato mastno plačani.
Jaz sem imela enega prijatelja, ki je najboljše ideje za posle dobival, ko je kakšnega zvil.
Mogoče vredi poskušat 😉
Lp

počni tisto, kar najraje počneš. to je zagotovo tudi dobro.

ohjoj ste jo pa tud zamorile, no.

obremenjena, razbremeni se najprej 🙂 to je prva nujna postavka za lasten biznis 🙂

pol pa na internet delat raziskavo, če nimaš lih en kup svetovalcev, ki bi ti zastonj naredili poslovni plan :-))))) (aja upam da znaš angleško, to je pa že skoraj nujno). pa če si z odgovori na raznih čvekih ne moreš nevemkok pomagat 🙂

vpiši v gugl business ideas (pa probaj tudi z bussiness, ljudje včasih dajo v to besedo dva prva s), dobiš tele rezultate, zdaj pa izbiraj, kaj bi ti prav prišlo:

pa ne bit lena pri klikanju, ne ustavi se že kar pri prvem zadetku, ampak si vzemi veliko časa, ker veliko dobrega noter, tudi če je zraven precej smeti. skratka, moraš naredit selekcijo, pol pa shraniš najbolj obetavne linke.

aja, pa pri iskanju se ne omeji samo na biznis ideje, domišljiji daj prosto pot, saj taka raziskava te nič ne košta.

recimo:
eu-funded business:

eu sredstva mala podjetja

ideje za malo podjetje

uh tega je kokr češ. pol pa še po panogi, ki bi si jo izbrala, pa razpise eu mal pogledaš za to panogo, pa občinske razpise, pa pogledaš na gzs mislim da objavljajo, ko tuja podjetja iščejo partnerje pri nas itd.

tudi jaz iščem tržno nišo, ker se mi zdi da druga ne bi uspelo.

Žal je tako, da vse v glavnem že je.
1.Prodreti v neko firmo kot dobavitelj pa ni težko.
Edini pogoj je, da si cenejši od dosedanjega dobavitelja in vsaj približno enako kvaliteten in potem čakaš, da nekdo drug zrine ven tebe…
V poslu žal ni več santimentalnosti.
Pa še na to računaj, da je Slovenija tako majhna, da ima povsod že kdo kakšnega poznanega.
Taki zaradu lastnih koristi seveda držijo skupaj.

Zmisliti si nekaj čisto novega, pa v tem trenutku na svetu razmišlja vsaj kakšne dve miljarde ljudi…:)

samo nekaj za obremenjeno: s takimle razmišljanjem ne boš prav daleč prišla. ker to sploh ne drži, samo zadevo moraš pogledat z drugega zornega kota. možnosti je ogromno, ampak res ogromno. zakaj? ker so ljudje večinoma navajeni razmišljati samo v ustaljenih okvirih. uspejo namreč tisti, ki si upajo pogledat dlje, širše in drugače. in ki ne obupajo na prvi napaki, pa na stoti tut ne. takih je pa bore malo, zato pa zgleda, kot da “vse v glavnem že je”.

a je npr. mirko tuš odkril kakšno novo panogo mogoče? a jo je mogoče tale, kaj je že, direktor od elektrončka? ne, samo na drugačen način sta se zadeve lotila. pa tadva sta samo ekstremen primer, ker sta zastavila na veliki nogi. če tega nočeš, lahko še vedno uspešno delaš, samo pač v manjšem obsegu.

V glavi imam eno ful fajno idejo, je pa povezana s trgovino. To je prvi minus, ker imam občutek, da s trgovino bo zelo težko, ne vem pa če rabimo v slo še enega Mirkota. Kaj je problem? To, da za to mojo dejavnost rabim enega dobavitelja iz tujine, ki bi mi dobavljal cel sortiman izdelkov. In nikakor ga ne morem najti. Potem so razne ideje, ki pa so izven ustaljenih okvirov, pa nikakor ne najdem računice. Da se spravljam v nekaj, kar že je, potem je itak konkurenca prehuda. Sama se rada ukvarjam z dejavnostjo, ki jo počnem, samo za to rabim izdelek, storitev, ki bo potegnil. Huda_mravljica, tvoja pomoč je res super. Se bom vrgla v raziskovanje in upam, da kaj najdem. Začeti je res težko, sploh če si sam …
Če ima še kdo kakšen nasvet, na plano z njim. Poleg plenic se prileže tudi kakšen poslovni pogovor. 🙂

se pravi, ti eno idejo že imaš, vidiš to je že nekaj. zdaj ali je ta ideja izvedljiva, boš morala presoditi. jaz bi ti samo par vprašanj natresla gled ena to kar si napisala, mogoče ti kaj izostri pogled.

– ne vem pa če rabimo v slo še enega Mirkota
rabiš začeti v velikem slogu ali lahko z malim, pa pol dograjuješ? to slednje je bolj varno glede investicij.
– rabim enega dobavitelja iz tujine,
pa si ziher, da mora biti iz tujine? bi lahko s tem pri nas kdo začel, pa narediš posel še nekomu drugemu?
– In nikakor ga ne morem najti
hm, v kakšnem pomenu – je poniknil? so tvoje zahteve preveč specifične?

zakaj pa bi se naslanjala na enega samega dobavitelja? ne bi mogla skombinirati z večimi? slednje je veliko manj tvegano. tudi sama tako delam, čeprav nimam dobaviteljev – dobro je vedno imeti več želez v ognju, hehe 🙂

– razne ideje, ki pa so izven ustaljenih okvirov
pa to je super
– ne najdem računice
to je pa malo manj super 🙂

misliš, da se je res ne da najti? tudi če pogledaš s stomiljonov drugih zornih kotov? no mal že nakladam, ampak takole na pamet je

– Sama se rada ukvarjam z dejavnostjo, ki jo počnem, samo za to rabim izdelek, storitev, ki bo potegnil.
ali pa dobro reklamo 🙂

– Da se spravljam v nekaj, kar že je, potem je itak konkurenca prehuda.
konkurenca je po mojem mnenju izraz, s katerim nas vse preveč fopajo, potem nas je pa strah. Naredi ravno nasprotno: konkurenco vzameš za dobro! jo preučiš v nulo, z njo, če se le da, še sodeluješ! (imej prijatelje blizu, sovražnike pa še bliže, hehe :-))) In se od nje učiš – povzameš dobre stvari in jih izboljšaš, slabe pa odpraviš.

kaj pri storitvah potegne, ti povem primer, pa ne iz svojega biznisa, ampak iz življenja nasploh. pa ni nujno, da se tole nanaša na tvojo panogo, samo v premislek, če lahko najdeš kako svojo konkurenčno prednost.

Na primer:

Koliko je gradbenih firm v sloveniji in manjših gradbenih spjev in ostalih gradbincev nasploh? Na tisoče. ko pa koga rabiš: najprej nimajo časa. se ne držijo dogovorjenih rokov. ne obveščajo o povišanju stroškov. nonstop jih moraš nadzorovati, pa še potem nisi ziher, da bo dobro narejeno. Uporabljajo slabše materiale, kot obljubijo. držijo se samo metod, ki jih poznajo ali pa tistih, ki jih dobijo od dobaviteljev materiala – zelo malo je inovativnih, takih, ki bi recimo z arhitektom skupaj in s tabo kot naročnikom (in to za eno korektno, ne astronomsko ceno) tvorili projektno ekipo, ki bi se učila drug od drugega in bila ustvarjalna. “ja gospa tega se pa ne da naredit”, je najpogostejši odgovor. pa vem, da se da, vidim v tujini, da se da. in da ni treba, kot pri nas, za vsako najmanjšo mrvico kreativnosti, ki ti jo nekdo proda, spustiti finančne duše.

Gradbenik, ki zna delati ravno obratno od vsega zgoraj naštetega, bo uspešen v vsakem pogledu in dela mu nikdar ne bo zmanjkalo. Tudi brez posebne reklame, najboljša je itak ona od ust do ust.

– Začeti je res težko, sploh če si sam
moraš biti nujno sama? se ne moreš z nikomer povezati?

in tako naprej bi šlo lahko tole :-))) midve bi si lahko izmenjale kak mejl 🙂

mogoče še ena koristna ideja za iskanje – gugl in besedna zveza poslovni načrt, najde vse živo.

morda koristno:

primer poslovnega načrta (tale je ženjalen, Podjetje za odpravo bolečin, lastnica Pika Nogavička, hihi :-))

pa sama še pobrskaj.

na takih straneh so vprašanja, na katera moraš misliti in ki ti lahko razširijo pogled.

LP

Najprej se pogovori sama s sabo inpoglej, kaj te veseli in kaj so tvoji talenti, prednosti (ravno tako mozevi). Poglej, kaj bi delala, ce bi delala s srcem.
Potem pa naredi poslovni nacrt na osnovi tega in v akcijo.

Poznam tipa, ki ima pravo bogatstvo na osnovi rezbarjenja lesa in izdelovanja okvirjev za slike. Ampak tipu je to obsesija.
Poznam tipa, ki je sicer kljucavnicar, ga je pa zanimala geologija, fizika in podobne znanosti. Skozi zivljenje je ustvaril pravo malo bogatstvo na osnovi svojih hobijev.

Mirku Tusu definitivno ni bil cilj prodajat kruh pa mleko v eni trgovinici. Itd. …

Bistvo je, da ves kaj hoces in da to delas s srcem in glavo.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Ti si pa res pridna mravljica:))))

Pridna mravljica, ful ti hvala za tvojo pomoč, razmišljanje. Vidiš, taki pogovori ti dajo veliko misliti, in te mogoče usmerijo na pravo pot. Tudi linki bodo izjemno koristni, se čez vikend poglobim v njih.
In ja, bi bila za to, da izmenjava mail, mogoče celo najdeva možnost za skupno sodelovanje … lahko mi pišeš na [email protected].

evo, obremenjena, maš moj mejl 🙂
uspešno raziskovanje!

lp

Potrebujete finančno pomoč? Ste v finančni krizi ali potrebujete sredstva za ustanovitev lastnega podjetja? Ali potrebujete sredstva za poravnavo dolga ali poplačilo računov?, s 100 % zajamčenim posojilom, dajemo posojila v (evrih, funtih, dolarjih .) obrestna mera, ki velja za vsa posojila, je (2 %), če vas zanima pridi k nam zdaj:

 

* Izboljšanje doma

* Posojila Inventor

* Posojilo za konsolidacijo dolgov

* Poslovna posojila

* Osebna posojila.

 

Če ste zainteresirani, nas kontaktirajte preko Email;[email protected]

Kontaktirajte nas še danes in z veseljem boste poslovali z nami.

 

Execs Service

New Report

Close