Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija kislinska erozija?

kislinska erozija?

Lep pozdrav !
Zgornji enki in dvojki me že kar nekaj časa skelijo. Sprva sem mislila, da sem si zobe rahlo prehladila, vendar to skelenje, ki je prisotno ves čas, ne izgine. Opazila sem, da sklenina na spodnjem delu zob kar nekako proseva (ni tiste kompaktne barve). Opazila sem tudi, da imam na spodnjem delu zob cca 1 mm v višino zob kar prozoren. Ali gre za kislinsko erozijo ? Kaj se da narediti v mojem primeru ?Ali bi kaj pomagalo (bi imel zob večjo oporo, trdnost), če bi mi zobozdravnik z notranje strani naredil bele zalivke. Zelo me skrbi in se zelo sekiram zaradi tega .

Lepa hvala za odgovor.

Spoštovana stesimma,

če pod spodnji konec (zgornjega) sekalca razumete njegov incizalni rob, potem je to povsem primerno. Na tem delu zoba le-tega sestavlja samo sklenina, ki je bolj prozorna in zato je zob res bolj prozoren. POnavadi je ob izdelavi novih zob ali plomb najtežje narediti ravno ta predel, če se želimo povsem približati naravnemu izgledu zoba.
Lahko vam zagotovim, da pri vas ne gre za kislinsko erozijo. Zob je povsem tak kot mora biti in ga ni potrebno niti ojačevati s plombami niti premazovati s posebnimi premazi.

Tudi jaz imam probleme s tem…

Uporabljam sansodyne daily toothpaste mi full pomaga oz. vsaj oblaži skelenje.

Priporočal mi jo je zobozdravnik…odlična je ampak draga kot žafran

New Report

Close