Najdi forum

Kile, kilce …

Drage dame, saj vem, tema ni nova. Zame pa. Še posebej ste k svetovanju vabljene kakšne sveže mamice.

po prvem porodu so šle (intenzivno dojenje in nočna hoja naokrog z dojenčkom) kilce lepo dol. Ne hitro, ampak so šle, tako, da sem brez kakšnih posebnih težav prišla na predporodno težo (ki mimogrede ni moja idealna, ampak bi bila še kako zadovoljna z njo).

No, zdaj je za mano drugi porod, mala je stara danes dva meseca, kile pa … o groza. Jest grem kvečjemu gor, kaj šele dol. Res ni telovadbe, ker komaj priguram skozi dan z dvema, ampak tudi nažiranje ni prisotno. Če bi jedla za dva, potem še ne bi rekla.

Ker imam do dobrega počutja še vsaj sedem odvečnih kil, to postaja moja nočna mora,

A je tleke še kakšna, ki ji ni šlo … takole na naraven način, dojenje, pa to. Naša mala je pridobila cca že dve kili in pol, jaz pa raje ne stopim na tehtnico, ker bi ugotovila isto :))

Ma, saj vem, da je to ob zdravih otrocih malenkost in me je skoraj sram, da omenjam, ampak najeda me pa kar dobro kljub temu.

Ajde, dosti je bilo, vsaj pojamrala sem.

Ciao

Ja, evo me. Po prvem porodu. Na žalost nisem polno dojila, vendar nekaj sem. Kilce so poooooočasi lezle dol, ampak res počasi in daleč od moje prednosečnostne teže. Moj otrok sicer ponoči spi in je tudi nasploh take bolj mirne sorte tako da ga ne prenašam stalno naokoli in nisem naspidirana v nulo, pa vendar sem precej na sprehodih, pa tudi nažiram se ne, kilce pa nikamor. Tako sem se odločila in prejšnji torek začela z neke vrste dieto. Bomo videli…Pred nosečnostjo sem imela 55 kil (visoka 167 cm) in sem se videla “grozno debela”…Na živce mi gre pa iz enega razloga ta moja sedajšnja teža…ker nič ne morem oblečt! V šoping pa nisem šla rada že prej, ko sem si praktično lahko oblekla vsako cunjo, kaj šele zdaj, ko brskam po večjih številkah. Sicer sem nehala dojit oz. se samo še malček crkljamo, ker pač mleka ni več, zato lahko uvedem dieto. Vem, da ti nisem kaj dosti pomagala, ampak vsaj, da veš, da nisi sama…

Ja, za 167 cm je pa 55 odločno preveč! Bajsa!

nova
Uredništvo priporoča

… hi, hi, jaz bi rada samo 68 na 170 višine, bi zgledala naravnost bajno. Mene šoping ne moti, čeprav res ni nbenga cajta, ampak me bolj moti, da moram gledati neznansko velike cifre. Pa da se v ogledalu videt ne morm. Hvala za podporo.

10 mesecev dojenja,nič sladkarij ,sokov,sladkorja,nič krompirja,povečini juha,solata,pa mi ni šlo dol niti gram,ves čas se borim da ne gre gor,pa vsaj 3 ure na dan intenzivno hodim z vozičkom ,tudi v klanec,pa sem še vedno bunka

Jaz pa sem več izgubila zdaj, po drugem porodu, kot prvič. Ker se je prvi ponoči dojil samo do treh mesecev, drugi pa do osmih. Mislim, da je to to.

šest mesecev po prvem porodu imam še vedno 7 kg več kot pred nosečnostjo, pa se nosimo v kenguruju zunaj, ker vozička ne mara, pa se absolutno nič ne premaknejo kile že štiri mesece. Osebno bi bila zelo zadovolna če bi mela 60kg pri 162 cm.

Po prvem porodu sem ob prihodu iz porodnišnice imela 2 kili več kot pred nosečnosto(skupno sem se zredila za 13 kg). Odlično, pa še malo bo šlo dol, pa bo. Ja, ena kilca je šla dol, potem pa 2 gor. Ob polnem dojenju, 13 mesecev!

Meni je pravljica to, da po porodu z dojenjem grejo kg dol!

Oblačila sem še lahko oblekla, malo bolj tesna so bila. Nato sem ravno pri 13 mesecih prvega, ponovno zanosila. O.K. Smo štartali pač s 3 kg več kot prvič (pa ni nič strašnega). Ob prihodu domov sem imela 6 kg več kot pred drugo nosečnostjo (v nosečnosti sem imela 12 kg več)!! Groza, skupaj torej že 9 kg. Nekaj kilogramov je šlo dol (3-4) in to v kar dolgem času – enih 8 mesecev. Tudi polno dojila, 18 mesecev. Tako da še vedno 5-6 kg viška. Danes sem že skoraj tri leta po drugem porodu, pa je stanje še vedno enako.

Ko sem šla v službo po drugi porodniški, sem imela ogromne izdatke za oblačila, saj v bistvu 4 leta nisem kupovala oblačil (doma nosila bolj trenirke, pa kakšne hlače, ki so mi bile pošteno tesne). Še sedaj mi je žal, da ni vse tako kot prej, ampak,…..

Na vse gledam malo drugače. Nisem več smrklja, dvakrat rodila,… ne morem ostati enaka. Potem pa vidim kakšno suhico, ki potiska voziček, pa vsi moji izgovori padejo v vodo. Se torej da ostati suh. S tem, da nikoli v življenju nisem bila suha (no, razen v času presnojedstva).

Slaba tolažba, vem. Je pa moja izkušnja.

Le pogumno!

Hja, vidim, da je z mano vse v redu … na žalost, smrk. Hvala, ker ste delile izkušnje z mano. Ni fer tole, a ne? Kaj čmo, ma nismo vsi narejeni enako. Sicer se ne mislim sprijazniti z zadevo, ampak očitno se bo treba faaaajn potruditi. Zdele mam pa energije samo za smrkolina, ki sta še ornk smrkasta. Ker bomo upa,mše kakšnega imeli, bo pa treba trdo delat. Sicer bom pristala na … raje ne pomislim. Punce, prav lep dan vam želim vsem skupaj.

Sama sem prvo nosečnost začela pri 53 kg (visoka sem 162 cm), končala pri 65 kg in dva meseca po porodu sem bila na 54 kg, še eno kg sem izgubila ko sem nehala dojiti oziroma malo prej (pol leta po porodu). Drugo nosečnost sem začela z 52,5 kg, končala pri 62 kg, sedaj, dva in pol meseca po porodu sem na 53,5 kg. Pa sem ves dan lačna, ogromno pijem, več, kot sicer jem, sicer mi ves čas kruli. Pa nič ne telovadim, sem pa bila v nosečnosti dosti aktivna s svojo prvo hčerko in mojimi psi.
Ja, dokler dojiš, se izogibaj bolj intenzivne vadbe, da ne bo tvoje dete imelo krčev. Sama sem pri prvi hčerki šla, ko je imela približno 4 mesece kakšen km teči (več itak nisem zmogla) in potem jo je precej zvilo. Tudi glede hrane se prav nič ne pazim. Poskusi zaenkrat omejiti sladkarije, delaj manj mastno hrano in naredi vsak dan nekaj vaj, npr. 30 počepov, 20 trebušnjakov itd. Mene spet zaradi nošenja boli hrbtenica, zato sem si z neta snela Pilates in se ga bom kmalu lotila.

dojenje do zdaj 7 mesecev, intenzivna rekreacija 2x na teden (aerobika) + sprehodi, čisto normalno jem, ampak kil še vedno 4 – 5 preveč. ne vem, gledam pa okrog sebe pa – kot je že prej ena omenila, same suhice porivajo vozičke…aja, je pa res, da ponoči skoraj nič ne vstajamo, ker naša spi. mogoče je to res povezano, ne vem…

New Report

Close