KILA

Že dobre 3 mesece opažam, da imam na desnem predelu v dimljah nekakšno bulo-v velikosti oreha, ki pa je bile pred časom le občasna( ne vsak dan). Pred dobrim mesecem dni sem bila na pregledu pri kirurgu, ki mi je povedal, da gre za kilo, vendar takrat ni bilo videti bule, lahko pa si jo otipal. Zato mi je rekel, da gre po vsej verjetnosti za začeten stadij le tega in da zaenkrat ni nujna operacija. Vendar naj čez kak mesec ponovno pridem na pregled.
Zadnji mesec pa se mi dogaja, da je ta bula vidna vsak dan, bolj v popoldanskem času oz. proti večeru. Morda zato, ker se bistveno bolj ukvarjam s športom in sem aktivnejša, kot v obdobju, ko sem šla na pregled.Naj omenim še to, da kakšnih bolečin razen v začetku, ko sem to opazila ni bilo, pa še takrat je bil bolj pekoč občutek, kot pa boleč, seveda ko sem zakašljala oz. kaj težjega vzignila, v zadnjem mesecu ali dveh pa tudi teh “bolečin” ni.
Zdaj pa me skrbi, če je možno, da se bo ta bula večala, oz. pojavljala še bolj pogosto. Saj se že nekaj časa pripravljam na materinstvo, vendar me zaradi tega morda še bolj skrbi, saj ne vem kako je, če bi zanosila? Kako je z operacijo v času nosečnosti. Oz. če bi se odločila pred nosečnostjo za omenjeno operacijo, koliko časa naj bi bilo potrebno počakati z nosečnostjo? Nekje sem zasledila, da lahko čez čas kila tudi izgine, je to res? Večkrat sem zasledila članke o kili, vendar bolj pišejo moški kot ženske. Zato se obračam na vas, saj mojih upračšanj še nisem zasledila.
Hvala za odgovor in lep dan,
MEGI

Spoštovani!

Verjetno gre res za kilo in bo potrebna najprej operacija in odlog nosečnosti za kakega pol leta po operaciji, saj v tem času ni priporočljivo pretirano dvigovanje in raztezanje trebušnih mišic, da se pooperativna brazgotina čim bolje zaraste. Med nosečnostjo pa pride do raztezanja in slabitve trebušnih mišic in je bolje, da je trebušna stena dobro učvrščena pred tem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close