Najdi forum

Ketonal – droga?

Prosim za pojasnilo. Zaradi bolečin v hrbtenili, občasno jemljem ketonal tablete ali inekcije ketonala.
Dobil sem očitek, da se drogiram, ker naj bi bil ketonal droga. Koliko je resnice v tem, oziroma ali ima res omenjeno zdravilo sestavino, kjer naj bi bila droga prisotna.
Hvala.

Vsako zdravilo se lahko zlorablja in posamezniku postane droga. Lažje se to zgodi s tistimi, ki vsebujejo zasvojljive sestavine, kar boste najlažje preverili pri svojem zdravniku ali farmacevtu. Najpogosteje so to tista protibolečinska sredstva, ki poleg sredstev proti bolečini vsebujejo sestavine, ki vplivajo tudi na počutje (opiati). Zelo pogosta primera takih protibolečinskih sredstev, ki sta najpogosteje zlorabljena sta Tramal in Apaurin.
Če se drogirate oz. ali je očitek upravičen najlažje ocenimo po tem ali zdravilo zlorabljate. Najpogosteje se to kaže kot jemanje večjih in/ali pogostejših odmerkov kot jih je predpisal zdravnik in kolikor je primarna potreba (bolečina).

Zavod Pelikan - Karitas Celodnevni pripravljalni center Cesta na Polževo 4 1294 Višnja gora TEL.: 051 339 725 E-MAIL: [email protected] SPLET: www.pelikan.karitas.si

_Zivio

Pri marihuani pisete kok je skodljiva droga in da ni za uporabo..tuki o ketonalu pa se niti ne znate odlocit ce je to droga…Mislim no…se vidi da zdravniki podpirate farmacevtske lobije!
Prjatu ti ki ješ ketonal…Pogooglaj “medical marihuana strains” boš našel nekaj proti bolečini na naraven način!

Zelen, opaziti je, da si se vklučil v kar nekaj prispevkov, kako to, kaj to pomeni zate in druge, pomagaj mi spoznati, kaj je tukaj dobrega, razen zagovarjanja marihuane.
Kje si tukaj ti kot oseba? Napiši še kaj o sebi, da ne bo videti kot da si ti marihuana, da se vse ” suče” okrog nje, tebe pa ni.
Saj se strinjaš, da je pomemben- da je bistvo človeka – oseba?
Jaz pogrešam tebe kot osebo v bivanju.

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

Pozdravljen

Vkljucil sem se v prispevke zato ker hocem pomagati ljudem.Ker rad pomagam in ker vidim da tukaj ni dobrih virov informacij.
Odvisnik od droge Ketonal je dobil občutek da je odvisen zato je prišel po pomoč na forum…Gospa izobrazena je podala svoje mnenje in jaz v njem ne vidim resitve.tudi ta odvisnik se na drugi strani zdaj sprasuje kaj naj naredi…Zato sem mu predlagal alternativo.informacij o marihuani v sloveniji ni in tudi noben ne govori o njih ker je zadeva prepovedana.V vecih drzavah zda in kanadi pa je uporaba marihuane v zdravstvene namene dovoljena.Lajsanje bolecin z marihuano je potrejno ze od babilona…Širim dobro informacijo!Ne podpiram ketonala ki kvari ledvice,jetra in ostale organe…Zdravi se naravno brez da se zastrupljas!Obcutek da nekomu pomagam s takimi informacijami je super.Zdaj je vse na posamezniku kaj bo naredil.Upam da si dobil odgovor 😀

ej pa kaj vam je KETONAL AL KAJ? pa daj saj niste normalni pa to je droga in mislim, da je treba najprej govoriti o drogi ki jo kupujemo v lekarni ne pa marihuani. poglejte si ta posnetek in ljudje odprite oči:http://www.youtube.com/watch?v=qa0nLdVJiIg. ne jemat farmacevtskih stvari, ker tukaj za tem je samo biznis biznis biznis. 🙂 tko je
lp

ZelenNarod, z odgovorom nisem zadovoljen, če je namenjen meni.

kaj je sploh pomoč drugemu?
Posredovanje svobodnjaštva, iskanje na videz lajše poti… ali človeku pokazati, na njegove sposobnosti v njem, da zmore sam naprej? Hočem, da imamdružbo po mojem okusu in si jo zato moram tako prikrojiti, ali bom so človeku omogočil, da odkrije talente, lepoto v sebi in “oborožen” zakorako poln v smislu življenja naprej?
Kaj je torej pomo?
Zakoni, ki si jih ljudje zapišemo kot vsem skupni, naj bi bili zato, da nam bo kot družbi dobro.
Bomo te zakone pisali vsak po svoje, ker težimo k svojemu prav,ali si bomo priznali svojo majhnost in v resničnosti začeli raziskovati nele kaj je in kaj ni naravno, ampak tudi zakon narave in svoje zakone pisali temu primerno…

Hm, hm… človek, kakšen je tvoj smisel življenja?

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

New Report

Close