Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Kemoterapija – ne –

Kemoterapija – ne –

Spoštovani dr. Kersnik

Resnično vas zelo obremenjujem z vprašanji, ampak nimam nikogar, ki bi mi tako lepo svetoval kot vi. Saj so še drugi na forumu zdravniki pa niso tako dobri kot vi nič ne razložijo, vi ste zakon……
Bom kar začela.

Kot veste za mojo teto, da je imela operacijo na črevesju. Sedaj zopet po operaciji ne more zopet na blato in to traja tudi po sedem dni. Nato pride reševalna služba, ker ji je hudo in jo boli, jo odpeljejo v bolnišnico in ji naredijo klistir in ponovno domov jo pripeljejo. Začela je kar krepko hujšati, ker je shujšala že za 10.kg. Sedaj je videti popolnoma drugačna tudi je drugačna videti v obrazu. Ker teti sploh nismo povedali, da ima raka tudi ji ni hotel povedati ne zdravnik v Topolšici, ki o je napotil in tudi ni povedal v MB. dr. Kreps. Nato je teta imela kontrolo pri svoji zdravnici in jo je vprašala, da kaj ona ima, zdravnica je rekla, da ima raka v hujši obliki. Teta si je predstavljala, da ima raka ampak…… No sedaj ve. Dobila je že izvide iz MB. samo še ene izvide čaka, ker dr. Kreps je na dopustu, do 4. avgusta.
Dobila je, da pacientki ni treba priti na onkološki oddelek, da more čez tri mesece na kontrolo črevesja. Jaz sem poklicala zdravnika v Topolšico in mi je povedal, da jetra nima zdrava in bezgavke.

Sedaj pa k vprašanju.
Mene zanima, če ji ni treba hoditi na kemoterapijo ali je to že lahko prepozno ali se, da pozdraviti na drugačen način???

Kako to, da po op. ne more zopet na blato?????

Kaj menite kaj ji še preostane.
Lepo prosim za vaš odgovor, ki bom vam zelo hvaležna in 1000x vam hvala.

Lep večer vam želim
Doroteja

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Spoštovani!

Sodi v skupino umirajočih bolnikov – bolj zakamuflirano se reče terminalnih bolnikov – je pa eno in isto. Hujša zaradi napredovanja rakave bolezni na drugih organih (jetra…) in zaradi zmnajšanega vnosa hrane. Na blato gre poredkeje, ker manj je, je bolj redko hrano in verjetno dobiva tudi kakšen morfinski preparat, ki dodatno upočasni prebavo. Manj se giblje, kar tudi pripseva k zaprtosti.

Ob napredovali obliki raka je kemoterapija nesmisleno mučenje človeka z močnimi strupi ob praktično nikakršni možnosti podaljševanja življenja.

V tem stanju je ključno lajšanje bolečin, redno odvajanje, nega in če ne gre durgače tudi klistir, ki ga navadno dajo patronažne sestre na domu. Seveda se je težko sprijazniti z bližajočim koncem, a druge poti ni…

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani dr. Kersnik

Hvala vam za tako odkriti odgovor, ker itak sem vedela, da iz tega ne bo nič. Samo njeni sinovi so se veselili, ker ji ni treba na onkološki oddelek jaz sem bila tiho in sem predvidevala in tudi vas vprašala, da še potrdim moje sumljivosti.

Če bi vas zopet kaj rabila vas prosim za nasvet vi ste ZAKON RESNIČNO!

Še enkrat 1000x vam hvala

Lep sončen dan z Primorske
Doroteja

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Spoštovani!

Hvala za pohvalo. Vedno se najde še kdo, ki je boljši.

Z umirajočim in njegovo družino pa je zelo težko delati, a vsekakor vsi potrebujejo oporo in podporo. Upam, da jo dobijo v tetinem zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close