Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? kemoterapija….

kemoterapija….

BOOOOLIIIIIIIII!

Dobivam kemoterapijo – Navelbin. 3-4 DNI PO APLIKACIJJI ME NEZNOSNO BOLIJO ŽILE PO CELI ROKI V KATERO SO MI DALI TO ZDRAVILO. Zanima me , če pozna katera to zdravilo in kako si pomaga pri bolečinah. Nalgesin in lekadol meni ne primeta. Oziroma zelo dolgo traja, da začutim malo olajšanja. Boli pa grozljivo. Dobivam pa tudi driske in po dveh aplikacijah Levkopenijo, pa pavza pa ponovno in spet isto…..
Tu kdo, ki ima Laastne izkušnje s tem zdravilom?

Ne vem, če bo pomagalo pri kemoterapiji, ampak meni so se po dolgotrajni infuziji vnele žile. Imela sem rdeče in otekle roke in dokaj močne bolečine. V bolnici so mi namazali roke z gelom Hepan. Po odpustu me je ena sestra svetovala naj si roko hladim z ledenimi obkladki. Po nekaj dneh so bolečine popustile in oteklina je izginila.

Tudi jaz sem se nekega dne sredi noči prebudila od tega, ker me je bolela/pekla žila na roki. Bilo je vnetje zaradi kemoterapije, zdravnica mi je naročila, naj si grem v lekarno po neko mazilo za žile (se mi zdi, da niti ni bilo na recept) in da naj si na roko dajem hladne obkladke. Predlagam, da za vsak primer pokličeš za nasvet svojega onkologa ali pa splošnega zdravnika (kogar pač dobiš), potem pa se držiš navodil.

Poopt in Marjetica hvala za nasvete!
Vse sem že preizkusila- kremo, več vrst protibolečinskih tablet, gretje-po nasvetu sestre iz kemoterapije, hlajenje…in evo me spet- sredi noči norim od bolečine.
Ne bom več dovolila aplikacije tega zdravila, to me pelje v norost….nimam več metod kako to preživeti!
Očitno pa to ni zelo pogosto uporabljeno zdravilo, saj še nisem našla nikogar, ki bi iz izkušenj povedal, kako ga je prenašal….

pozdravljeni

ker sem to izkusila tudi jaz, vas dobro razumem, kakšna huda bolečina je to. Obvezno povejte svojemu onkologu, kateri vam bo mogoče predpisal kakšno zdravilo za žile. Meni ga je in sem ga prejela ob sami kemoterapiji v obliki tekočine in moram priznati, da je delovalo.
Sestram, ki izvajajo kemo, pa tudi povejte, saj vam bodo lajšale bolečine tako, da vam bodo z grelno blazino grele predel, kjer vas bo najbolj bolelo in tudi uravnavale počasnejše dovajanje citostatikov v vaše žile. Če tekočina prehitro teče, se rado zgodi, da žile bolijo.
priporočam vam tudi, da nikar ne pretiravate z težjimi deli kot je kidanje snega in pometanje dvorišča. Počivajte.

Upam, da je z vašo bolečino boljše in želim lep večer ter čimprejšnjo ozdravitev.

m.

pozabila sem dodati, da nisem prejela to vrsto zdravila, pač pa druga.

Hvala za nasvete in razumevanje! Sem imela ponoven pregled in sem odklonila ponovno aplikacijo! Bolečine so bile šest dni nevzdržne. Zdravnica mi razen zamenjave analgetikov ni znala kaj svetovati. Analgetiki pa tudi niso nič kaj pomagali. Do sedaj kljub napredovalemu karcinomu, več različnim kemoterapijam in op še nisem v šestih letih pojedla toliko tablet, kot sem jih v teh tednih, kar mi dajejo to zdravilo.
Vem , da imajo na onkološkem grelne blazine in ti dajo to na roko. Tega pri nas res ne delajo. Mora pa po navodilih to zdravilo zelo hitro tečti. Tega so se držali a kljub temu so nastale opekline v ožilju…kot mi je razložil nek nevpleteni zdravnik.
Zdaj je že nekoliko bolje. Ne vem pa kaj bo sedaj z metastazami, po prekinitvi???
Vem pa zagotovo, da si tega ne dovolim ponovno. To je tako nečloveško bolelo, da se raje pripravim na hiter konec. :((

Na naslednjem konziliju, mi bodo morda določili drugačno terapijo. Še vedno me zeeeeelo zanima, če katera dobiva Navelbin in kako ga prenaša! lp

Pozdravljeni.

Prebrala sem vaše objave in moram Vam sporočiti, da sem ena od tistih, ki tudi prejema to kemoterapijo. Prvi teden dobim eno aplikacijo, teden premora, drugo aplikacijo nato pa 14 dni premora in ponovno. Bolečine so tudi pri meni, ravno takšne, kot ste jih opisali – neznosne. Ne spim, ter z roko ne morem delati ničesar. Tablete proti bolečinam mi prav tako nič ne pomagajo, preizkusila pa sem tudi razna mazila, vendar zaman. Prav tako, tudi jaz nevem kaj naj storim proti bolečinam. Potolažite ste lahko s tem, da to zdravilo na vse enako učinkuje i, da niste edina, ki trpi za temi bolečinami. Ker grem v torek k onkologinji, Vam takoj sporočim, če izvem kaj novega.

Lep pozdrav, Mojca.

Halo Mojca!
Meni so sedaj zamenjali terapijo – ponovno sem na Xelodi, ki pa žal ni tako učinkovita kot Navelbin. Vendar si ne upam še kdaj privoliti v tako neznosne bolečine…tako da ni ne eno ne drugo PRAV.
Napiši mi, kaj se boš dogovorila in če imajo kakšno alternativo….če ti je neprijetno pisati tu gor, povej, ti dam moj naslov.

Včeraj sem gledala po TV, ko je ena ženska (ZDA)govorila o svojih izkušnjah z zdravljenjem raka jajčnikov pred 10 leti. Ko se ji je tretjič vrnil, je odklonila zdravljenje z kemoterapijo, ker je imela tako hude bolečine in stranske učinke, da bi se raje vdala, kot še enkrat šla skozi mučno zdravljenje.

Potem pa so ji svetovali alternativno zdravljenje z akopunkturo in je zdravljenje sprejela. Povedala je, da je bila razlika, kot dan in noč. Brez vsakršnih bolečin je prenesla agresivno zdravljenje in danes živi polno življenje in se ji rak več ni vrnil.

Mogoče bi se bilo smiselno pozanimat v tej smeri. Škoda je samo, da pri nas alternativa še ni javno priznana, čeprav nešteto primerov govori o tem, da je lahko še kako uspešna v sodelovanju z uradno medicino.

Kakorkoli že, želim, da zdravljenje čim bolje preneseta in se veselita nadaljnega življenja.

Lep pozdrav!

Akupunktura je priznana iz strani uradne medicine in kolikor vem, jo na onkološkem tudi uspešno uporabljajo proti bolečinam.
Torej le pogumno, žalostno pa je, da mora pacient vse sam vprašati.

Zdravo Nevelbinka!

Danes sem bila na onko,in sem povedala zdravnici kako prenasam to terapijo,vendar mi proti bolecinam ni imela kaj dati, ker izgleda nimajo. Rekla je, da lahko poskusimo se danes, ce ne, pa da zamenja terapijo. Isto Xelodo, vendar sem to ze jemala pred leti pa se mi je ponovilo. So pa tudi stranski ucinki, rdece dlani, podplati kot bi ti jih nekdo razrezal…, prav tako je neprijetno.
Danes me je sestra zbodla v ”glavno” zilo na roki, tako, da upam, da bo sedaj manj bolelo!
Bom obcutila cez par dni, pa ti javim!
Cim prej okrevaj,in cim manj bolecin!!!!
Mojca

Mojcaa , Lepo da se mi javiš. Upam, da te ne bo hudo bolelo in boš lahko dobivala še naprej. Jaz nisem zmogla. Ti to dobivaš na onkološkem?
Res pa mi je pomagalo, kar se metastaz tiče. Hudo mi je, ko gledam kako ponovno nastajajo….
Ja pri xelodi so tudi stranski učinki . Občasno zeeeelo neprijetni a še vedno vzdržni. Meni pa, opažam, žal xeloda ne prime več. Oh ko bi človek bil vedež…

Javi se še!

Nevelbinka,
želim ti, da to bitko dobiš. Prebrala sem vse tvoje poste in moram ti reči, da si BORKA. Bori se kolikor ti moči dopuščajo in vedi, da nisi edina. Mislim nate.

SREČNO

Lidija

Živjo Navelbinka!
Ja, zdravilo dobivam na onkološkem, pa ti? Učinka, ki bi kazal da se izboljšuje pa še žal ni.
Ko se mi je rak 3. ponovil, sem tudi jaz dobivala Xelodo, ki pa mi je pomagala.
Sedaj se mi je ponovilo že 5., žal pa tapravega učinka še ni :/

Seveda se bom še javila. Želim ti lepo in uspešno okrevanje.
Boriti se moramo naprej!

Mojca

Hej pozdravljene punce. Hvala za lepe želje. Tudi jaz vam želim, da zmagate!
Ne, jaz tokrat ne dobivam na onkološkem ampak v drugi bolnišnici. Zanimalo me je, ker je ena od zdravnic na onkološkem trdila, da se te bolečine pri aplikaciji Navelbina na onkološkem ne pojavljajo. Sem že skoraj verjela, da delajo naše sestre kaj narobe pri aplikaciji, mešanju, doziranju….kaj jaz vem kaj vse sem mislila v teh groznih bolečinah. Sedaj pa že verjamem, da gre kar za splošen stranski učinek pri tem zdravilu.
Sem pa zasledila, da v Nemčiji, Angliji, Italiji veliko ljudi dobiva tabletno terapijo Navelbina. Te možnosti meni niso omenili. Bom naslednjič vprašala svojo zdravnico, če je to pri nas možno. Bojim se, da ni registrirano.
Mojca, Če imaš možnost vprašaj tudi ti v Lj če obstajajo pri nas tablete. Mogoče pa?
lp

Zdravo!

V torek grem ponovno v Ljubljano. Ta teden me je roka veliko manj bolela, oz. skoraj nič.
Ugotovila sem, da na to verjetno vpliva mesto vboda, ali način vboda. Ta teden mi je sestra, zelo lepo vbodla in na drugem mestu, zdravilo pa mi je zmešala s herceptinom. Za tablete bom vprašala.
Se slišimo, lp.

Živjo.

Danes sem bila na kemoterapiji, ter vprašala za kemoterapije v obliki tablet. Zdravnica je povedala, da tableti obstajajo vendar res le v tujini. Pravi, da se farmacevti zelo trudijo, da bi jih dobili tudi v Slovenijo, vendar do sedaj neuspešno.

Lep pozdrav.

Hvala, hvala za info. Bom še jaz positnarila in mogoče bo kmalu :))))!

New Report

Close