Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Kdo se dela norca iz ljudi?

Kdo se dela norca iz ljudi?

897 ljudi bo delalo v roku meseca (ali vec), ko se opravijo razgovori in vsi postopki seveda. Vecji problem pa je da bo v istem mesecu 2.000 ali se vec novih brezposelnih.

Pa lep pozdrav

Vsak dan se odpre preko 200 novih delovnih mest in veliko manj je vsak dan brezposenih – če govorimo za vso Slovenijo. In v 1 tednu bi vsak dobil delo, pa še bi ostajala nezasedena delovna mesta.

Tak pač je….

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Kje bi lahko delaloin v kašnih razmerih,kakšnen je od ,če sploh je,ne se ne strinjam z vašimi izjavami g TINA.
Sem že 5 let brez službe in nisem na socialni nisem prijemnik nikakršne pomoči,Stem ,da bi še morala plačevat dom za ostarele,ki je mati v domu in ni skrbela nikoli zame.
Pišem ,ker me je zabolelo marsikaj v vaših odgovorih.Pri nas ni nikoli bilo pravice in je nikoli ne bo.

Tina enkrat bi te dal na zavod pa me potem zanima kakšne odgovore bi pisala na vsa ta vprašanja,pa mal empatije bi dobila.
Eno je praksa in statistika iz zavoda,drugo je praksa in delo ljudi ter prikazovanje rezultatov.
In prva ki se dela norca iz ljudi si TI!

Zelo me je šokirala beseda LENUHI, vsi nismo zdravi, radi bi delal, a nam je zdravje v veliko napoto.

Moram se tule oglasiti….Tina ne vem kdo ste in vas ne poznam….toda vaše razmišljanje………..imamo več kot 100.000 brezposelnih na takšen ali drugačen način……in ravno sem gledala objave prostih delovnih mest na ZRSZ 1090 -prostih delovnih mest, pa recimo, da ponujajo še drugi portali za zaposlitev 1000 mest………….težko je dobiti službo…..in res grdo , da ljudi označujete z lenuhi. Sama imam zaposlitev za določen delovni čas, in ne vem kako dolgo bo še trajala, stara sem 44 let in si ves čas iščem zaposlitev na daljši rok….na eno delovno mesto se prijavi več kot sto oseb…….in kako danes dobiti službo , na kakšen način nam je znano…..
Država bi morala zmajševati brezposlenost še preden nastane, ne pa da podpirajo ” tajkune”…vedno se pojavljajo v vseh aferah ista imena…in dokler bodo vsi na “vrhu” povezani, bo žal tako kot je ali pa smo še slabše………..

No, no, no, pravice so pri nas v SLO, tega ne morete zdravo za gotovo trditi.

Veste, kar povejte, kaj vas je zabolelo v mojih odgovorih, da pojasnim če lahko….

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

na ZRSZ kot zaposlena ali kot iskalka zaposlitve?

Ker če prvo, potem sem to že delala, in veliko mojih strank je začelo delati ob mojem nastopu dela…. in to zdravi in čisto OK ljudje, ki so bili sposobni delati, pa tudi biti več kot 3 leta na DSP.

Če drugo, sem tudi bila in to ne kratek čas…. pa tudi delala za 2x nižjo stopnjo izobrazbe kot jo imam.

Kaj pa vi?

p.s. nikoli nisem rekla, da bi mogli delati ljudje, ki so bolni ali invalidni, kot se sedaj tukaj nonstop pripisuje – zaradi slabovidnosti v branju 😉

bom kar kopirala ta stavek, ki bo spodaj napisan, ker ljudje očitno ne berete, ali pa imate slabo vest, ker ste zdravi in bi lahko delali ipd…

nisem rekla, da bi mogli delat bolni ali invalidi (čeprav tudi taki delajo – in imajo od mene največ spoštovanja!!!) temveč da so LENUHI TISTI LJUDJE, KI SO OK, ZDRAVI, IN NA ZRSZ (IN DSP) PRIJAVLJENI PO VEČ KOT 3 LETA, 5 LET….. delo je in če ne za tvojo stopnjo izobrazbe, greš pač na nižjo… ampak tukaj pa se vse konča :-/ (mislim, vsa “aktivnost” za delo)

Res je – ne poznate me!

Prvič, že 100x ponavljam (in tudi bom, ker mi ni problem), da sem lenuhe označila ljudi, ki so prijavljeni po veeeeč let na ZRSZ in DSP! Seveda, služb ni za tvojo stopnjo in lahko je čakati, da se odpre del.m. – četudi za več let.

Za mojo smer zaposlitve se pojavi oglas po iskanju novih delavcev 1-2 oglasa na 2-3 mesece; pa sploh ne bi o tem, ali je za ndl.č.! In tako bi lahko nonšalantno čakala 3,4,5 let, da dobim službo. Namesto tega, sem opravljala 3 službe s srednješolsko izobrazbo in skoraj čiščenje, ki je za osnovnošolsko iz. (verjetno veste, da imam uni izob.), vendar, delo je bilo, pač kakršno je bilo! Pa takrat nisem imela bivanjskih problemov niti glede hrane – a sem vseeno delala vse, kar je prišlo pod roke. Danes, s kreditom, bi pa sploh vzela karkoli od službe, tudi po dve, če je treba!

Glede države je škoda govora, ker nimamo ne vi ne jaz ne drugi “reveži” moči, da to spremenimo.

Je pa tako…. nihče me ne bo prepričal, da smo bogi Slovenci, ker ni dovolj služb. Nihče! Kajti dokler bom videvela, da najslabša dela opravljajo ljudje iz bivših Jugosl.republik, potem, seveda, nismo lenuhi ampak izbirčneži. Tukaj imate pa prav-nismo lenuhi!?

p.s. za lenuhe sem označila ljudi, ki so sposobni delati, pa so vseeno na zavodu in centrih po več let prijavljenih – ker pač jim je izpod časti delati službo za nižjo izobrazbo! Pa rečte kar čte 😉

Najslabša dela opravljajo ljudje iz drugih držav predraga gospa Tina…ker , jim delodajalci ne krijejo zdravstvenega zavarovanja in jih plačajo manj kot pa je minimalec v naši državi. Ali pa na koncu ni niti za plačo…..In na koncu mi živimo te ljudi-z svojimi minimalci…ker še za hrano nimajo…..
In izbirajte svoje besede…ko pišete takšne neumnosti….
Še v Revozu raje izbirajo tujce….ker jih plačajo manj kot svoje državljane….
In…B.v. Človek išče delo v okviru svojih fizičnih sposobnosti,…..
In še nekaj…v Sloveniji je namrec veliko “dela” (kratkotrajno), pa bolj malo “zaposlitev” (dolgotrajno)…… Pravo stevilko brezposelnih pa vlada spretno prikriva z raznoraznimi “ukrepi” za blazitev krize, kot je npr. cakanje na delo….
…da sploh ne omenjam zlorab deske zavoda, kjer ponujajo zaposlitve, samo zato da jih, ker dejansko nimajo namena nikogar zaposliti, ali pa ze imajo vnaprej izbranega zaposlenega …..
Ali pa delodajalci najamejo študente….kjer jim niti ni treba plačevati precejšnjega kosa davkov…
In kakor se razvija naše gospodarstvo….se bo kmalu zgodilo…da bodo Slovenci tisti,ki bodo množično odhajali v tujino…da bodo preživeli!! Tisti,ki zdaj garajo za minimalca in se komaj preživljajo..bodo kasneje garali za slabše plačana dela v tujini…..Ker država ni sposobna poskbet za osnovo gospodarstva in se sama zaveda…da smo predraga delovna sila…proti jugu ali še dlje…..

In kot izobražena oseba kot se imate…bi morali vedeti,da situacijo ne smete ocenjevati po sebi…ampak , vsak primer posebej.

Jaz sem poprijela za dva dela. Mojo redno službo v proizvodnji za minimalca in kot čistilka po službi..Ker sem bila prisiljena v to..A ni šlo dolgo…..Ne moreš tako živeti…Kaj imam zdaj? Dva otroka – ki mi uhajata iz rok.In sem jima za hrbtom zdaj 24 ur na dan. Kriva je neuravnoteženost delovnega in zasebnega življenja.
In nikoli ljudi,ki pridejo k vam ne označujte z lenuhi…..Ker te pravice nimate. S takšnim razmišljanjem ne sodite na CSD.

Vi..ko ste poprijela za 3 službe definitivno niste imela družne…ali pa so bili doma starši,ki so popazili na otroke. A mislite,da imajo vsi takšno možnost? Samski že….ja.

In še nekaj…Kako ste zaposlili vse te svoje iskalce dela…če po zakonu,ki so ga Vaši pisali…na zavodu lahko dajo samo za eno stopnjo izobrazbe nižje delovno mesto?

In še nekaj…Prvič v življenju sem prišla v stisko in zaprosila za enkratno socialno pomoč…Nanjo čakam že dva meseca…In delavka na CSD ni bila niti toliko…da bi mi razložila…da ker sem odločbo dvignila 28.6. ne dobim izplačila 4.7…..ampak moram čakati še cel mesec…..!!! Da obstaja rok izplačila po dvigu odločbe….Niti toliko ni razložila!!??

In za vas sem zdaj lenuh?? Ker ne morem poprijeti za dva dela naenkrat ob bolanem možu in dveh otrocih?

Presneta birokracija…Niste vredni CSD-ja….in službe tam…

LP

Se strinjam, da najslabša dela opravljajo ljudje iz bivše Jugoslavije, ker Slovenca ne bo zraven; se tudi strinjam, da delodajalci dandanes tako izkoriščajo in ožemajo delavce, tako tiste najnižje kot srednji razred… in resno se sprašujem, kaj delajo Sindikati!

Strinjam se tudi o tem, da je nesmiselno zaposlovati študente, ko pa jim (zaenkrat) študij še plača država, tisti, z izrednim študijem pa imajo več kot par mesecev delo ampak kar redno).

Ne strinjam pa se, da ljudi označujem za lenuhe, saj je ta izjava bila mišljeno in tudi napisana v drugem pomenu, kar pa draga gospa, niste dobro prebrali in ste prehitro vzeli resnico mojega pisanja v svoje roke. Pa naj ponovim še 50-ič…. da so zame lenuhi tisti ljudje, ki so zdravi, močni in sposobni opravljati delo, pa visijo po več let na ZRSZ; ko sem videla, kdo so to, so v roku 2-3 mesecev šli delat, ali pa sem ukinila odločbo (v 90% primerih sem jo skrajšala in so morali non stop hoditi podaljševat, kar je že to bilo nekaterim muka). Lenuhi so torej zame ljudje, ki bi lahko delali, pa ne, NIKOLI PA LJUDJE, KI BI RADI DELALI, PA ZARADI UPRAVIČENIH RAZLOGOV NE (Z)MOREJO!

Ne se nimam, to mi dokazuje potrdilo o dokočanem šolanju. Seveda lahko ocenjujem z lastnimi izkušnjami, saj ravno zaradi teh izkušenj lahko razumem ljudi! Niso pa primer identični mojemu, ampak je vsak zase, to pa se obe strinjava!

Svaka vam čast, resno! In tudi verjamem vam, da ni šlo dolgo tako. Tudi tukaj vam dajem prav glede zasebnega in poslovnega življenja!! Z zadnjim vašim stavkom, pa sem vam že odgovorila v predzadnjem mojem odgovoru, kdo so lenuhi in mislim, da bi se tudi vi strinjali, da bi konec koncu tudi Slovenci lahko delali delo smetarja, težka fizično-cestna dela, ipd. mar ne? Saj sami pravite, da takšna dela opravljajo samo “južnaki” – pa da ne boste mislili, da se norca delam; tudi sama imam v sebi pol južnjaške in pol slovenske krvi in ponosna sem na južnake!

Ne nisem imela družine in je tudi še nimam, bi me pa družinski status še bolj prisillil k opuščanju izkoriščevalskih del, če bi hotela družino preživeti!

Tudi do dve stopnji!

p.s. veste, če bi te zakone pisali ljudje zaposleni v sociali, pa ne v MDDSZ, bi bili vsi zakoni drugačni – tako pa pišejo in sprejemajo zakone ljudje, ki ne vedo kaj pomeni delo na CSD in podobnih ustanovah (domovi za stare, VH, nevl. org.), kar na hitro sprejet zakon udari po hrbtu socialce, stranke in druge zaposlene v soc. storitvah. Stavim, da tega pisma niste upali pisati MDDSZ, ki je bolj odgovoren za takšno stanje kot je, kot pa jaz ali CSD-ji!!!

Ste jo vprašali?

Ne, vi ne. Nihče pa ne zahteva od vas, da sprejmete 2 službi, zato ne dajajte napačnih informacij!

Vem – zato odgovarjam tukaj, kjer lahko več pomagam ljudem kot pa na CSD-ju

Preprosto, odrečeš se socialni pomoči in, ker veš, da brez denarja ne moreš živet iz meseca v mesec si prisiljen delat, kar je ponujeno, bi pa rad nekaj povedal, ljudje, ki so na soc.pomoči, imajo lahko resne psihične probleme a kljb temu dovolj sposobi za fizično delo.

seveda, in za njih ni nihče rekel, da morajo delati, v kolikor imajo odložbo ZZZS ali ZRSZ o nesposobnosti za delo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close