kdo mi lahko svetuje?

Pred meseci sem spoznala sedanjega fanta, za katerega imam prav res občutek, da je “Tisti”.
Oba imava za sabo dolgoletno, propadlo zvezo pri kateri sva bila oba pobudnika za razpad, a sva vseeno potrebovala veliko časa, da sva prebolela (predvsem najin ego,ker sva oba to vzela kot neuspeh).
Fant je s prejšnjim dekletom začel zidati hišo. Ko sta se razšla je njen delež tudi izplačal in je sedaj edini lastnik zemljišča in hiše na njem. Hiša je sedaj nekje v 3-4 fazi.

Sama sem ob prekinitvi veze vse pustila nekdanjemu partnerju, a ker plače nimam slabe imam sedaj privarčevanega nekaj denarja,ki sem ga prej želela porabiti za nakup svojega stanovanja.

Fant sedaj živi v hiši svojih staršev (oni živijo drugje) dokler ne dokonča svoje hiše. Pogovarjava se o tem,da bi se preselila k njemu in da bi hišo skupaj dogradila in opremila. Seveda sem pripravljena investirati vse prihranke, ter vzeti kredit, vendar pa vseeno čutim,da se moram zaščititi; ravno tako vem da se bo fant tako počutil bolj sigurnega (razveza z bivšim dekletom je bila precej burna).
Zanima me, kaj storiti, še posebej, ker se nama poroka zaenkrat zdi predraga (starši je ne morejo financirati, sama pa bi denar ki sva ga privarčevala raje vložila v hišo),ne želiva pa se poročiti na matičnem uradu (želiva kakšno bolj romantično varianto in sva nanjo tudi pripravljena počakati). ;
ali naj dava hišo oceniti preden začneva skupaj vlagati vanjo? Kako se potem beleži skupno premoženje, še posebej,ker uradno živiva na različnih naslovih, oz. v hiši ne bova živela dokler ne bo dokončana. Ne morem pa zahtevati deleža na premoženju,ki ga je sam ustvaril do sedaj.

Oba imava občutek, da sva našla “partnerja za življenje”, a ne želiva, da denar vse pokvari, zato bova vesela vsakega namiga.

Punci

Živjo!

Jaz bi na tvojm mestu storila naslednje. Z privarčevanim denarjem bi si kupila stanovanje in ga dala v najem. Si vsaj zagarantirana, da če gresta narazen, da imaš kje bivati. Z najemnino od stanovanja pa bi kupila opemo (npr. pohištvo, televizijo, pralni stroj) za hišo. Ne bi pa investirala same gradnje hiše, saj kasneje bi morala svoje investicije vse dokazovati z računi. V gradnjo oz. dokončanje hiše naj investira tvoj fant.

Se pravi tudi če se zgodi, da gresta narazen, njemu ostane hiša tebi pa stanovanje in določena oprema iz hiše.

Lep pozdrav!

poli

Lep dan! poli

Pameten nasvet. Če pa nimaš dovolj denarja za nakup stanovanja, pa stopipo nasvet k strokovnjaku. Iz lastne izkušnje priporočam notarko Dušico Berden.

najlepša hvala – kje pa lahko najdem notarko Berdenovo?

V telefonskem imeniku poglej številko. Pisarno ima nasproti železniške postaje.

Zgornji nasvet je dober, ne vlagaj v hiso, kupi stanovanje in ga oddajaj. Jaz sem vso svojo (ne majhno) dediscino in ves zaslusen denar vlozila v gradnjo hise, danes pa zivim kot podnajemnik in cakam na milost sodisca da bo razdelilo premozenje

New Report

Close