kdo ima manchestre?

Slišal sem, da ima ena sedaj leglo Manchesterskih terierjev, pa ne vem, kje jo najdem in ali ima še kakšnega mladička. Je primeren za v hišo? DOsti bi bil lahko zunaj, ker imamo hišo, čeprav neograjeno parcelo blizu ceste. Pa dva manjša otroka imamo in eno mačko. Otroka sta enkrat videla sliko in sta se zaljubila. Sedaj iščemo enega samčka. Prosim, če kdo ve za naslov rejke. A ima psarno? Kaj veste o njej? Hvala!

Andreja (lastnica legla) ima naprodaj še enega samčka in eno samičko – vsaj včeraj je bilo še tako. Mislim pa, da boste morali vrt kar ograditi, če boste hoteli imeti psa zunaj. Ga ne poznam, ki ga ne bi zamikalo it na potep, če ta možnost obstaja – sploh če boste kupili samčka in ga ne boste kastrirali.

LP

Hvala obema za pomoč. Danes smo se dobili z vzrediteljico in si rezervirali psičko, ki pride v petek k nam domov. Nas je kar malo strah, ker je to naš prvi kuža, a nam je vzrediteljica tako natančno vse razložila, da smo čisto potolaženi. Zanimivo mi je, da zraven dobimo vso opremo, hrano, da kužka izšola in je ves čaz zanj tudi na razpolago. Saj se ne spoznamo na kupovanje kužkov, a če ste vsi vzreditelji taki, ste res face. Sicer ne vem, od kod vam toliko energije, časa itd., da se toliko posvetite pasjim mladičkom…
Skratka, imamo prvo psičko, ograja bo do petka popravljena, jutri kužka plačamo in dobimo do petka za preštudirati priročnik o mladičku in delu z njim, potem pa…. Hm, je bilo komu od vas tudi kar malo tesno preden ste dobili prvega kužka?

brandy, joj…se še spomnim tistih občutkov ob pričakovanju psa… 🙂 🙂 🙂 Tako mešani, in neverjetni občutki. 😉

A boste s kužiko tudi kaj obiskovali razstave, ali pa trenirali agility? Ali pa bo samo kot ljubljenček?

Lp, jessy ****** "It doesn't matter how big your body is or your reputation, if you want to be special, you just need a big heart." *****

Ne na razstave nismo mislili, nas pa vzrediteljica navdušuje nad junior handlingom (kaj je to?) in agilitijem, za katerega se nam še manj sanja, kaj je. Je rekla, da nas bo povabila na eno tekmo in bomo potem videli. Sori ampak mmi smo res čisti začetniki. Sedaj študiramo njen priročnik in se nam vedno bolj zdi, da je dobro poznati in skrbeti za psa cela znanost.

Brandy, moja otroška leta so že nekje v prazgodovini, pa ti bo o junior handlingu (otrok in pes – kako otrok vodi, ravna s psom), kdo drug več povedal. Jaz bom pa naredila malo reklame za agility, zadeva je namreč zabavna in koristna.
Pri agilityju gre za to, da vodnik in pes čim hitreje in čim bolj pravilno premagata vsakokrat drugače postavljene ovire različnih vrst – razne skoke, t.i. kontaktne ovire, tunel, slalom. Kuža mora na ukaz (upehanega) vodnika, ki seveda laufa z njim, opraviti določeno zaporedje ovir. V praksi je stvar taka, da človek agility trenira, pes se pa agility igra. Razen zabave za oba (tudi človek se zabava, ko uspe spet priti do sape 🙂)))) ima pa agility še eno koristno plat: pes se nauči, da mora biti vedno pozoren na vodnika in da je ubogati pravzaprav velik hec in igra. Ubogljiv pes je pa kar praktična zadeva tudi takrat, ko ne skače po parkurju 🙂))). Velja poskusiti!
Pa veliko veselja s “pasjo znanostjo” ti želim – včasih je res malo naporna, ampak zelo zelo lepa!
Lp, Breda

Ja, naša psička je zelo živahna, za vrediteljico laufa kot utrgana, tudi pod rjuho se znajde, rada preskakuje majhne ovire. Je rekla, da je zelo talentirana, mi pa si še vedno ne predstavljamo, kaj je to. Je rekla vzrediteljica, da nam bo pokazala kaseto od Kraftsa (neka razstava mislim) in bomo tam videli in da bomo septembra šli na vadbišče in bomo poskusili… A upehani lastniki. OK, moji vnukinji (9 in 6 let) sta zelo živi in hitri in sta rekli, da bi poskusili. A sta premajhni? Kaj pa tisto razstavljanje, kdo te nauči? Je to težko? Mora biti kuža določene starosti? Ti kužki so sedaj stari 10 tednov? No, saj je vzrediteljica povedala, da nas bo seznanila z neko gospo, ki je šef tega v Sloveniji in bo ona več povedala.
Nam je dala pa vzrediteljica za preštudirati malo literature in je res cela znanost, kako vse pes razmišlja, doživlja…

brandy, bodite veseli, da boste kuzka dobili od tako zagnane vzrediteljice. Prepricana sem, da vam bo z veseljem odgovorila na vsa vasa vprasanja in da vam bo stala ob strani celo kuzkovo zivljenje. S pravim vzrediteljem dobis novega prijatelja, ne samo kuzka! Vsaj pri meni je tako! lp

New Report

Close