Kdaj se naučijo

Kdaj se dojenčki naučiji npr. pomahati z rokico ko rešeč papa, ali ko rečem pokaži kako si velik in on iztegne rokice’Kdaj jih je smiselno to učiti,pri katerem mesecu približno? Hvala za odg.L.p.

ufff. Če si otroka to želiš naučit ga pač uči. vsak dan po malem, ni vrag da ne bo kmalu znal:)

Jaz se sploh nisem ukvarjala s tem, no razen pomahat sem jo učila. Pomahat je znala nekje pri 11 mesecih, pa-pa reč pa pri 9 mesecih. Hm, smo pač bolj gofljave sorte.
Če jo prašaš koliko je velika pa še sedaj kot 2letnica ne zna pokazat. Zna pa povedat kako ji je ime, kako se piše, kdo so starši, ulico in hišno številko kjer stanuje, koliko je stara…

No, naša je stara 9 mesecev, veselo ploska, pokaže, kako se počeše, pomaha, naredi BE ob vprašanju, kako dela ovčka (itak so to bile prve besede; baba…), kako dela kuža, nekako v sebi zaromuli…pokaže, kje je lučka, mi da poljubček, ko jo prosim…kar nekaj stvari, sem pa jo od 6-7 meseca nekje “učila” iste stvari. Zdaj jih je začela dojemati zelo hitro. Vsak dan kaj novega.

Samo veselo, krasno jih je videti, kako so frajerski, ko že osvajajo svet velikih….

LP,
Andrejka

Pri enem letu smo imeli sistematski skupaj s cepljenjem. Zdravnik je rekel, da bi moral otrok pokazati pa-pa in ploskati. Torej vsaj 2 stvari, ki pa so lahko tudi drugačne, npr. kako je velik…

New Report

Close