Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja kdaj bo konec trebušnih krčev???

kdaj bo konec trebušnih krčev???

zanima me pri kolikih tednih so izveneli trebušni krči vaših malčkov?

Stari smo skoraj 7 mesecev, pa so še vedno prisotni. Sicer ni več tako hudo in otrok to drugače sprejema, so pa še vedno.

Pri nas smo jih imeli od 2. dne do 12. tedna in to po celi dan in noč. Bilo je grozno in tega ne privoščim prav nobenemu. Upam da pri vas ni tako hudo, vseeno pa sočustvujem z vami, ker vem kako je to. Meni je pomagalo, da sem za kakšno urico kdaj pa kdaj odšla od doma na kakšen pogovor s kakšno prijateljico po možnosti tudi mlado mamico. Otročku je pa pomagalo če smo se vozili z avtom. Le tam je uspela zaspati. Tako da včasih ko sem bila že čisto preč (in punčka tudi) naju je mož naložil v avto in naju vozil. Tako sva obe spali in se odpočili.

Lp, P.

Od 3. – 16 tedna! Po vsakem obroku, zvečer pa še ekstra doza. Groza me je bilo, tako je boščka kričala.
Enkrat čez noč pa kot bi odrezal. Danes je stara 5 mes. in se tega skoraj več ne spomnim! Verjamem pa, da se ti ta trenutek zdi, da tvoj otrok ne bo nikoli star 3 mes. ( takrat namreč v večini primerov krči izginejo ).
Trenutno še čakam informacije o še eni zadevi, ki naj bi pomagala pri krčih. Če bo uspelo vsekakor poročam. Nam ni pomagalo prav nič.
Pogumno, minilo bo!!
Pozdravčke!
Valerija!

Od treh tednov do treh mesecev… bilo je tako hudo, da sem tudi sama jokala. Na srečo je očka pomagal pri pestovanju, sicer ne vem, kako bi… Olajšanje, ko so krčki izzveneli, je bilo nepopisno…
Tolaži se, da mine – vse drugo je (po mojih izkušnjah) Blažev žegen.

Lep dan,
Irena.

isto kot IrenaZ…tudi jaz jokala zraven!!

od rojstva pa do starosti 1,5 mes.

od 2. tedna do 10. (desetega) meseca. Ne tedna, meseca. Pretežno ponoči – za umret!

Skrbna, pol ste pa vi eni podobni reveži kot mi. Če ponoči spimo 2 uri skupaj, brez da bi se v prdanju zbudili, je že sreča. 10 mesecev praviš? Spet ena nova meja. Upam, da bo vsaj ta držala tudi za nas.

Pri nas smo vsaki 2 uri vstali, dvignili tuleče revše, da je sila težnosti opravila svoje, spustili pline na plano in zaspali nazaj. Čez dve uri – ponovi vajo!

Je pa zelo zelo pomagalo, ko smo nehali mešat mleko (smetano, maslo, skuto) in zelenjavo ter mleko (isto) in sadje. Zelenjava je bila zelenjava (z izjemo pireja), sadje sadje, skute, jogurti itd pa tudi zase. Vmes vsaj 2 uri presledka. To je bil bistven preobrat in je res bilo za 100% boljše.

Punce, ste se mi pa kar zasmilile. Jaz k sreči nevem kaj sploh so trebušni krči, ker jih ni imel. Kar predstavljam si kaj ste prestajale..z vašimi sončki vred.

Tud pri nas do kakšnega pol leta,se mi zdi da zato,ker nisem pazila kaj jem-zaradi dojenja.Sem pa nehala piti mleko po parih tednih in je bilo tudi 100% bolje.Baje zelo napenja in našga tamalga je res.LP

Mi smo stari mesec dni in zaenkrat je kar se tiče krčev kar mirno. Upam, da se ne bodo pojaviji, ko bomo prešli iz mojega mleka na kašice, jogurte, itd (jaz polno ne dojim, ampak si izbrizgavam mleko in mu ga nato dajem po flaški – s prvotnim dojenjem je namreč premalo pridobival na teži).
Ali imate izkušnje, da se krči pojavijo šele tedaj, ko ste poleg dojenja začele dodajati tdui ostalo hrano?

Enkrat konec tretjega meseca. Nenadoma.
M

Mojca Berdnik Vozel

New Report

Close