kava in dojenje

Za tiste, ki dojite

Ali pijete kavo in koliko na dan jih spijete?

1/2

Spijem eno turško (redko dve) ali dvakrat nescaffe.

_______________________________________ Nick ne odraža dejanskega stanja posledic :)))

Spijem eno črno kavo zjutraj…redko še eno belo popoldan.
lp
Pati

Dojim že štiri mesece, pa je še nisem spila. Niti ene. Ne vem, saj sem bila prej kr kofetarica-vsaj ena na dan je gotovo padla, ampak verjetno bolj iz navade, kot pa potrebe. Zdaj pa ne upam reskirati-je moj in otrokov spanec preveč dragocen;).

Jaz sem je spila največ 3 skodelice na dan.

Eno zjutraj, vsak dan ampak samo iz gušta, ker pijem brezkofeinsko. Drugače moja sončnica ne spi. 😉

LP Sonček

Pri hčerki mi je kava že med nosečnostjo zasrmdela in je nisem pila dokler sem dojila. Zdaj tri leta kasneje pri sinu, pa ne gre brez. Obvezno zjutraj turško in v primeru kakšnega glavobola še kak nescafe opoldne. Spanec sina pa ni povezan z mojim pitjem, ker kakšen dan veliko spi, spet drug pa ne, jaz pa sem na isti dozi. Rajši spijem kakšno kavo, kot pa da bi vzela lekadol za glavobol.

Vsako jutro le brezkofeinski Nescafe – iz navade!

Zjutraj Nescafe, kofeinski.

pri prvi mi na začetku sploh ni pasalo. Sem jo pa začela pit vsak dan zjutraj pri njenih 8 mesecih. Zdaj pri tadrugi pa sem spila 8 brezkofeinskih in 3 kofeinske – kar ne morem verjet, da mi ne pašejo. Vsake od teh naštetih kav sem spila pol skodelice. Vonj me tako premami, da se mi zdi, da ne morem brez. Ko pa začnem piti, me kar glava boli in tudi okus mi ne odgovarja. Očitno me telo samo tišči na pravo pot. Imam pa še za te kave slabo vest, čeprav po zagotovilih vseh zdravnikov, raziskav … vem, da ni panike, če gre za do dve kavi na dan.

Ponavadi dva nescafeja: zjutraj navaden, popoldan pa brezkofeinski.

celo nosečnost sem pila 2x na dan … in prve 3 mesece dojenja … zdej pa sem nehala … mi ne paše več.

B.

Dve kofeinski. Če sem ful zaspana, včasih tri. otrok spi normalno.

Ponavadi zjutraj instant Jacobs z mlekom. Mislim, da ena do dve kavici ne škodita.

Lp, Serga

Zjutraj eno, včasih za vikend, če je kak obisk še eno popoldan (enako je bilo v nosečnosti, sam takrat sem z mlekom, tega pa moj bebi sedaj ne mara).

Odkar sem izvedela, da sem noseča pred kakšnimi 14 meseci še nisem popila kave. Sem pa presedlala na belo kavo, mešanico proje in cikorje. Kako je dobra! Takšna, kot jo je kuhala moja stara mama:).

Bacilka.

Tudi jaz sem spila do 6. mes. nosečnosti do dve kavici na dan, po porodu pa še niti ene že 2 meseca in se počutim prav OK.

Zjutraj spijem rahel zeleni čaj z mlekom, po zajtrku Nescaffe z mlekom in tekom dneva še eno brezkofeinsko kavico.

New Report

Close