Zanima me, koliko vas pije kavo in zakaj? (tudi tisti, ki je ne pijete, povejte)
In kdaj? Zjutraj, zato da se zbudite? Ponoči, da vas ohranja budne? Ali preprosto zato, ker vam je dobra? In kake vrste imate najraje? Espresso, turška, capuccino…? In katere znamke imate najraje? Barcaffe, Brasil, Franck,…….??
In kako jo pripravljate? (če ni preveč naporno 🙂)
Pa še: ali jo želijo kdaj poskusit tudi vaši otroci in pri kolikih letih? In ali jim dovolite malo? (jaz sem jo baje “kradla” iz skodelic staršev še preden sem šla v šolo, ne vem, mi je enostavno dišala! 🙂)

Ne, ne delam nobene seminarske, samo tako me zanima – no, jaz jo obožujem, že njen vonj, aromo… pijem jo ponavadi popoldan ali zvečer (zjutraj mi nekako ne paše na prazen želodec), zadnje čase Zlato kavo, tudi Brasil je vredu, pa Franckova, kuham turško, s katero se vsaj zame ne more primerjati tista iz avtomata, včasih pa tudi kak Capuccino iz vrečke, ko zmanjka časa… Kar se tiče učinka, ga name sploh nima, tako da lahko npr, spijem pol litra kave in grem spat (res pa je, da ne delam pretirano močne), zato včasih kar zavidam tistim, ki pravijo, da spijejo eno malo skodelico in lahko vso noč študirajo… Jaz spijem veliko skodelico in lahko grem sladko spat 🙂)
Kako pa vi?

Živjo,

tudi sama obožujem kavo, vendar bolj kot njen okus, mi ugaja vonj in obred ki paše zraven.
Doma jo pijem skupaj z možem ali obiski in ni važno ob kateri uri (nikoli na prazen želodec) Ponavadi po zajtrku ali po kosilu in največkrat turško s smetano ali vsaj z malo mleka.Pijem pa Barcaffe ali pa si včasih pripravim Capuccino najraje okus vanilija. Med porodniško sem pogorto hodila s prijateljico na kavico med sprehodom ko sta otroka spala….
Tudi naš mali navihanec vedno pristavi svoj lonček za kavico, ponavadi spije kak požirek pri nama skoraj samo smetano ali pa samo pomoči jeziček v kavo. Ampak obvezno mora biti zraven…..
Meni pa kava pomaga da se bolje počutim ampak je to verjetno bolj psiha in obred ki pripomereta k mojemu boljšemu počutju…..
Lep dan Miša

PS ravno sedim ob kavi 🙂))))))))))

Moj obred sprostitve-uživanja je ena kavica na dan. Največkrat je to v jutranjih urah.Za pitje kavice moram imeti mir, vsedem se v svoj fotelj, noge so dvignjene, gledam skozi okno našo prečudovito panoramo in počasi z užitkom srebam svojo kavo. Najlepše pa mi je, ko je ta narava vsa zasnežena in se lesketa v soncu, takrat mi je tako lepo pri duši, da sem srečna da lahko živim in občudujem te lepote. Zato že komaj čakam na sneg. Ja takšno pitje kave me napolni z energijo za ves dan.
Kavico si pa naredim takole: Skuham Barcaffe , jo vlijem v svojo modro skodelico in ravno toliko kot je kave, dolijem še mleko-hladno, brez sladkorja.
V naši družini spijem samo jaz to skodelico kave na dan. Otroka imata obred s kakavom Milka, mož pa ima mogoče dva krat na teden željo po kavici, ki je kot “kapučino” z dodatkom vanilije.

jest kave nisem nikoli marala….nobene. Smrdela mi je od daleč. No, odkar pa sem rodila pred 3 meseci bi umrla za kavop. Je moja prva misel zjutraj in zadnja zvečer……prav zanimivo…..Zjutraj si naredim tisto kapučino kavo za zalit pa ful mleka not, pijem pa tudi turško ali ekspreso, važen da je mlek noter………..Seveda se malo pazim, ker še dojim, ampak vsaj 2 spijem na dan in verjetno zaradi tega moja mala ne spi ponoči (hehe)

Ne pijem več kave, ker je moj želodec ne prenaša. Rada pa imam pravi čaj z mlekom in sin ga večkrat malo poskusi. Upam, da ni preveč škodljiv zanj, saj ga je zdravnica ob driskah priporočila tudi za še manjše otroke. Kave pa nismo nikoli dajali otrokom.

Imam en predlog, ki je vžgal pri moji sestrični. Me smo pile kavico, njej sem pa naredila kakav in ji dala v isto skodelico, kot ta, iz katere smo pile me.
A veš, da smrklica drugače sploh ne mara mleka (niti kakava), ampak ob takih situacijah je pa mleko še vedno spila.

Vredno preizkusiti.

Dokler zjutraj ne spijem svoje kave, sploh ne pridem k sebi. Tako je prva kava nuja, ostale pa za užitek. Pijem nescafe z malo mleka in sladkorja.

Za užitek pa si z možem tako čez vikend pripraviva črni čaj (najraje imam earl gray) s sladkorjem in sladko smetano. Pa kakšni piškotki zraven.

zjutraj si ob zajtrku skuham tudi kavo – turško z malo mleka. vedno kupujem bar cafe. nekateri pravijo da nobenega užitka če sam piješ kavo. meni čisto paše.
potem jo pijem v službi, tisto z avtomata (2x). potem si jo mogoče skuham še enkrat popoldan doma. rada si jo privoščim v kakšnem lokalu s smetano. njam-njam!

New Report

Close