Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Katero porodnišnico izbrati?

Katero porodnišnico izbrati?

Pozdravljeni,

trenutno pričakujem prvega otroka. Sem v skoraj sedmem mesecu nosečnosti in moram začeti aktivno razmišljati o tem katero porodnišnico bom izbrala. Samega poroda se ne bojim. Bojim pa se neprofesionalnega, grobega ravnanja s strani osebja v porodnišnici. Osebno sem slišala veliko več negativnih pričevanj kot pozitivnih (od grobega ravnanja, do neprimernega priganjanja in pa seveda najbolj črnega scenarija: ogroženega zdravja otroka, zaradi napačnega ravnanja osebja). Ni me strah popadkov, bolečine, samega rojevanja… Bojim se le zdravnikov, babic in sester, ki to verjetno ne bi smeli postati. V drugih situacijah strahu pred zdravniki nimam, le v tej situaciji, ki bo zame prva in si želim, da tudi čim bolj pozitivna, me je groza. O Ljubljani sem slišala 2 pozitivni izkušnji. Dve!!! Večina žensk, ki jih poznam, je rodilo v Ljubljani, in vse razen dveh so imele negativno izkušnjo. Želim si nekam kjer bom imela občutek, da sem v dobrih rokah. Ne rabim, da me zavijajo v peno, da me ujčkajo, za crklanje imam moža, ne rabim njih. Želim si samo, da se v že tako stresnem dogodku, ne bom počutila kot, da se moram braniti pred osebjem, ki naj bi, pred nehotenimi posledicami, branil mene. Katero porodnišnico priporočate? Kje ste rodile ve, ali vaše partnerke in kako ste bili zadovoljni z vašo izkušnjo?

Takole bi ti rekla, vsako izkušnjo ki jo slišiš moraš gledati z dveh strani, včasih drži , včasih pa ne.Jaz imam dva že skoraj odrasla sinova in ne bi šla drugam kot v Trbovlje, sem pri starejšem bila veliko v bolnici in takšno pozornost in skrb ki sem jo dobila v Trbovljah, mislim da je ne bi nikjer, pa sem hodila pri drugem sinu tudi v Ljubljano na PDC vsak mesec zaradi pritiska, da ne govorim o odnosu ko sem imela amniocentezo,prav poniževalen odnos, takrat enega najbolj zananih ginekologov v Ljubljani.Čeprav sem potem obakrat rodila z carskim rezom, so Trbovlje, zame zakon.

kar nas ne ubije, nas naredi močnejše!

Pozdravljeni.

Zanima me kakšna je praksa pri drugih ginekologije glede bolniške v nosečnosti zaradi rizika dela.

Delam na šoli otrok s posebnimi potrebami. Veliko otrok ima čustvene in vedenjske motnje. Pogosto so impulzivni in nepredvidljivi.

Zdaj sem na polovici nosečnosti in moj trebuh je že precej izbočen. Skrbi ker, da se bo kateri otrok na hodniku vame zaletel ali me v afektu sunil.

Zanima me drugo mnenje, saj moja ginekologinja ni naklonjena predčasni odobritvi bolniške zaradi razmer dela.

Hvala za mnenje.

 

 

 

New Report

Close