Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Katera zdravila za prehlad?

Katera zdravila za prehlad?

Ker je ravno čas raznih prehladov, viroz, grip… Me zanima s katerimi zdravili si lajšate ta obolenja?

Jaz sem običajno (pole ogromno čaja + limona in med) popila kakšen Lekadol plus c, včasih Coldrex.

Prosim še vas, da napišete kaj se vam zdi učinkovito.

coldrex in veliko čaja je meni pomagalo.nekje do 2l na dan

Coldrex in sinupret. Pijem veliko, a ne ravno čaje. Se mi pa zdi, da z zdravili ni zdravje nič prej, so le za to, da se lažje preživi. 😉

Daleron Cold3

Čisto navaden Aspirin +C za odrasle, za otroke ob vročini ponavadi granule Daleron Junior, drugače pa nakupimo na “malo zalogo” res učinkovita zdravila blagovne znamke VICKS v tujini – največkrat v Angliji ali Ameriki – prilagam info link:

Vicks, kaj pa uporabljaš od Vicksa pri prehladu?

Oz. s katerimi njihovimi izdelki imaš dobre izkušnje in za kaj jih uporabljaš?.

Hvala.

Jaz sem včasih uporabljala njihovo mazilo – vtreš v prsni koš in/ali pod nos. Krasna reč. Odkar sem podobno reč odkrila v Mariborskih lekarnah (Mazilo proti prehladu), enkrat letno pa v Hoferju, Vicksa ne kupujem več, oboje odlično opravi svojo funkcijo. Mentol, Evkaliptus…
Seveda kot pomagalo sredstvom za zbijanje vročine, po potrebi kapljicam za nos, veliko tekočine in počitku.

če mi ne teče z nosu kar aspirin plus C, sedaj pa je tisti novi – complex in odlično deluje in “sprosti” nos!

Aspirin Complex – zelo dober

Odrasli uporabljamo Dayquil in Nyquil (tekoči gel), za otroke pa otroški Nyquil; odlično zdravilo, saj v max. 2 dneh zelo moteči simptomi, ki spremljajo prehlade in gripo, izginejo in se tudi ne povrnejo.
Seveda moraš paziti, da sočasno potem ne uporabljaš še raznih drugih zdravil, ki vsebujejo učinkovine za zniževanje temperature, ublažitev bolečine in pomiritev kašlja, zaradi podvajanja doze.

New Report

Close