poskusila bom še na tem forumu

pozdravljeni

mogoče mi lahko kdo pomaga…študirala sem marsikatero motnjo, a tej moji, ki vlada v mojem zakonu, ne pridem do dna in se tudi ne znam soočati z njo
skratka
Moj mož (45) je dokaj miren, nekonflikten človek. Ima svoj krog prijateljev, ki so taki in drugačni. Skupaj ga žurajo-včasih…kakšno pivo…..karkoli. Moj mož ni žaljiv, se tudi skregava, a se takrat umakne in preprečuje prepir.

Mož ima prijatelja, recimo mu Jože. Jože je žurer na polni črti. Ima svoj s.p. in posledično dela takrat, ko se mu ljubi. Ko je konec dela, pristane v gostilnah, doma ga ni nič. Žena trpi, otroci so sami, a je očitno vzela v zakup. Če mu kaj reče (recimo po 3 dneh pijančevanja), se obrne in gre še za en dan…kao v znak prostest. Zato dela z njim v rokavicah…

Ta Jože je, kot vidite…prost kot vrabček. Dela, kar se mu ljubi.
Moj mož tega Jožeta zelo spoštuje, čeprav je Jože človek, ki se v pijanosti z vsakomur skrega in vsak je nekaj “manj” od njega.

Skratka, ko ta Jože pokliče mojega moža, moj mož spusti vse, kar ima v roki, vstane od mize pri kosilu, od moje rojstnodnevne zabave…karkoli…in gre k Jožetu.
S jožetom popiva dolgo v noč (mož ne prenese niti 1/3 toliko alkohola kot Jože), domov hodi zelo pozno, zjutraj težko vstane za v službo…Karkoli naredi Jože, reče Jože, ustvarja Jože, kupi Jože…vse je NAJNAJ- Jože nima napak. Vsak pogovor se konča v smislu: Ja, kupi tak sesalec, Jože ga ima tudi. Ja imaš prav, to je že tudi Jože rekel….
Če se slučajno druži z Jožetom več dni zaporedoma, potem pride mož domov, me gleda kot smrt, meče stvari po pultu, se dere po hiši, zaničuje (zakaj ni svežega kruha)…skratka, ogenj v hiši. Nikoli, ampak res nikoli ni tak samo takrat, ko je z Jožetom.
Pogosto sem se spraševala, kaj mu Jože govori. Mogoče ga ščuva…ne….pogovarjata se o vsemu in svašta, nikoli ga ne šunta…nič…a moj mož pride od Jožeta domov kot bi ga vrag pocitral…več časa preživi z njim, slabše je..Povedala sem mu že milijonkrat, kaj se dogaja, a pravi, da to ni res, če sem otročja…Opažati so začeli tudi že drugi…

Vse se vrti okoli Jožeta, vse življenje….Vau, Jože je kupil nov avto..Renaulta (čeprav mož nikakor ne mara Renaultov), Jože naredi najboljši golaž blablabla

Povejte mi, na kakšen način oz. kako ta Jože vpliva na mojega moža…kako lahko njegova prisotnost spremeni karakter mojega moža…kaj je to, .kako je to mogoče.

Prijatelja imata problem, da sta alkoholika, ženi pa soodvisni.

Izgubila si me pri stavku : Moj moz imam prijatelja, recimo mu Joze.

Wtf. A je bistveno, kako mu je ime? Kdo pri zdravi pameti pise svoje osebne zgodbe na tak nacin? Multinick. Adijo! Pa na tableto ne pozabi.

tvoj mož je homič, ki je zaljubljen v Jožeta. Jože pa ni homič in tvojega moža samo izkorišča.


Da sta onadva khm … saj ves … geja mislim. Se imata “mal prevec rada”.

To ni motnja. Tvoj mož je nedorasel moški in alkoholik. Kako pa kaj njegov odnos do očeta in očetovo pitje?
Kje najdete take primerke, take bi morali dati na buciko in v muzej. Žal je “Jože” vseeno bolj normalen od tvojega moža.

Tako je bilo pri meni pri dvajsetih. Imel sem kolega, ki je vse vikende žural, bil osoren, pravi kurbir, ampak meni se je zdel najboljši (bil je starejši od mene slabih 10 let). Moja je popizdevala doma, to je trajalo skoraj eno leto, pol sem sam videl, da me je odkantal isto sekundo, ko se je zaljubil. Od takrat sem se spremeni in videl, da me je imel za manjvrednega. Ampak to kar se tebi dogaja, ni najboljše, ker trpiš ti. Za dvajsetletnika je to “normalno”, ne pa za človeka blizu abrahama.

Jaz pa mislim,da tvoj mož spoštuje tega Jožeta in želi biti enak kot Jože. Jože mu je za vzor. Verjetno ga Jože sploh ne ščuva proti tebi. Problem ni Jože,ampak tvoj mož. Ko pride od Jožeta in razbija je to po moje zato,ker po moževem ima Jože vse boljše kot vi doma,hkrati se skuša obnašati kot Jože,ki mu je dovoljeno vse. Želi si biti kot Jože. Jožetova žena je verjetno tega navajena in se zamoti z drugimi stvarmi tako,da na tega Jožeta sploh ne študira. Za tvoje težave ni kriv prijatelj Jože ampak tvoj mož,ki je tudi en pravi Jožek. Ti pa,če si malo pametna,ko bo mož trezen in par dni brez Jožeta,vdari po mizi in reči možu,da je takšno obnašanje neprimerno,da ne more pri 45 hoditi okrog 3 dni kot neki najstnik ali pa vaški pijanček. Ker ima OBVEZNOSTI! To si ti in tvoji otroci,šele potem je lahko na vrsti Jože. V kolikor bo rekel,da pretiravaš,mu povej,če tega ne spremeni,boš odšla z otroci.

Niti malo ti ne zavidam. Sem imela enkrat enega takega brihta Jožeta,na srečo sem ga zapustila še pred otroci.

Včasih je bolje biti sam kot v slabi družbi.

DROGE?

Jože tvojega moža izkorišča, saj je tvoj mož očitno kimavec. Saj veš kaj to pomeni. S tabo se noče kregat, torej kima – domnevam.
Ker ga vse skupaj – tvojega moža utesnjuje, vidi v Jožetu drugi pol sebe. On bi tudi rad vse skup poslal v ku rac. Se dal iz verige in živeeeel… tako kot živi Jože. Jožeta bo najbrž prej pobralo, ampak Jože je živel, tvoj mož pa je obešen nate in rabi vsake toliko časa odklop, sicer ga boš pojedla.
Malo se zamisli nad sabo, nad svojimi kolegicami in od časa do časa pojdi ven. Zakaj so pa Jožetove stvari najboljše – po moje samo zato, ker je Jože en velik narcis in manipulator in je pač tvoj možpadel v njegovo mrežo. Tvoj mož bo srečen šele, ko se sname iz verige. Vendar šele takrat, ko dojame, da tudi Jože ni ok in najde nekoga drugega, s komer bo doživel odklop. Ali pa drugo…

On bi rad odklop, on bi Jožeta, on bi zabavo, on ne bi doma pucal ali se ukvarjal s tabo, na živce mu gre družina, obveznosti… Po mojem ga je Jože prepričal, da so babe bedne in da je copata itditd, ker ima Jože potem družbo na klic, ki je ne bi imel, če bi se mož imel doma fajn s tabo. Domnevam tudi, da Jože ne teži, če spije kak pirček preveč.

Vsi imamo radi prijetno družbo in tale tvoj mož je očitno prijeten, prilagodljiv… Morda ima težave z izražanjem tega, kar bi on rad ali pa tega niti ni sposoben prepoznati in se zato rabi “nalepit” na kakega Jožeta, ki ga je uspel prepričat da je pojedel vso pamet tega sveta. Mu je svet bolj znosen z malo pirčka in Jožetom, ki se odloča namesto njega.

Možno je tudi, da je v resnici gej in da tega ne more priznati niti sebi kaj šele komu drugemu.

Tale Jože ga fajn obrača, ni kaj. Ampak takih Jožetov je veliko, večje vprašanje je, zakaj se mu tvoj mož pusti. Lahko da ima težave s svojo moškostjo in da preprosto ni sposoben vseh bremen, ki jih nosi partnerski odnos itd. Zrel in odločen moški bi itak delal to, kar hoče – pa če je to družina ali poleti v vesolje. Ne pa nekaj na pol – bi družino pa ne bi družino, žena v redu, pa v bistvu ni v redu, bi-nebi. Gledat poročenega moškega, ki sredi praznovanja za ženin rojstni dan tako navdušeno skače na ukaz od nekega znanca bi bilo smešno, če ne bi bilo žalostno.

Od moza prijatelj je Joze, tvoj je pa en Jozek, ki bi rad postal Joze. Vsaj tako misli

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

New Report

Close