Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Hujšanje Katera dieta?????

Katera dieta?????

No, pa je tudi mene doletelo! 🙂)) Poletne hlače in krila so zlo na tesno, skratka: ene 5 – 7 kg bo treba obtesati. Prijateljica ravno končuje 90 dnevno dieto (saj veste, en dan sadje, potem škrob, meso ….). V knjižnici sem zavnokar rezervirala Montignaca in me zanima, kakšna je razlika med njegovo diete in tisto 90-dnevno? Kaj mi bolj priporočate?? Sem pa definit odločena, da začnem z eno.

Za vsak nasvet se vam že vnaprej zahvaljujem!

Nisem sicer expert za 90 dnevno ločevalno dieto, ker je tudi že nisem delala.
Moje mišljenje pa je vseeno tako, da če se ti nikamor ne mudi (z izgubo kg, če ti je vseeno da gre malo bolj počasi), potem se odloči za Montija, ki ti lahko ostane način prehranjevanja za celo življenje.

Drugače pa ločevalna ni tako napačna, ampak po njej pa le naprej z Montijem, da boš ohranila zdravo prehrano in seveda postavo. Čeprav tudi po Montiju kar hitro kg izgubiš, če se držiš prve stopnje, dokler je potrebno.

Več bodo pa druge punce povedale, jaz se v Motiju še “učenka”.

V vsakem primeru ti želim, da bi dosegla svoj cilj! Vso srečo!

Lep pozdrav ********************************************** Če želite, da bi bili vaši otroci bistri jim pripovedujte pravljice. Če želite, da bi bili še bistrejši, jim pripovedujte še več pravljic. Albert Einstein

Pri 90 dnevni je problem premajhen vnos beljakovin. Posledično ti izginjajo tudi mišice, ne samo špeh. Tudi če se greš zraven športanje, se ti bo slabše obneslo, ker je enostavno premalo beljakovin. Če ti je pomemben samo rezultat na tehtnici, bo tudi 90 dnevna ok. Če pa bi rada lepše telo, potem ti svetujem, da malo pogledaš na tole stran

Imajo tudi forum, kjer lahko kaj vprašaš. Menio se tam dejansko odpirajo oči in vedno znova najdem odgovore na moja vprašanja. Sem namreč dala tole 90 dnevno skoz in ni nekega hudega rezultata……. Čeprav ene punce dosegajo nore minuse na tehtnici, kar si lahko prebereš tu:

Montija pa žal preslabo poznam, ne upam kaj dosti areči o njegovem načinu prehranjevanja. Pa srečno!

manuela ima prav. Sama se nisem držala nobene predpisane diete, le pazila sem na nekaj osnovnih pravil. Več obrokov, OH le dopoldne, malo sadja, veliko zelenjave in dovolj beljakovin – tudi jaz ti svetujem portal mojtrener.com., pa seveda fitnes ali kaj drugega.
Kljub mojim letom in kljub temu, da sem imela včasih še kakšne 3 kile manj, je moja postava danes vitkejša (vidim po hlačah) in lepša – namesto opletajočega špeha na kosteh imam mišice, te pa so od njega težje (zato se dodatne 3 kile ne vidijo), pa tudi lepše izgledajo. Ni vse samo v kilah na tehtnici – dobro se sliši, če ti mož reče, da imaš pri več kot 40-ih letih postavo, ki ti jo lahko zavida precej najstnic.

Toliko so ti ponudili pa prilagam še svoj skromen nasvet: oglej si http://www.vitalnost.info , kjer boš videla enega od načinov zdravega prehranjevanja. Veliko je primerov, kjer so kilce izgubljali pa moj je tudi notri omenjen. Kaj več pa, če te bo zanimalo kar pokliči, vedno sva trener ali jaz na razpolago.Je pa to tudi eden od načinov življenja, kar se boš lahko prepričala.

Ciao, Andreja

sem kar jem

pa še pripis: dijete niso zdrave-naučiti se moraš živeti na zdrav način in to je tudi moto naše smeri prehranjevana…..

sem kar jem

No, preden boš nasedla, gre za prodajo h*e*r*b*a*l*i*f*e izdelkov.

Drejča, vsaj toliko bodi poštena, da vnaprej poveš, za kaj gre in kaj se skriva za postom.

Bimbambom, mislim, da je to jasno tudi brez poudarjanja, za kaj gre 😉

Skromen nasvet, pa kaj še. Po mailih pa ni več tako skromen, tam so pa kar konkreti nasveti oz., bolje rečeno, sugeriranja.

x., poslušaj nasvet od manuele. Preberi kak članek in boš videla, da je v osnovi samo ena dieta. In 100% deluje.

Ja, je jasno, nam, ki redno beremo. Kakšnim novinkam pa najbrž ne.

Diete ne delujejo. Zakaj? (iz revije Moja tajnica)

Kako najti metodo, ki nas ne bo pustila na cedilu v boju za vitko postavo? Včasih se mi zdi, da bom vsak hip doktorirala iz čustvenega prehranjevanja. Vsak dan se srečujem in pogovarjam z ženskami, ki se že vse odraslo življenje bojujejo z odvečnimi kilogrami. Z več ženskami se pogovarjam, bolj so mi zadeve jasne, še posebno tiste o dietah.

Slovenske ženske – in tudi mnogi moški – so poskusile in še poskušajo najrazličnejše diete: dieta z grenivko, dieta shujšamo za deset kilogramov v 14 dneh, dieta s tisoč kalorijami, post, dieta z beljakovinami, dieta s klobasami, pa tista, ko jemo le čokolado, dieta »South Beach« in seveda zadnje čase priljubljena ločevalna dieta. Zakaj toliko diet in zakaj še vedno toliko pretežkih Slovenk in Slovencev?

Diete imajo omejen rok trajanja

Vse diete delujejo teden, morda mesec dni, nekatere celo leto ali dve. Nekatere ženske na dieti shujšajo in obdržijo želeno težo za deset minut, druge za teden dni, nekatere za dve leti. A vse brez izjeme se po določenem času spet zredijo, pa še kakšen dodaten kilogram pri tem pridobijo. To je slaba novica vseh diet: slej ko prej nehajo učinkovati.

Gumb za hujšanje je v glavi

Poskusite razumeti, zakaj se zatečete po pomoč k hrani, ko niste lačni. Šele potem boste lahko opazili, kdaj ste v resnici lačni, in hitro ter brez večjega odrekanja boste dosegli svojo naravno težo. FOTO: Dreamstime

Diete ne delujejo, če ne razumete, zakaj se zatekate k hrani, ko niste lačni. Ko ste na dieti in hujšate, pri tem pa ne odstranite razloga za vaš odnos do hrane, rezultata ni. Primer: ko niste lačni, si postrežete piškote, saj jih potrebujete bolj kot karkoli drugega. Preprosto, kilogram več!

Ko se počutite predebelo in nesrečno, je misel o dieti zelo zapeljiva. Preberete članek o ločevalni dieti, opremljen s fotografijami vitkih žensk, ki kažejo, kako prevelike so jim po dieti hlače, ki so jih nosile še pred dvema mesecema. Ali pa gledate po televiziji reklamo o abking proju in se odločite, da boste utrdili svoj mehak trebušček. Takrat bo, razmišljate, sonce posijalo v vaše življenje in to vas napolni z voljo in energijo!

Brez diete tudi ne gre

Ali je mogoče živeti brez diete? Seveda je mogoče, čeprav je na začetku težko. Večina mojih sogovornic se počuti mnogo bolje, če jim predpišem dieto. Mojca, mamica dveh otrok, je na dieti zadnjih 15 let, sicer se zredi. Bala se je, da bo pojedla vso zalogo sladoleda Ljubljanskih mlekarn, če ne bo imela natančno napisano, kaj, koliko in kdaj lahko je. A po nekaj tednih brez diete in po pogovoru o tem, kako bolj zdravo jesti, je ugotovila, da so bili nekateri sadovi privlačni prav zato, ker so bili prepovedani. Ko niso bili več tako zelo prepovedani, so zgubili veliko svoje privlačnosti. Mojca si je namreč želela tistega, česar ni mogla in ni smela imeti. Ko je pojedla toliko sladoleda, kolikor ga je hotela, in se pri tem ni počutila, kot da bi imela afero s poročenim moškim, sladoled kar naenkrat ni bil več tako privlačen.

Zakaj se prenajedate

Prepovedan sad je zgubil svojo privlačnost in Mojca se je nehala prenajedati. Mojca zdaj je sladoled, kadar si ga zaželi, a poje ga toliko, da zadovolji potrebo po sladoledu, kar je ena kepica, v nasprotju z obdobjem diet in prenajedanja, ko je v rekordnem času pospravila kar celo banjico. Ko je Mojca končala diete, se je nehala tudi prenajedati.

Zaupajte, da sami veste, kaj je najbolje za vas. Če ne boste prijazni sami do sebe in če sami s seboj ne boste dobro ravnali, ne bo rezultatov. Začnite počasi. Odkrijte, katera hrana dobro dene vašemu telesu, ko ste lačni, in prenehajte jesti, ko ste se najedli. Poskusite razumeti, zakaj se zatečete po pomoč k hrani, ko niste lačni. Šele potem boste lahko opazili, kdaj ste zares lačni, in dosegli boste svojo naravno težo brez večjega odrekanja.

Samo diet ne!

Štirje razlogi zakaj so diete slaba zamisel:
1. Z vsako dieto, s katero boste shujšali, se boste po dieti spet zredili, pa še kakšen dodaten kilogram boste pridobili.
2. Temeljno sporočilo vsake diete je, da se morate odpovedovati, kajti če se ne boste, boste pojedli kar vso Slovenijo. Začeli boste verjeti, da ste brezupen primer. In to ni nekaj, kar si je pametno dopovedovati, predvsem ker ni res! Nihče ne čuti takšne lakote, da bi pojedel kar vse, kar mu pride pod roke.
3. Dolgoročne spremembe v nas samih pridejo samo s prijaznostjo in ljubeznijo do sebe, in ne z odrekanjem in oštevanjem sebe. Zavedati se moramo, kaj delamo, biti dobre same do sebe (tako kot do vseh okoli nas) in tako do sebe tudi ravnati. Začeti dieto je tako, kot da bi imeli v glavi ves čas zlobnega šefa, ki nas izkorišča. Tako bomo vedno ostali ponižna, nesrečna oseba brez pravic.
4. Odrekanje, strah, sramota in občutek krivde nikoli ne bodo pripeljali do dolgoročne pozitivne spremembe.

Kaj pa prijateljica meni o 90 dnevni dieti? Tam lahko iz prve roke izveš, če je prava prijateljica ti bo povedala po resnici. Sama pa mislim, da sta tako Monti kot 90 dnevna način prehranjevanja za celo življenje, če le v glavi to razčistiš.
Meni sta poglavitni razliki ti, da pri Montiju ni nobenih “belih” stvari (moke, testenin, kruha, riža,….) pri 90 dnevni pa lahko skoraj vse ješ, samo da ločuješ med sabo Oh in B in Š. Meni osebno je ta ljubša in bližja, predvsem pa mi bolj paše zdravstveno.

Je pa dejstvo, da tukaj gor ste predvsem “Monitjevke” in je jasno, da boste zagovarjale to, tako kot bi jo jaz. Jaz pravim, da mora vsak na svoji koži preizkusiti kaj mu najbolj paše. Sploh pa smo vsak svoj osebek.

Srečno!

Sploh ni res, da smo tu predvsem Montijevke. Daleč od tega!

Popolnoma se strinjam s teboj, da je prav vsak osebek za samega sebe ali pač del skupnosti, v kateri živi. Vendar ne morem biti tiho ob dejstvu, kjer nastane ena velika ločnica med obema načinoma prehranjevnja, ki ju omenjaš.
Prva je ta, da ima 3 md (pa nikar me ne prepričevati v nasprotno, ampak vzemite v roke pisalo in preprosti kalkulator in preračunajte) nizko kaloričen vnos. Sama temu sledim 2 leti in vnos je v povprečju ( s tem da se držite in ne govorite o vsakodnevnih grehih) med 900/se opravičujem,a velikokrat še toliko ne/(naj mi oprostijo vse tiste, ki se pač dosledno držijo)-1200 kcal. !!!!!!!Halo?!? Ob vseh predpostavkah ( znanstveno dokazanih in utemljenih) da telo potrebuje nekaj več?????? Pri vsakem posamezniku drugače, nič ni zapisano, predvideno…..nič ni vkalkulirano……

Da se drži dnevnega režima kot slepec plota….ker je pač to tako prikladno. Spet je nekdo odločal in sprejel odločitve namesto nas! Ker je tako pač lažje, varneje, prav nič adrenalinsko, ni se potrebno spraševati o tem: zakaj in od kje so se priklatili kilogrami, ampak jih samo preprosto povedano zbijamo. Ker je pač to naša vizija za naše telo! Tudi prav za vse tiste, ki to zmorejo, ampak na žalost vse prevečkrat beremo o tem, kako se po preteku 3 mesecev povrnejo kilogrami, kako se vedno in vedno znova podajamo v naslednji krog…..in že ko se podamo……..razmišljamo o tem, kako bo spet potreben ponoven krog: ali bomo težo pridobili…….ali pa z obstoječim stanjem ne bomo zadovoljni in upravičeno hočemo še več. Vendar so le redki, ki so obdarjeni s tistim “nekaj več”; “ponovno”. …….

Smo mi med njimi? Sem jaz med njimi?
To naj se vpraša vsakdo sam za sebe. In se napaja z odgovori, ki jih bo dobil na zastavljeno vprašanje.

Kaj vem…..mogoče pa je užitek, modna muha, način življenja, neizbežno……..da se vsako leto- vedno znova trudiš in držiš nekih načel, ki so ti jih zapovedali drugi. Pa preživiš…..pol leta živiš!?!…se potem ponovno mesec do tri sprašuješ kam in kako ….in na koncu izbereš 3 md, ki je pač že enkrat delovala. Sedaj je težje kot prvič. Seveda je. Vraga! tudi meni je bilo najlažje roditi prvič, ko nisem vedela kaj me čaka. Vsakič naslednjič sem bila pripravljena predvsem na vse tisto slabo, kar takšna situacija nosi s seboj.

Halo!!!!!

Saj meni se zdi popolnoma prav, da smo v življenju pripravljeni na marsikaj, da ubiramo tiste “precej lažje poti”…pa vendar?!?!!!! Moramo razumeti zakaj se borimo za svoje pravice, zakaj pravzaprav nekaj hočemo, zakaj želimo tisto, kar pač mislimo da želimo…….in ali to sploh želimo zaradi tega, ker pač nam to resnično nekaj pomeni in ne zgolj samo to, da smo ujeti v kalupe, kjer se počutimo tako prekleto varne (pa čeprav tega ne priznamo), ker mislimo, da tako pač mora biti…..Noro!!!! Meni osebno resnično noro.

Dobro vem, da mnogo posameznikov težko sestopi s te vratolomne vožnje življenjA”….VENDAR………..vedno je pot ….in ta pot prav gotovo za veliko večino ni 3 md.

Se opravičujem, če sem s temi besedami kogarkoli ( ki pač na ta način uspeva) prizadela. Ni bil to moj namen. Ste le rojeni pod srečno zvezdo, da vam je bila usmeritev drugih dovolj. Mogoče za mnoge izmed vas za vse življenje. Bravo!”!!!!! Ampak največ je tistih, ki jim dolgo zatajevano in večno pokopanje kar naenkrat ni dovolj. Slej ko prej. ….Mogoče mora še kdo izmed vas počakati kako leto, mogoče je potrebno počakati na kak drastićen izvid, mogoče nam jutri partner pove, da nas ima dovolj in hoče ločitev, otroci povedati, da smo izgubili zelo pomemben čas………….Toliko vsega tega je…………

In nikar se naslajati nad “mimobežnimi trenutki” , ko vidimo nekakšno prebuditev. Danes drvite fitnes, a že jutri v narekovajih grešite. Ker je to pač tako prikladno. Jaz temu pravim….bljek in še enkrat blejk……………
Ves trud, ki ste ga vložili v vse to ( po domače povedano vedno in vselej prilagajenje drugim), bi lahko vložili v spoznavanje samega sebe……

In takrat ne potrebujete ne 3md in ne Montignaca. Sami ste dovolj močni, da kot za šalo pometete z obema in se pri tem počutite…odlično…….
Ste zgolj samo to kar ste: raztrti, ranljivi, ljubeči do sebe, odpustljivi in razumeva

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

Jaz sem s strogim upoštevanjem 1. stopnje Montija izgubila 7 kg v 3 tednih. Me je bilo kar malo strah, da bo jo-jo efekt, ampak že nekaj časa vztrajam na zelo prilagojeni 2. stopnji Montija (pečen krompirček je zakon!), pa je tehtnica še vedno prijazna do mene. Meni 90-dnevna ni odgovarjala ravno zaradi tega, ker v enem dnevu ješ samo določeno hrano (samo OH, samo B…) in tudi vnos OH je zame prevelik. Dve kolegici sta precej shujšali po tej dieti, ampak tudi precej (več) dobili nazaj.

Uff, ne vem kje naj začnem. upam, da ni vse to letelo na mene, čeprav se z večino strinjam.
Veste, tukaj izliti vse misli na ekran je nemogoče in včasih ko bi nekaj rada povedala se velikokrat zgodi, da ko nekdo drug to prebere izpade v drugačnem formatu. Poleg tega pa sem mi včasih tudi ne da nekoga, ki ima v glavi teorijo da nekaj deluje, prepričevati,da nekaj pa tukaj ne štima, ker ne pridemo do konca. Pa s tem ne mislim na vas, Marika.
Veste, meni hodi preveč sedaj 3-4 kg. Ne morem se jih znebiti. Poskušala sem najprej po nasvetu ene ki dela magnetno resonanco, odstraniti vse “bele” izdelke, pa me mož po nekaj dnevih uživanja take hrane ob 7 zvečer ni mogel prebuditi, me je skoraj kloftal, da sem za silo prišla k sebi. pa sem z dieto prekinila, ker sem se slabo počutila, bi skoraj stoje zaspala kadarkoli. Ampak nisem takrat krivila diete, ampak sebe. Mogoče pa nisem dovolj zdrava za to…. In mi je čez nekaj časa prišel Montignac pod roke, prebrala sem knjigo in se pričela držati in zgodba se je ponovila, v trgovini sem 2x nekaj minut po beljakovinskem kosilu zgremela skupaj. Še nekaj dni sem sama sebe mučila potem pa ugotovila, da mi ta način ne ustreza. Kljub nenehnim prepričevanjem, da je to zaradi slinavke,…itd. Moje zdravje je malo več vredno, ravno tako počutje. Sploh se pa pri majhnem otroku ne morem hecati, da nisem vsaj 90%!
Potem pa sem prišla do 3MD. Meni ustreza, kljub beljakovinskem dnevu mi ni slabo, ker dobim vsaj naslednji dan OH,…Poizkušala sem tudi da bi samo kombinirala, pa se vaga ne premakne niti za dag. Ja, morda je res majhen vnos kalorij, bi se morala strinjati, glede na to, da občasno med obroki čutim lakoto. Ampak meni za enkrat ustreza. Edino to še nisem razčistila, ali se mi je vredno tako strogo držati za te boge 3 kg. Ker po tej dieti bi morala izgubiti precej več, kar pa ni potrebno.
Glede pridobivanja kg nazaj. Dekleta, ki so na vzdrževanju in po njem, so nekatera pridolbile do +3 kg nazaj, nekatere pa prav nič. Kljub velikim izgubam kg.

Pa brez zamere.

Cveka imaš mogoče napisane jedilnike ? Jaz imam za izgubit še 6 kg in mi že nekaj časa ne gre nič dol.

suzyb

Da še jaz nekaj povem!

Moja tašča se je pred enim mesecem lotila ločevalne. Drži se je resnično, včasih pa poje še celo kaj manj, kadar ni lačna.
Mi je pa večkrat med besedami se zarekla, da ji pride, da je lačna ko pes. ker če jo vprašam, če je kaj lačna, reče, da ni 😉

No, v tem mesecu je zgubila že 4 kg, in tudi nad cm je navdušena, ker ji kikla že leze dol, hlače je ne tiščijo…

AMPAK, že nekaj časa spremljam to dieto, ker me mika. Pa sem jo zaslišala malo bolj:

PREJ je jedla zvečer piškote ipd, celi dan nekaj mlela, jedla veliko kruha ipd.

ZDAJ je disciplinirano, med obroki nič, zjutraj sadje in seveda se drži 90dnevne, samo jaz mislim, da je stvar v disciplini. Naj me kdo popravi, če ni res 🙂

PS: mi lahko nekdo razloži, zakaj lahko zraven B ješ kruh in zakaj ne smeš jest več vrst beljakovin?! Mislim, to bi pa res rada vedla?!

pa, pa

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

Mermaid,

tudi jaz tako mislim – da je stvar v disciplini oz. kalorijskem deficitu, ker dejansko po tej dieti poješ MANJ kot si prej.
Pa še če pomisliš: če imaš na krožniku kos mesa in zraven še npr. krompir pa kakšno omakico in solato – tega boš zagotovo pojedla vč kot če bi jedla smo krompir in solato.

Tako nekako jaz vidim zadevo. 🙂

pozdravljena.
sam sem izgubil v enem letu 34 kg z izdelki *********.
Če te bo zanimalo kaj več(cena,…)mi piši na e-mail ali pokliči 040-204-667

New Report

Close