Najdi forum

katastrofa pri 42,5

Pozdravljeni.
Tu sem se odločila ( z veliko muko ) izpostaviti svoj problem, ki mi zadnje dneve ne da spati. Namreč, s partnerjem imava že 3 otroke (19, 16, 13 let), iz najhujšega sva že izplavala, se začela veseliti miu v srednjih letih ter prostega časa samo za naju. Zdaj pa kot bomba z jasnega……………..že 4 dni mi zamuja M. Kako se butasto, nesrečno, zmedeno počutim, bolje da ne razlagam. Leta res niso primerna za novega otročka, zdravje ga tudi ne omogoča kaj dosti. Pa saj ne pričakujem od vas, da odločite namesto mene. Sama bi najraje videla, da ne bo nič. Ker nočem ne roditi, ne splaviti. Z dedcem se butasto gledava čez mizo in brez besed se včasih reživa, ali pa cmeram. Sploh nama ni jasno, kaj naprej, ker je vse neplanirano. Kot da sva stara 15 let.
Jutri gre po clearblue, jaz pa še vedno upam, da mu ne bo treba. Je še cela noč odrešitve pred mano. Recimo. Samo malo sem hotela pojamrati, slišati kakšno brco v rit ali pač karkoli.
Ufff, hvala ker ste brali.
Lp

Krasno se mi zdi, da si toliko odgovorna zase in za že rojene otroke, da tako trezno razmišljaš.
Prav imaš, da so danes trije otroci poštena odgovornost in da res ni nobene potrebe po še kakem.
Razmišljam, da ti mogoče nagajajo hormoni. Možno je že tudi pri teh letih. In upaj, da je temu tako. Pa tudi splav lahko opraviš v primeru, da si res noseča. Pri tvojem številu otrok ne rabiš imeti nobenega pomisleka ali bog ne daj moralnega mačka.
Verjamem ti, da si v hudi stiski, pa vendar sta zdaj oba z možem odgovorna za nastalo situacijo. Čudim se tudi, da nista poskrbela za konkretno kontracepcijo.
Glede na občutek, da imata dober zakon, verjamem, da bosta skupaj našla optimalno rešitev, v primeru nosečnosti.
Lahko noč ti želim

Najlepša hvala za odgovor. :o)
Noč je za mano, včeraj se je dragec spokal v lekarno in nekako kljub nedelji in prazniku sfehtal clearblue. Očitno je njega tudi fajn mučilo vse skupaj. Rezultat je negativen. M pa še vedno ni.
Ja, možno je, da so tudi hormoni začeli delati svoje, čeprav sem vsa leta do zdaj imela do pike na datum. Kar se tiče zaščite, je pa res nimava. Ker edino, kar bi pri nama pišlo v poštev je sterilizacija ali pa kondom. Ostalo niti v sanjah. Za mano je (leeeta nazaj) težko zdravljenje in konizacija. Ma saj vem, da moralnega mačka nimam za kaj imeti, to mi razum lepo pove. Ampak čustva…………..ehh. Ko sem nosila tamalo (zadnjo) so takorekoč zahtevali splav od mene, pa nisem mogla. Vsakič ko sem krenila z napotnico proti bolnici, sem se v joku obrnila nazaj domov. Ko jo zdaj gledam čebelo, ki jo neizmerno obožujem vem, da sem naredila prav. Bomo videli, kaj bo. Upam, da je CB toliko siguren, da si lahko oddahnem. Pred ostalimi mulčki tega ne bi mogla nikakor skriti kaj dogaja.
Hvala in lep dan vsem skupaj.

nova
Uredništvo priporoča

In zakaj potem ne sterilizacija? Če si prepričana, da želiš zaključiti z rojevanjem in tudi iz zdravstvenih razlogov ne smeš več imeti otrok, zakaj potem nimaš zaščite? Bližaš se meni, ciklusi bodo postajali vse bolj neredni ali se ti ne zdi, da je v tvojem primeru malce neodgovorno imeti spolne odnose brez zaščite?

Zakaj ne sterilizacija, sprašuješ???
Saj bi, saj bi……….če ne bi imela že “poln kufer” ginekologije. Razen če me uspavajo in nesejo tja.
Sori, sem leta morala met noge v ostrogah iz se mi je zamerilo do amena. In kaj ma zdaj to veze??
Neodgovorna? Uff, je več kot desetletje čisto lepo laufalo po tem “neodgovornem” kopitu – eno postajo dol. Ja ja, se je dec prav fajn specializiral za ta sistem. Vpraš še, zakaj ne marava kondoma, plis. :o))

Gladiola, če je v vajinem zakonu vse O.K., pa naj se mož odloči za vazektomijo (upam da sem prav napisala), čeprav je to v naši patriarhalni družbi še vedno velik tabu, se vedno več (pametnih) moških odloča za ta poseg, ki je v nasprotju s sterilizacijo zelo enostaven, neboleč in hiter.
Kar se pa tiče sterilizacije, se bom jaz za njo odločila (pri 35-tih imam to možnost) iz dveh razlogov: da se zaščitim in da mi obenem odpravijo še druge (možne) anomalije oz. bolezni, če jih imam. Ker pri sterilizaciji je ženska deležna res zelo natančnega ginekološkega in …. pregleda (mehur, črevesje, ledvice, želodec…)

Vse dobro vama želim!

Vazektomija je, ja. Sva se pogovarjala o vseh možnih variantah. Da je vazektomija veliko manj komplicirana od sterilizacije, nama je jasno. Ampak saj veš………..pogovor, pol pa tist pogled “jst neb”. Ne vem, nekako tako, kot da potem dec ne bi bil več dec al kaj. Bedast občutek. Bi blo fajn, če bi se dalo nekako prespati to obdobje do prave mene, ko bi bila že ven iz vsega. :o)) Hec !!
Vem, da sva dovolj močna, da bova rešila vse živo, kar nama bo prišlo na pot. Preverjeno. Bentiš, ampak ura je že 10.33…..M pa še od nikoder, grrrrrrr.
Pa hvala hvala za vse dobre želje.

Gladiola, ne vem če si a tako dobro razumela. Saj po moje ni hotla nič hudega, ampak glede na to, da po eni strani nočeš in si ne moreš privoščiti nosečnosti, po drugi pa prihajaš v meno je res vprašanje, zakaj ne sterilizacija. Vsaj moža.
Sama dobro veš, da je mena čas, ko boš imela enkrat ja, enkrat ne menstruacijo. Boš vsak mesec trepetala? Nikoli ne boš vedela, kdaj in kako je z ovlucaijo. Eno postajo prej dol je pa tako, lahko leta furaš, enkrat mal preveč predizlivkse tekočine, kakšen semenček preveč not in si spet tam, kjer bo clearblue pokazal dve črtici. :-/
Ne vem no, jaz sem raje za preventivo, kot da pol razmišljaš, kaj boš z otrokom. Sama si izrazila “katastrofa”. A ni bolje prej ukrepati?

Mirjam, prav imaš. :o))
Saj se strinjam, ampak lej….jaz sem pač prvič v taki situaciji in se prvič soočam s temi spremembami. Pač, moram še predelati to, da nisem več mlada pa fensi, ane. Pa nikjer ni nobene zamere, vem da nobena od vas ni mislila kaj slabega. Itak sem prevelik dobrovoljček, da bi gojila neke zamere. Meni je u bistvu (shame on me) malo smešno vse to skupaj. Ampak smešno zato, ker vidim, kakšna sva postala po obnašanju v tej godlji. Smešna. Ja kaj, pač priznam. Sploh pa, ko sva včeraj delala na skrivaj test, šepetala, uhajala pred mulci v druge prostore…….hahaha. K kaka pokovca. Itak da bova na koncu zadevo uredila kot se šika. Še vsako do zdaj sva.
Lep dan vsem.

Hihi, a ni lušten, da te je ta situacija nazaj postavila v situacijo, k si že mislila, da je ne bo več. 😉 Čeprav, ko te enkrat panika ni preveč lepo. Poznam tudi jaz to, pa sem še kar daleč od mene. Pač, kakor menstra zamuja in ugotoviš, da je kar n, te kar stisne pri srcu. Sploh, če nisi pripravljen za novega člana. 😉
Res je, da imata že ogromno življenjskih izkušenj, tako, da bosta že prebrodla. Ko bo pa menstra pritekla, se bosta pa sama sebi smejala. In če bosta kdaj otrokom zaupala, pa še oni z vama. :-)))

Mirjam, nekako tako, ja….hehe. A veš da se pred mulčki ne upava muksnit nobene. Boh ne dej, da jih vprašava. Ojej, teli bi takoj imeli še kakega, verjemi. Vsake toliko jim uide kakšna opazka na ta račun. Zato pa sva tiho pred njimi k grob. Pol pa šepetava….ej, dejva počakat da bova babi pa dedi.
Me dec prej pokliče iz službe (pazi ta butast pogovor).
– je kej?(on)
– nč
– hahaha
– hahaha
– kaj pa zdej?
– nimam pojma
– hahaha
– nehi se smejat… :o)
– če je pa smešno (on)
– ne, pa ni……..hihihih (jaz)

ITD

To so pa že leta, ko lahko začne nagajati mena. Enkrat se tako začne.

lkl………….najbrž imaš prav. 🙂
Ob približno sedmih zvečer (med pomivanjem posode po večerji) se mi je ulilo.
Aleluja.
No, nova doza smeha spet v hiši.
Bo treba resno kaj ukreniti, ker tak šmorn nimam namena še kdaj preživljati.
Zdej pa mal čekiramo tisto straaaašno vazektomijo.
Gazda pravi, da ni slaba ideja. Juhej.
Lep večer vsem še naprej in hvala.

🙂 Ufff, sam da se je ulil. Gazdo pa kar zdaj naročit, preden si premisli. Ampak mislim, da sta imela dovolj šole, da bosta zdaj ukrepala. Verjamem, da čez take scene ne rabiš dvakrat. 😉

Želim ti vse dobro!

Hvala Mirjam. Res je bilo dovolj, ja. Bo gazda kar lepo šel opravit kar je treba, sva se čisto lepo pomenila o tej možnosti. :o)))
Zdaj je na njemu vrsta, hehe. Pol pa gasa.
Lep snežen dan želim.

Veš, kaj Gladiola,
če se je tvoj sproščen način pisanja odraža tudi v načinu življenja,
sem prepričana, da bi zmogla nenačrtovančka.

Kljubtemu verjamem, da si si oddahnila.

Jaz sem pred leti, pri 37ih tudi čakala mp, je ni bilo, razmišljala o splavu, a le za hip,
Hči je sedaj stara tri leta.
Je pa potlej tudi moj gazda odšel na vazektomijo, moški ponos gor al do.

Lepo se mejte!!!

No, super.

O ja, tudi doma sem taka. :o)
Ma saj vem, da bi tudi nenačrtovančka scartala in gor spravila, to mi sploh ni panike. Itak sem nora na mulce, pa so že vsi najstniki. Mene dodaten otrok ne bi motil toliko, kot me je zadel strah zaradi mojih let. E, tu se pa neha romantika, ane. Pa če še pomislim, kaj bi to pomenilo za moje telo, ki je že itak fuč………….khmmm. Pri …..ajd recimo 35 – 37 sploh ne bi sem pisala o tej štoriji, ampak bi enostavno obdržala. Ampak na koncu se je vse izšlo tko, kot je prav. Za vse. Tebi pa čestitke in veliko užitkov v materinstvu.
:o))

Jap, se strinjam,
dobro fizično stanje je pogoj za zdravo nosečnost in vse kar sodi zraven.
Jaz sem v času zadnje nosečnosti (imam štiri otroke) ravno menjala službo,
vendar se je vse lepo izšlo.

Srečno.

New Report

Close