kašlanje – zdravnik ne ugotovi zakaj
Pozdravljeni
Star sem 33let. Že cca 10 let imam probleme z kašlanjem in suho sluznico. Zdravniki so ugotovili da imam probleme z želodčno kislino. Nimam nobenih problemov z zgago. Šel sem že na gastroskopijo, vendar je bilo vse ok. Že nekajkrat sem imel kuro z Nexoum-om in Nilar-jem 40mg. Sedaj pa se mi je zadeva spet ponovila, vendar ne pomaga niti Nilar. V bistvu še poslabša zadevo. Kašlanje traja že 1 mesec. Problem se pojavi jeseni, ko je povečana vlažnost in mrzel zrak. Ugotovil sem da mi zelo pomaga, če vzamem Lekadol. Dolgoročno ne morem vsak dan vzeti lekadol. Kaj je lahko še vzrok za kašlanje.
LP Mare
Preko foruma bomo zelo težko ugotovili, kaj natančno povzroča kašelj. Očitno ne želodčna kislina.
Če se kašelj poslabša jeseni, potem imete zelo verjetno težave s plesnijo ali celo alergijami na plesen. Plesni so v hišnem prahu, zato se velikokrat napačno diagnosticirajo kot alergija na hišni prah. Gre pa za plesni. Ki so na žalost tudi v hrani, saj veliko barvil in konzervansov pridobivajo iz plesni. Znan je okus po jagodah v jogurtih, ki je v bistvu plesen, ne ekstrat iz jagod.
Lekadol vam pomaga pri lajšanju vnetja, torej bi lahko imeli tudi še bakterijsko kronično vnetje. Iz tega sledi, da vaše črevesje ni zdravo (vse telesne sluznice so v TKM en organ) in bi morali sanirati tudi tega. Z bolnim črevesjem ste še bolj dojemljivi za nastanek različnih alergij. Mogoče je bilo na začetku samo bakterijsko vnetje, ki se je poslabšalo v različne alergije. Vse skupaj traja že 10 let!
Niste napisali, ali kadite in kako se prehranjujete. Pijete dovolj vode???
LP