Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Kapljice opatanol in nosečnost

Kapljice opatanol in nosečnost

Spoštovani,

Danes sem izvedela, da sem noseča nekje 4 tedne. Imam vnete oči in bi morala uporabljati kapljice opatanol. Ali jih smem uporabiti?

Hvala za vaš odgovor.

Lep pozdrav,
MF

Opatanol vsebuje antihistaminik olopatadin, ki se ga sme uporabljati tudi v nosečnosti, zlasti lokalno.


Spoštovani,

Noseča sem nekje 4 tedne in imam vnete oči. Kapljice Opatanol mi ne pomagajo, ali smem uporabljati kapljice Maxidex? Te kapljice sem že večkrat v preteklosti uporabljala in so mi vedno pomagale.

Hvala za vaš odgovor.

Lep pozdrav,
MF

lahko


Spoštovani,

Vnetje oči se mi je zopet ponovilo. Ali lahko kapljice maxidex ponovno uporabim? Bila sem že tudi na prvem pregledu, kjer je ginekologinja potrdila zgodnjo nosečnost (videl se je plod in rumenjakov mehurček;plod je velik 4,2mm;povedala mi je, da utripa še ni mogoče zaznati,saj gre za zgodnjo nosečnost), naročila me je na ponovni pregled čez tri tedne. Ker je to moja prva nosečnost sem v skrbeh ali bi lahko z uporabo kapljic maxidex in samim vnetjem oči na kakršnikoli način škodovala plodu.

Za vaš odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem,

Lep dan.

MF

Spoštovani,

morebiti bi ne škodilo, če vam iz očesne veznice vzamejo bris in preverijo, če ne gre za klamidijsko infekcijo. To bi namreč bilo treba zdraviti s posebnimi antibiotiki. Sicer pa omenjene kapljice za oči plodu ne morejo škoditi.


Pozdravljeni.

Pisem vam prvic imam pa naslednji problem. Sem v 15 tednu nosecnosti, imam pa problem z ocmi in sicer že kar ene 14 dni, so zelo suha, razdrazena in na momente mocno srbijo. V lekarni sem dobila kapljice za vlazenje oci od A. Vogel nekaj casa je vredu cca pol ure potem pa spet srbijo. Lepo prosim ce imate kak nasvet kako naj to ublazim. Nikoli prej nisem imela nobenih težav z ocmi. Hvala vam ze v naprej za odgovor.

Spoštovani,

sicer nisem splošni zdravnik in nimam veliko izkušenj s podobnimi težavami, ampak če je v ospredju srbečica oči, se s splošnim zdravnikom poskusite dogovoriti za kakšne kapljice, ki vsebujejo kak antihistaminik. Lahko, da gre za neko preobčutljivostno reakcijo na nek alergen v zraku.


New Report

Close