Kandida (ti da vetra)
Pozdravljeni. Ne bom dolgovezil. Naslov je bolj kot ne provokativen.
Srečen sem, da sem čisto po naključju prišel do tega foruma in vseh teh koristnih nasvetov. Opisal Vam bom trnovo pot do odkritja povzročitelja svojih težav. Mogoče bo komu koristilo. Upam da bo. !!!
Po dolgih letih jemanja različnih tablet brez pretiranega oziroma nobenega učinka, sem se odločil da poskušam tudi sam kaj raziskati v zvezi mojim problemom (telesom). No pa začnimo.
PULMOLOG:
V mladosti od 14+ leta do današnjega 24 leta sem imel na vsakih nekaj let bronhitis. Tako imenovani kronični bronhitis na vsakih nekaj let. Piskali so mi tako, da si lahko slišal že na vhodu stanovanja. Pri 19 sem imel testiranje za astmo, kateri je bil negativen. Ponovnega sem imel pri 23 vendar je bil tudi negativen, ampak sem vseeno dobil flex-diskus in berudoal. Pihanje na meji. Seveda kljub rednem jemanju zdravil stanje ni šlo nič na boljše, kvečjemu na slabše. Testiran sem bil na alergije. Rezultat je alergija na pleveli, trave,.. —> monkasta tablete vsak dan eno. Rezultat: nič boljše
Pred kratkim sem imel pregled pri pulmologu. Rezultat: pihanje je zadovoljivo. Takoj zatem mi zamenja pršilec. Rezultat: nič boljše. Naročen sem bil ob 8 uri ampak sem prišel na vrsto ob 10 uri. Vmes sem prebral vse biltene. Eden mi je bil še posebej zanimiv. Alergija na hrano. Pulmolog me da na testiranje. Rezulat je bil negativen na vseh 13 živil. Neverjetno. Testirajo celo na 13. živil si mislim.
Od nekdaj se ukvarjam s športom ( fitnes , nogomet,košarka, …) Jedel sem športno prehrano (proteini, glutamin, creatin, olja, …) nikoli pa nisem jemal steroidov. Pa vendar vedno, ko sem šel v vlažne prostore sem prišel iz njih kot kuhan rak+ nisem mogel normalno dihati. (glava je bila rdeča kot barva najnovejšega ferarija) Temu nisem polagal kaj dosti pozornosti, ker sem bil redno treniran in sem jedel “zdravo”. Tako v srednji šolo(senviči, pice,…) kot športni preparati+ gibanje. Vedno sem imel tažave z dihanjem(pljuča) ter dihanjem skozi nos, ker je le ta bil vedno zamašen+ vnetje nosne sluznice+ solzenje oči. Grlo sem imel vedno vneto, napihovanje, plini, strašen apetit za hrano,utrujenost( pri deževnem vremenu še posebej), nezbranost, trzanje z očmi,….
Letos dobim novega splošnega zdravnika, stara zdravnica me je imela za hipohondra in me redno »filala« s tabletami in antibiotiki. Upal sem, da bo novi splošni zdravnik normalen.
GASTROLOG:
Nov splošni zdravnik me pošlje k gastrologu (omenim mu moje težave).–> bravo
Pridem do gastrologa in povem znake. Rezultat: v eni minuti dobil ultop. –> bravo
Grem čez 2 meseca nazaj, mu povem da ne hasne kaj dosti, me da na ultrazvok, kjer priporoča endoskopijo. Grem v bolnišnico in mi povejo , da lahko pridem septembra. Dvomesečne počitnice. Še vedno čakam september. Me zanima koliko časa bom potreboval, da pridem do gastroskopije. Rezultat: —>zanimivo
SPLOŠNI ZDRAVNIK:
Pri 22. sem dobil tudi vnetje ahafijeve tube in s tem povezan tinitus. Splošni zdravnik me je seveda brez vprašanj napotil k psihologu, kateri je podal mnenje, da je z menoj vse ok.
INFEKCIJA:
Vmes sem imel infekcijo, in sem bi 3 dni v bolnišnici(za novo leto(2010—> noben se ni hotel resneje ubadati…). Kljub vsem mojim znakom(trebušni krči, visok CRP, nizki levkociti,bolečine v žlički,…) , sem samo odležal 3 dni in sem bil odpuščen domov. Vnetje se je poleglo. Kandida ni imela dovolj hrane.(moje mnenje) Brez pojasnila zakaj se je šlo. Sumili so slepič. Kot nejeverni Tomaž sem pač verjel raznim primarijem in podobno.
ORTOPED:
V marcu 2010 sem obiskal ortopeda zaradi problemov z bolečo glavo, trdim vratom+ pokanje v vratu(škripanje medvretenčnih ploščic–> tekočina se je strdila)+ bolečina nad ušesom. Rezultat: Ortoped(slikanje)+ zastonj fizioterapija. Ni slabo.;) Še čakam. Dolga čakalna doba. Napete vratne mišice in vklenjen živec. Ortopedinja mi pove, v kolikor ne bo boljše po fizioterapiji, da bo živec omrtvila.
Vredu si mislim. Samo da bo me glava nehala boleti.
ORL:
Od konca 2009 sem hodil k ORL in le ta me je napotil na operacijo nosnega pretina(letos), rezultat je sledeč:”Na eno nosnico normalno diham, druga je zamašena.”–>Vnetje nosne sluznice. Pred tem mi je dajal razne stvari za odmašitev zamašene nosnice. Ni bilo haska.
Od leta 2009 sem redno pri ORL. Še dobro, da sem študent. Ni čakalne dobe. Drugače bi mi prej umrl od pomanjkanja kisika.
Po dolgotrajnem letanju od zdravnika do zdravnika, sem na koncu dobil bele pike na jeziku!!! 3 tedne nazaj. Grem K ORL-ju ter mi da kremo proti glivicam. Lepo prežvekujem in pogoltnem, pa bo ok mi je dejal. Kot vedno sem prebral navodila, ampak sem verjel našim zdravnikom, da oni že vedo kaj delajo in sem jih pustil pri miru, ampak ne tokrat. Pogledal sem na internet kaj sploh pomeni beseda KANDIDA. Prišel sem do spoznanja, da imam veliko večino znakov za kandido. Zjutraj pljunem v kozarec in rezultata je JASEN.
Takoj začnem z dieto+ zelene alge+ molkosan + bazični praški. Nekaj dni za tem, mi je zelo slabo. Čutil sem, da se dogaja podobna zgodba, kot za novo leto. Grem do nadomestnega splošnega zdravnika, povem kako in kaj. Rezultat:
1. se znese nad mano, kaj se jaz grem
2. kje je zdravniška dokumentacija za te trditve
3. me pošlje na odvzem krvi in urina( rezultat je v mejah normale) Seveda zaradi jemanja vseh stvari
4. Označi me za psihičnega bolnika
Ok si mislim. Odločim se počakati svojega osebnega zdravnika , da pride nazaj. REZULTAT: še čakam
Kot da bi usoda hotela sem danes ponovno dobil vnetje jezika v dosti močnejši obliki( bele pike + nabrekel jezik+ strašne bolečine) Grem do dežurnega, dobim specialno tekočino za izpiranje jezika in ustne votline.
Rezultat: Hvala bogu, da me je rešil bolečin, druga tako ali tako nisem pričakoval. Rezultat: tekočina, kot doplačilo 7.34 evra.
Na koncu koncev sem srečen, da sem odkril vzrok svojih težav. Čeprav sem potreboval vrsto let in brezplačnih ur čakanja pri raznih zdravnikih. Na koncu se je vztrajnost le izplačala.
Zdaj uporabljam dieto+ molkosan+ bazične praške+ grenefit kapljice + glino+ probiotike. Pred dnevoma sem si tudi sčistil jetra z grenko soljo. Postopek bom ponovil še najmanj 2 krat. Zdaj sem se tudi začel klistirat.(zvečer) Ph urina si merim komaj 2 dni in je povprečje 6.1-6.4. Torej sem zelo zakisan. Škoda da si nisem meril Ph-ja pred jemanjem praškov.
Upam, da se bom lahko čim prej rešil tega “sranja” in normalno zaživel.
Za na konec imam nekaj vprašanj:
Kdaj bi se bilo pametno klistirat? 1* ali 2* dnevno? Zjutraj in zvečer ali samo zvečer? Moje mnenje je da zjutraj in zvečer ? Se motim?
V žlički se mi se redno oglašajo zvoki kruljenja. Zakaj ?
Kako bi bilo pravilno jemati praške? Jaz jih uživam, kot je napisano na navodilih.
Najprej morate razumeti, da je kandida samo posledica vašega nezdravja, ne vzrok. Torej vaš glavni sovražnik niso glivice, ampak jih je več drugih. Npr. zakisanost, alergije, obremenjenost jeter, pa še kaj, kar iz opisa bolezni ni možno razbrati.
Torej, čiščenje jeter je dobra ideja, vendar šele spomladi, ne sedaj. Zdaj ste še preveč bolni.
Zmanjšajte količino prehranskih dopolnil in jejte tiste, ki jih potrebujete. Ne potrebujete alg, molkosana (kritičen zaradi vaših alergij in astme), grenefita in gline.
Potrebujete pa bazično sol, da boste vsaj 2x tedensko izvajali bazične kopeli. Upam, da ste zmanjšali količno fitnesa, vsaj za nekaj mesecev.
V želodcu vam kruli zato, ker ste lačni, ali pa so to vetrovi oz. zvoki pri prebavljanju.
Če se boste redno klistirali, ne boste šli na veliko potrebo; zato je čas klistiranja nepomemben.
Na začetku pa se klistiramo po veliki potrebi. Predlagam kuro klistiranje 3 tedne z dodatkom pol žličke bazične kopeli na 1 liter vode.
Glede količne b. praška: ko ga jemljemo, mora biti urin ves čas (razen zjutraj) od 7 do 7.5 pH. Če je prenizek (vi ste omenjali 6.1, 6.4 pH), zbišamo dozo praška. Kot športnik boste zelo verjetno potrebovali dve merici na dan, ne samo ene.
LP
Pirin zdrob lahko jeste, vendar največ dve do tri žlice na dan. Korenje je sicer sladko, zato ne pretiravajte,vendar je še vedno bolje, da jeste korenje, kot pa sladkarije in kruh.
LP