Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo Kandida in majhni otroci

Kandida in majhni otroci

Imam hčerko staro 2 leti in pol, z močnim atopičnim dermatitisom. Na krvnih in kožnih testih je (v tretje) pokazalo močno alergijo na pršice in manjšo na trave ter beljak. Ugotovili so tudi močno razraščene glivice. Zdravili smo jih z Daktrinom.

Začeli pa smo obiskovati tudi bioresonanco, kjer so ugotovili še druge alergije, katere smo do sedaj skoraj že vse pozdravili. Do sedaj smo imele 12 terapij (od novembra meseca). Zdaj naj bi izvajali le še terapije proti glivicam in izvajali podporo organom. Dajem ji tudi zeliščne kapljice za izboljšanje črevesne flore. Na trebuščku nosi “čip” – podaljšek terapije.

Zdaj pa k vprašanju. Mi lahko kdo pove, kdaj se bo vse to zdravljenje kaj poznalo na njeni koži, saj je le ta še vedno katastrofalna. V bistvu je od kar hodimo na bioresonanco slabša. Berem, da je pri zdravljenju glivic zelo pomembna dieta. Kakšno dieto pa ima lahko 2 leti star otrok? Kako mu dopovedati… sploh pa nas zdravstvo in okolje uči drugače…

Zdaj naj bi lahko jedla vse, vendar se še vedno “držimo” antiglivične diete. Ne uživa mleka in mlečnih izdelkov (za kar me pošteno boli srce – sojinega in riževega ne mara), ne uživa pšenice. Je pa tako, da dve leti staremu otroku ne moreš dopovedat, da mora uživat čim več zelenjave, če le te ne mara. Vanjo spravim kakšno zelenjavno miništro, to pa je tudi vse. Tako kot vsi otroci pa ima rada pašto (koruzno, pirino, riževo) in krompir. Obožuje tudi vse vrste mesa. Ker ne pije mleka, zelenjave pa ne mara, ji uživanje sadja (katerega ima rada) ne morem prepovedati. Trenutno je jabolka, hruške in banane. Apetit ima velik.
Problem imamo tudi s tekočino. Če bi bilo po njenem ne bi pila nič, sploh pa ne pije vode. Tako, da ji dajem domači nesladkani kompot in razredčen domači jabolčni sok. Zvečer spije šipkov čaj (pol čaja, pol kompota). Ampak vse te tekočine je za dobrega pol litra na dan. Hrane in pijače posebej ne sladkam (zato dodajam kompot ali sok). Sladkarij v bistvu ne pozna, za priboljšek poje kakšen pirin piškotek.
Je to za vas sploh antiglivična dieta? Ima sploh smisel držati takšno dieto? Naj povem, da od kar držimo to dieto (5 mesecev) je zrasla za 0,5 cm in pridobila 0 kg. To vsekakor ni dobro za njen telesni razvoj.
Kaj menite?

Zaskrbljena mama.

Najlepša hvala za to pismo, saj so bile teme, ki jih navajate, eden od motivov za sodelovanje na tem forumu.

Zelo žalostno je, da ste že 5 mesecev na bioresonančni terapiji, pa še vedno ne razumete povezav oziroma delovanja terapije. To ni samo vaša krivda (zakaj se o teh vprašanjih niste pogovorili s terapevtom?), ampak napaka terapevta, ki vas zdravi.

Najprej o prehranjevanju otrok:

Dokler so otroci tako majhni, da si ne morejo sami kupiti hrane, starši odločajo o tem, kaj bodo jedli. Še enkrat si preberite, kaj ste zapisali: vaša 2 leti stara hči odloča o tem, katera hrana je za njo boljša in katera ne!!! Vi odločate o tem in otrok bo jedel to, kar mu boste dali na krožnik. Če ni lačen, ne bo jedel. Če pa je lačen, bo jedel tudi zelenjavo. In pil bodo, namesto sokov in kompotov. Pomemben pa je tudi vzgled: vsi družinski člani bi se morali prehranjevati kot ona (vam sigurno ne bi nič škodilo) in saj veste – vzgledi vlečejo. Če pa otrok nikoli ne vidi očeta ali starejšega bratca, ki pijeta vodo, in mame, ki je zelenjavo, je seveda to težje doseči.

Če vaša hči ne uživa mleko, to ni nič kritičnega. Bolj kritično je pomanjkanje mineralov, ki bi jih morala dobiti z zelenjavo (kuhano, surovo). Pri zdravljenju alergij je treba postopati celostno, zato se moramo res posvetiti črevesni flori, ki ima napačno sestavo (na primer preveč glivic) in črevesni sluznici, ki je kronično vneta zaradi alergičnih reakcij. Je vaš terapevt tako zdravi?

Če namreč ne pozdravimo črevesja, tudi koža ne bo boljša. Zato je treba poleg zdravljenja alergij upoštevati tudi druge dejavnike: protiglivično dieto (se strogo držati navodil terapevta), jemati probiotične bakterije, razkisati telo …

Vse te ukrepe je seveda treba prilagoditi za majhne otroke.

Glede vode: je nujno potrebni del vsake terapije, saj telo potrebuje ČISTO vodo za razstrupljanje.

Niste napisali, kako velika in težka je vaša hčerka, zato ne morem komentirati podatkov.

Ta odgovor sem napisal malo bolj na široko in malo bolj ostro, saj vem, da ga bodo prebrali tudi drugi. Zato ga ne smete vzeti preveč osebno, ampak se iz odgovora poskušajte čim več naučiti. Predvsem pa se pogovorite z vašim terapevtom – to je vaša dolžnost kot partner v procesu zdravljenja.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Pozdravljeni!

Tudi jaz bi imela eno vprašanje v zvezi s kandido pri otrocih. Pred kratkim sem se lotila protigljivične diete. Kandido imam verjetno že vrsto let, glede na simptme, vendar sem zdaj končno zbrala pogum. In ker sem se poskušala čim bolje pozanimati, za kaj pri stvari pravzaprav gre, sem posumila, da ima kandido tudi moj dobre 3 leta star sin. Na to sem pomislila, ker je preko zime pojedel vsaj 5 (če ne še kakšnega več) odmerkov antibiotikov. Poleg tega sem opazila še nekaj manjših simptomov značilnih za kandido.

Zelo sem v skrbeh in še bolj v dilemi, kaj storiti. Najprej, z zagotovostjo ne morem trditi, da otrok kandido res ima. In ne zdi se mi smiselno, da ga izpostavljam strogi dieti, če sploh ne vem, če kandido res ima.

In če naj se lotim diete, si ne predstavljam, kako naj otroku popolnoma omejim sladkor. Pri omejitvi OH ne vidim težav. Zelenjavo ima tudi zelo rad in je tudi veliko poje. Sok, ki ga pije mislim, da bi zdaj ko je toplo tudi brez večjih težav lahko popolnoma nadomestila z vodo, ki jo sicer tudi pije. Problem pa je mleko in mlečni izdelki in še bolj sladkarije (bomboni in sladoled).
Od sadja ima sicer najraje jabolka, a ne vem, katera jabolka so sploh dovoljena. Slišala sem, da kisle vrste jabolk pridejo v poštev, pa ne vem, katera so to.

Recimo, da bi meni osebno uspelo, da mu omejim vnos sladkorja. Tega pa ne morem pričakovati od vrtca. Še huje pa je z babicami in dedki. Že sedaj mu omejujem koliko sladkarij lahko poje in sem deležna hude kritike. Ne predstavljam si, kakšne bodo reakcije, če mu popolnoma prepovem sladkor.

Ali obstaja kakšen manj drastičen način, da pomagam otroku.

Če je slučajno pomembno otrok je velik približno 100 cm in tehta 15 kg.

Najlepša hvala za odgovor in vašo pomoč.

Lep pozdrav
Manca

Pozdravljeni,

tudi jaz imamo eno vprašanje v zvezi z glivicami. Hčerka (16 mesecev) jih ima na koži in sicer na luliki in stegnih!!! Dobila je kremo Pimafucort – baje nek protiglivični antibiotik. Ker ne želiva spet uvajati antibiotikov, sva malo brskala po literaturi in našla pri nekem pediatru tale “recept”: otroka namakati v vodi, v kateri se prej raztopi dve tabletki Kalia Hypermanganicum, potem pa se rito namaže z Clotrimazolum. Zdaj to izvajamo že tri dni, pa še ni nič bolje. Ta zdravnik-homeopat sicer pravi, da zdravljenje lahko traja do šest tednov.
Imate še vi kak recept?

Če bi imel čudežen nasvet, kako prepričati sorodnike in vzgojitelja, da sodelujejo pri zdravi prehrani, bi vam ga z veseljem napisal. Mislim, da boste največ dosegli z izobraževanjem in razsvetljevanjem problematike. Morali boste 1000x ponoviti stvari, biti vstrajni, misionirati, se prepirati, prenašati čustveno izsiljevanje – kot terapevt boste (ha,ha).

Literature na to temo je dovolj. Zavedajte se, da bližnic ni.

Sama protiglivična dieta ne bo dovolj, morali boste vključiti tudi probiotike, da se zopet vzpostavi normalna črevesna flora.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close