Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo Kandida in dojenje

Kandida in dojenje

Pozdravljeni! Prebrala sem že veliko vaših koristnih nasvetov, vendar je moje vprašanje tokrat bolj specifično.Pred slabega pol leta sem rodila. Šest tednov po porodu sem prebolela mastitis-bakterijsko vnetje dojke, ki smo ga pozdravili z antibiotično terapijo. Od takrat dalje pa nekako ne pridem prav k sebi, v zadnjem času pa opažam tudi nekatere simptome, ki nakazujejo “okužbo” s kandido.Preverila sem tudi s slino (poz.) Prosim, kako naj se je lotim glede na to, da še polno dojim (počasi prehajava na gosto hrano). Skrbi me, da bi ob popolni dieti mleko postalo premalo kakovostno oz. bi preveč izločenih strupov lahko prehajalo vanj.To pa najbrž ne bi koristilo hčerki. Adaptirano mleko pa ne pride v poštev.Kaj mi predlagate? Hvala in veliko lepih poletnih dni.

Med dojenjem res ne morete izvajati protiglivične diete v strogem smislu, ker odmirajoče glivice izločajo zelo veliko afla toksinov, to so pa močni strupi, ki bodo preko mleka zastrupljali tudi vašo hči.

Lahko pa poskrbite, da se stanje ne bo poslabšalo. Pazite, kaj jeste, predvsem na OH in sladkorje. Če imate glivice, potem jih ima tudi vaša hči, zato boste morali paziti tudi pri njen, ko jo boste prenehali dojiti. Čokolino in žemljica v roke, torej odpadejo, prav tako sladkarije.

Lahko pa bi že sedaj jemali probiotične mikroorganizme, da se bo čim prej obnovila črevesna flora, ki so jo uničili antibiotiki.

Po koncu dojenja pa veselo na delo – glivice ne smejo zmagati!

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close