Najdi forum

Kamin na bioetanol

Pozdravljeni!
S partnerko sva pri koncu del pri gradnji najinega stanovanja (zgornje nadstropje hiše mojih staršev, preden sva začela so bile gor zgolj štiri stene).
Kar se tiče ogrevanja sva se odločila za IR panele. Ker pa se še predobro spomnim žleda, zaradi katerega smo bili takrat brez elektrike kakšen teden, sva gledala da bi si vzela še nekaj, kar bi ogrelo vsaj dnevno sobo, če še kdaj pride do podobnega scenarija. Zaradi postavitve dnevne sobe ni prišlo v poštev nič, ki se priklopi na dimnik. Iskala sva rešitev in nekdo nama je predlagal kamin na bioetanol.
Sama zasnova nama je všeč oba se strinjava da bi ga imela, ampak sem sem od nekoga drugega slišal, da je to bolj dekorativno, in da slabo greje. Sedaj pa vprašanja:
1. Ali ima kdo doma kamin na bioetanol in ali bi ogrel cca 30 kvadratov stanovanja (dnevna je združena s kuhinjo ter med hodnikom ter dnevno/kuhinjo ni vrat.)?
2.Ce greje, kako zelo pogreje? Je dovolj močan da bi majhen otrok(cca 1leto) lahko spal v tej sobi – torej nekje do 10 stopinj?
3. Če ne greje – kaj priporočate za alternativo? Vem, da je agregat logičen odgovor, ampak gre na žalost kredit že proti koncu, tako da je najin budget cca 300 evrov.
Za vse odgovore se zahvaljujem vnaprej!

ga nimam, mamo pa izkušnje s pečjo na plin…dokaj primerljiva zadeva

tkole…segreje, tud lepo greje, za 30 kv bo vrh glave. maš ene 3 stopnje moči od cca 1kW do 4,2 kW, tako da ni problem hipno segret, če recimo prideš domov v neogreto stanovanje

cena ..do 150 €. Mi smo kako leto nazaj vzeli argovo in je okej

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Morda vam pri odločitvi pomaga tole https://www.zurnal24.si/pod-streho/varcna-hisa/to-lahko-pricakujete-od-kamina-brez-dimnika-356983

Kamin na bioetanol je okras. Da bi pa še kdo spal v sobi, ta čas ko dela, je izredno nevarno zaradi možnosti nastajanja CO (če nima dovoda zraka). Še bolj nevarna je peč na plin (isto zaradi CO) , sploh tista sobna brez dovoda in odvoda. Za te sem sploh mislila, da so prepovedane.
Naredi inox dimnik in postavi kaminsko peč na drva, tako za 200eur, če je le za rezervo. Dovod zraka ali vsaj luknjo v steni.
Btw mi nikoli in nikjer ne kurimo kamina ponoči (oz. peči, ki ni v svojem prostoru) . Bi se radi zjutraj zbudili, ne pa zaspali za vedno.

New Report

Close