Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja kam v tujino greste ponavadi smučat ???

kam v tujino greste ponavadi smučat ???

Tako malo iz firbca malo iz potrebe, ker se letos nismo pravi čas zagrebli za apartmaje, me zanima kje ponavadi pozimi preživljete špotne urice (beri smučate, bordate,sankate in se kepate) in kakšen so vaše prijetne/neprijetne izkušnje v posameznih krajih.

Mi že 6 let zahajamo v Dolomite (Val Gardena, Pedraces), kjer nas najbolj navdušujejo urejene proge, prijaznost domačinov, italianska kuhinja (pašta, njoki … mmmm), zmerne cene in predvsem nič ali malo gneče na progah. Smo se pa enega in istega kraja malo že naveličali.

Smučali smo tudi v Franciji (tri doline, Tignes), pa se nam je zdela kar draga (predvsem hrana in pijača na smučiščih), pa še v apartmaje te zbašejo kot sardelce (spanje nad kunijsko napo). Plusi – hrana, nesteptane proge in veliko možnosti turnega smučanja.

V Avstrijo zahajamo le na enodnevno smučarijo, morda bi bil zdaj čas da sprobamo tudi enotedensko varianto.

Torej snegoljubci, na plan z idejami, grajami in pohvalami 🙂

Lp

Kat

od nekdaj kronplatz – tja sem hodila že s starši, zdaj z možem. nama je prirasel k srcu in zdaj ne moreva drugam, čeprav si vsako leto konec smučarske sezone rečeva, da bi pa mogoče drugo leto probala kaj drugega. potem pa jeseni spet rezervirava isti apartma 🙂)))

letos bomo prvič trije, zato že toliko bolj komaj čakam na počitnice.

pa ugodno in varno smuko vsem!

nina

tud jst, tud jst….🙂
nadaljujem tradicijo na kronplatzu že vrsto let….
komej čakam drug vikend, da pomagamo otvorit sezono…..

Jaz ne smucam, ampak se sankam.

Vse toplo vabim na Bjelasnico in Jahorino, ponudba mogoce ni vrhunska je pa zato gostoljubna in cenovno ugodna.

lp

ada

Mi smo vedno hodili v Flachau. Bili vedno zelo zadovoljni.

Najraje doma, od tega največ na okoliških kuclčkih & “fržolovcih”, za začetno drajsanje so dobra tudi zaklonišča;

v tujino nas je pa najdlje odneslo do Gerlitzna (Osojščica).

Uaaaa…

lp tanja

a zaupaš, kje bivate v kronplazu, mi se letos odpravljamo prvič in nimamo pojma v kateri hotel, oz. penzion bi šli, predvsem pa je važno, da je smučišče dostopno brez busa, zaradi otrok, kakšna informacija bi bila dobrodošla.
hvala in lp, serga

v BKK že vrsto let

lep večer še naprej

živjo,

mi gremo sicer letov v val gardeno , ker gremo šele začetek marca. drugače pa sem jaz navijala za kuetzbuehel (no, kako se že napiše). men je ful plus avstrijski zajtrki, pa ful lepo urejena smučišča. drugače je pa tudi sant anton super.

Tudi v švici je kar nekaj finih smučišč, samo so cene ful višje kot v avstriji in italiji.
čao

Dve leti smo bili v Heillegenblutu, letos gremo v Turracher. Imamo manjše otroke in smo bili kar zadovoljni. Letos bomo imeli hišo na smučišču, prejšnja leta smo se morali voziti na smučišče z avtom ali avtobusom.

Mi tudi v Turracher – letos prvič.
lp! Amber

tignes, val thorones, obertauern, kronplatz.

serga,
največkrat gremo v apartmaje montana (oberasen oz. rasun di sopra), vendar je treba do smučišča s skibusom – mi smo se temu privadili, bus ustavi pred hišo, do tja pelje 20min, smuči in pancarje pa že prvi dan spravimo v skidepo, ki je na smučišču pri gondoli v olangu. nam se zdi to super rešitev in ne pogrešamo nastanitve na smučišču.

je pa na samem smučišču tudi nekaj hotelov, vendar jih ne poznam.

lep dan,
nina

tud jst ti žal ne znam priporočit nobenga hotela ali apartmaja, ki je dostopen brez prevoza…vem pa, da jih je kar nekaj…verjetno je tudi cena na takih lokacijah konkretno višja….mi se vozimo z avtom do smučišča…smo se temu navadili in nam nič ne fali…

Tudi za nas bo to prvič. Rezervirane imamo ene luštne lesene hišice na smučišču (za 6-7 oseb). Prejšnjo nedeljo sta se mož in strejša hčerka ter še nekaj prijateljev odpeljali tja v “izvidnico”, saj smučišče že obratuje. Bili so zelo zadovoljni z smučiščem, okolica je baje čudovita… Tako da naročimo samo še vreme. Kdaj pa greste? Mi med zimskimi počitnicami (konec feb. in marec).Lp Hana

Tudi mi gremo med počitnicami ter ravno tako naj bi bile hišice na smučišču. A greste slučajno s kakšnim klubom?

Hana, a bi lahko mogoce izdala, kje ste rezervirali te hiske – ali ce imas kaksne konkretne podatke, da bi se lahko obrnili tja? Zveni silno simpaticno, in tudi mi iscemo nekaj, kjer bo hiska blizu, pa da se bomo lahko s tamalim tudi sankali, s ta vecjim pa smucali. Mi bomo sli ze januarja, ampak se nimamo nic rezerviranega (kot ponavadi…)

New Report

Close