Najdi forum

Pozdravljeni,

Potrebujem vašo pomoč oziroma nasvet. Rad bi svoje življenje spravil v višjo brzino. Sem namreč star 33 let, samski, sicer pa redno zaposlen in precej samostojen.
Že vsaj 15 let delam na mojih težavah ampak vse se premika preveč počasi in včasih se mi zdi da celo nazaduje.
Odločil sem se, da bi investiral nekaj denarja za psihoterapije, saj očitno se sam ne zmorem popraviti.
Ali kdo ve za dobrega terapevta ali terapevtko? Oziroma, ali kdo ve kam naj se obrnem za pomoč pri teh reševanju težav?

Predvsem bi rad bil manj len oziroma bolj ambiciozen. Česarkoli se lotim, na določeni točki opustim in čeprav vem da sem sposoben za več, delam za (skoraj) minimalca in se nekako preživljam skozi mesec. Tolažim se, da me materialne stvari ne privlačijo, ampak finančno svobodo bi si pa vseeno želel imeti.
Problem je tudi samozavest, predvsem pred dekleti.
Pa neodločenost v določenih primerih. To je za ostale odbijajoče in vem, da sem zaradi tega pri marsikomu izgubil spoštovanje.
To je samo par težav, katere skušam popraviti.

Mislim da stanje ni kritično, toda želel bi si bolj zaživeti in bolj sproščeno hoditi po svetu. Napisal sem malo več zato, da bi nekomu ki se bolj spozna, bilo lažje oceniti in me usmeriti.

Torej, mi lahko psihoterapije pri tem pomagajo ali moram iskati pomoč drugje? In če ja, kateri bi bil primeren za mene in moje težave?

Hvala pa Lep pozdrav

Pozdravljeni,
🙂 če pišete na moj forum, vam bom seveda priporočila sebe. 🙂
Imam izkušnje uspešnega svetovalnega dela za vsa področja, ki jih omenjate. Delam v Ljubljani. Lahko me pokličete na telefon 031 347 313.
Če ste iz drugega konca Slovenije, napišite, kje ste, da se predlaga strokovnjake iz vašega predela Slovenije. Drugače pa, četudi se ne odločite zame, je odgovor: da, psihoterapija, svetovanje pomagata. Seveda pa je poleg tega potrebno tudi samostojno delo v obliki vaj, ki se jih dobi na obravnavi. Če sami ne boste delovali na preseganju svoje lenobe, učenju komuniciranja s puncami v živo, vam samo terapija ne bo pomagala. Srečno!

Mateja Debeljak www.vsedobro.si

New Report

Close