Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Kam po laparoskopiji na IVF – Ljubljana ali Maribor

Kam po laparoskopiji na IVF – Ljubljana ali Maribor

Pozdravljene punce sotrpinke in sotrpini!

Da vam na hitro povzamem svojo štorjo, da boste vedele zakaj me tako skrbi in sem tako neodločena. Vse smo razlicne in imamo svoje individualne zgodbe, nič se ne da primerjati in vsem nam je težko, prebiram forume in iščem svetle točke.
Stara sem 29, mož pa 43.
Že od vedno imam policisticne jajcnike. Ko sva hotela zanositi, 2 leti spontano ni šlo, nato sem se vodila 6 mesecev pri os. Ginekologu preko uz in z clomidom mi je svetoval. Tudi ni bilo nič. Nato naju je napotil v dravlje k dr. RESU. Tam smo ugotovili tudi slabši spermiogram, ne pa porazen. Po 4.postopkih, vsak je bil bolj boleč pri punkciji, je samo pri 2 prislo do transferja, vedno se je nato pojavila krvavitev še pred testom. Vedno razočaranje. Glede na simptome in znake ki sem jih imela ves čas sem sumila da imam še endometriozo. Ko sem to omenila dr. RESU mi je rekel: a še to bi rada imela? In debata se je zaključila. Ker nisem hotela naprej brezglavo tratiti postopkov…..

In Ker mi ni dalo miru sem sla ponovno do svojega ginekologa in izrekla željo po laparoskopiji. Ugodil mi je in 5 dni nazaj sem bila operirana. Dr. Ki me je operirala je rekla da dobro da sem prisla, ker sem imela prav in imam res endometriozo, v križ obrnjeno maternico, popravila minje tudi stene maternice, da ni v T ampak trikotna kot mora biti, ter mi prespikala jajcnike. Rekla je da je zdaj velika možnost za zanostit v roku 6 mesecev, ampak nimam nekega upanja da bo naravno se kaj zgodilo.
Zanima me, ali naj grem sedaj po napotnico in v Maribor ali naj nadaljujem pri dr. Resu? Vemo vse kakšen je…. Ampak ne bi rada rekla da nisem vsega poskusila. Vem da ste nekatere se na slabšem, ampak ne bom prenesla več razočaranj in bolečin. Sploh pa da me ni jemal resno za moje simptome ko sem mu omenila in samo kuriti postopke kot po tekočem traku mi res ni všeč, me je res odvrnilo in se nagibam za Maribor.

Hvala vam za izkušnje, hvalezna vam bom za vsak nasvet….. 💚💚💚🍀🍀🍀

draga
obupana, zal nimam odgovora na tvoje vprasanje, ker sva v postopku na ceskem, in nimam lastnih izkusenj. Vsekakor pa si naredila prav, da si poslusala svojo intuicijo in si vztrajala za laparoskopijo!! Bravo!

zanima me, koliko casa si cakala na laparo, kje in kdo te je operiral?:) jaz cakam histeroskopsko op., in zbiram pogum :/

Vijolica….
Tudi meni je predlagala dr. da naj naredim sedaj še genetsko testiranje, ker nama celice po 3-4 dneh niso več rasle, da naj bi šli na Češko po darovane celice, ker pri nas tega ni, ampak sem zasledila da je v Mariboru?

Operirana sem bila v bolnišnici Šempeter, dr.Venier, takoj po prvi menstruaciji, malo se je zavleklo ker je bila sluznica predebela za ustrezno histeroskopijo, ampak drugače sem bila pa takoj na vrsti (odvisno je bilo samo od moje menstruacije kdaj bo)… Ni mi žal da sem šla, tako mi je vsaj diagnostificirala endometriozo, ki mi je ce ne ne bi. Sedaj resno razmišljam o Mariboru (saj je samo ta ambulanta v UKC za neplodnost? Ali še kaksna?)

Tako da kar pogumno če ti pripada, vsaj veš na čemu si…in da si naredila vse kar si lahko…. 🍀🍀🍀 Meni je vse pregledala, “popravila” stene maternice, napikala jajčnike….

Pozdravljena!
V bistvu so najmanj 4 možnosti:
1. Ostanete na isti kliniki in pri istem zdravniku (ampak, če mu ne zaupate ne vem kako bo)
2. Ostanete na isti kliniki in izberete drugega zdravnika
3. Greste v Leonišče v Lj in tam nadaljujete
4. Greste v Maribor in tam nadaljujete

Ojla,
jaz bi ti svetovala, da se prestaviš v LJ ali MB. Gre se ta tebe, tvojo prihodnost in menim, da ne potrebuješ enega naduvanega bedaka, ki ti bo solil pamet in se do tebe obnašal kot, da je bog. Itak je cel proces psihično naporen in si zaslužiš okolje, ki te bo ob tem podpiralo. Vsak ima slab dan in tudi zdravniki so krvavi pod kožo, ampak na račun klinike Dravlje sem slišala več negativnih stvari kot pozitivnih. Sama imam izjemno pozitivne izkušnje iz klinike MB, vem pa tudi, da je LJ izjemno dobra. Vse dobro ti želim 🙂

New Report

Close