kam na odstranitev?
Spoštovani!
Po nekajmesečnem neuspešnem zdravljenju 8 spodaj, se je zobozdravnica odločila za odstranitev zoba. Ta je odprt, luknja gromozanska, malo boli pri ugrizu, pred obrokom si moram vanj zatlačiti vato, vata kasneje čudno smrdi, čistim ga težko…. čakalna doba na napotnico pa celo večnost.
Prosim vas za navodilo, ali naj mi zobozdravnica na mojo zahtevo vendarle zapolni zob vsaj s cavitom ali čim podobnim, ali s tem lahko tvegam kakšno vnetje? Če se bo zadeva poslabšala in bom prisiljena na samoplačniško uslugo, kaj lahko pričakujem pri morebitnih komplikacijah? Kdo krije stroške kasnejših posegov (čiščenje ran, sanacija vnetij, šivanja itd, ki so morda potrebna?)? Je tudi to vse samoplačniško ali je od posega naprej zame zadolžena osebna zobozdravnica?
Lahko na samoplačniški poseg pridem tudi k vam osebno, kakšna je čakalna doba in seveda cena (cca?). Primož namreč pravi, da smo MONovci pri vas privilegirana kasta in jaz si od tega zagotovila veliko obetam ;)))))
Hvala za odgovor in LP!
Spoštovani, privilegirani ste v toliko, da vam osebno že pred pregledom sporočim nekaj podatkov. Če je pod zobom vnetni proces, potem je bolje, če je zob odprt. Gnoj, ki lahko nastaja, bo sicer našel drugo pot v ustno votlino (včasih pa tudi na plano skozi kožo). Po mojem vedenju je še najkrajša čakalna doba za izdrtje zoba preko napotnice ZZZS na Stomatološki kliniki – okrog 4 do 8 tednov. Če se odločite za samoplačniški poseg, je cena odvisna od težavnosti odstranjevanja zoba. Glede na to, da je bil zob nekaj časa namenjen zdravljenju, je bil verjetno povsem izrasel in v funkciji in torej ni ukleščen v kosti. Cena se tako lahko giblje od 70 pa do 200 evrov. Vsaj pri meni je postopek takšen (za vse), da se pacient najprej naroči na pregled, potem pa se mu določi termin za poseg. Na samoplačniški pregled se čaka do enega tedna, poseg pa, če je res nujen in ni težaven, lahko opravimo tudi isti dan, sicer pa v roku dveh ali treh tednov. Mislim, da je povsod navada, da se plača poseg in v primeru, da pride do komplikacij, ki so povezane s posegom, jih rešujemo brez dodatnih stroškov za pacienta, razen stroškov, ki so povezani z zdravili in pri nekaterih posegih tudi z materialom. K meni seveda lahko pridete. Naročite se lahko vsak delavnik med 8.00 in 15.00 – javi se administratorka, ki vam dodeli termin za pregled. Lepo vas pozdravljam, DD