Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Zasvojenost in pomoč Kam anonimno po pomoč/zdravljenje?

Kam anonimno po pomoč/zdravljenje?

Januarja bom dopolnil 47 let, torej nisem več rosno mlad. Nikoli v življenju nisem veliko pil, dvakrat do trikrat na leto.

Potem pa se je 3 leta in pol nazaj zgodilo nekaj težkih stvari, o katerih zelo težko govorim. Odkril sem da žena ni bila najbolj iskrena z mano in sledila je ločitev. Kmalu za tem se je nekdo še spravil nad mano z tožbo glede enega posla v službi, kjer nisem bil nič kriv. Na koncu tudi dokazano na sodišču, se je pa vleklo eno leto in pol in sem tedensko dobival “grozilna sporočila”, da bodo poskrbeli, da ne bom imel za kruh, da sem jih zajebal ipd. V resnici sem jih opozoril na tveganja investicije na začetku in to vsaj 3x, pa so takrat rekli, da razumejo. V glavnem, da skrajšam, začel sem kupovati penine in vina, pa si pač po službi odprl, spil 2-3 kozarce. Umirilo me je, pa težave so postale znosne. Ločitev me ni več bolela. Glede tožbe sem postal samozavesten, da bo na koncu zmagala resnice. In po parih kozarcih sem se umiril, bil brez skrbi. Brez žalosti zaradi tega, kar je naredila bivša. To se je stopnjevalo in kar naenkrat sem prišel do točke, kjer sem dnevno rabil 2 steklenici vina, pa mogoče še kako pivo za zraven. Med službo nikoli ne pijem, ko pa pridem ob 6ih domov, pa se začne.

Rad bi nehal, a sam ne zmorem in vem, da rabim strokovno pomoč. Problem pa je v tem. Delam na visokem položaju, sem pomočnik direktorja v večjem podjetju. Gledal sem alko programe na psihiatrijah, ampak problem je, ker bi se te stvari hitro izvedele. To ne pride v poštev, ker bi potem za zmeraj si onemogočil delati na tako visokem položaju nekaj, kar mi je vedno bilo sanjsko delo.

Kam bi se lahko obrnil po pomoč, da bi bilo anonimno? Svojo službo predano opravljam in nikoli še nisem delal pod vplivom, zato bi bilo nefer, da bi moje težave vplivale na zaposlitev. Vem pa, da če ne neham v kratkem, da se bodo verjetno res pojavile težave, ki bodo začele vplivati na moje sposobnosti. Kam se lahko anonimno obrnem po pomoč? Kje se lahko anonimno zdraviš?

Hvala že vnaprej! Vsem v podobni situaciji kot jaz pa le to: razumem vas in upam, da ste močnejši od mene in vam uspe na tem dolgem in težkem potovanju!

Če želite anonimno obravnavo, so potem za vas idealne skupine anonimnih alkoholikov.

AA so skupnost moških in žensk, ki si delijo izkušnje, moč in upanje na poti iz alkoholizma. So v različnih življenjskih fazah in stopnjah okrevanja.

Edini pogoj za vključitev je želja, da bi prenehali piti, niti ne potrebujete že abstinirati do takrat. Članarine nimajo.

Dobivajo se po vsej Sloveniji. Na tem mestu je objavljen seznam urnikov in krajev: https://www.aa-slovenia.si/meetings in tudi online.

Bravo za odločitev in da boste naredili prvi korak. Ne bo vam žal.

Ne ozirajte se na svoj status in ničesar ne sramujte. Veliki in mali ljudje zbolevajo in se lovijo. Tako da kar pogumno.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close