Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Ortodontija – čeljustna in zobna ortopedija Kakšen/kateri/čigav.. zobni aparat?

Kakšen/kateri/čigav.. zobni aparat?

Pozdravljeni,

imam problem, ki ga odlašam že predolgo. Ni moteč zaradi česarkoli, je pa zelo neestetsko, in sicer, da imam zg. desni sekalec pod kotom, kot tudi spodnji desni stranski sekalec.
Ni tako hudo, da bi me pri čemerkoli oviralo, a rad bi to odpravil.

Zanima me, kateri zobni aparati sploh pridejo v poštev, ter koga/kam se obrniti na pregled, koga se priporoča?

Hvala!

Spoštovani,
nepravilna postavitev zob vsekakor predstavlja bolj ali manj izraženo estetsko težavo, ki jo z ortodontskim zdravljenjem vedno lahko uspešno rešimo, poleg estetike pa z zdravljenjem izboljšamo tudi pogoje za zdravje zob. Nepravilnost, ki jo opisujete, se da urediti s kakršnimkoli ortodontskim aparatom, ki lahko kontrolira premik zob v vseh treh ravninah. To kontrolo lahko dosežemo z vsemi vrstami fiksnih ortodontskih aparatov, kot tudi s sodobno tehniko ortodontskega zdravljenja s pomočjo snemljivih prozornih alignerjev. Katera tehnika bi bila za vas najprimernejša, je odvisno od same nepravilnosti, kot tudi od stila vašega življenja in drugih parametrov, ki jih lahko ocenimo na podlagi pregleda, pogovora in diagnostičnih postopkov. Ortodontsko zdravljenje je kompleksen proces, ki ga suvereno lahko vodi samo specialist ortodont. Lep pozdrav!

****************************************** Stanka Herman, dr. dent. med. spec. za čeljustno in zobno ortopedijo http://www.ortodont.info/

Spoštovani,

za odgovor se Vam izjemno zahvaljujem.

New Report

Close