KAKO ŽIVETI DALJE

KAKO ŽIVETI DALJE

Z možem sva poročena 14 let. V zakonu sta se nama rodila dva otroka. Pred poroko sva bila par tri leta in sva veliko časa prebila skupaj.

Najin zakon je bil v bistvu vso obdobje zelo srečen in uspešen, za sebe vem, da sem imela svojega moža vedno rada in ga tudi nikoli nisem prevarala. Začela sva tako rekoč iz nič, jaz sem končevala študij mož je že hodil v službo. V najinem zakonu so bili le manjši prepirčki (vsakodnevne drobne stvari), ki sva jih sproti reševala (tudi mož je dokaj razumevajoč in potrpežljiv človek).

Druži naju tudi mnogo skunih interesov.

Zame so ta leta zakona tako hitro minila, da sem si sama pri sebi večkrat rekla, da imam največ, kar človek sploh lahko ima, in mi je to pomenilo tudi največ na tem svetu.

Možu sem vedno stala ob strani, saj je ob delu končal tudi višjo šolo in napredoval v službi (med tem časom sem v bistvu sama skrbela in vzgajala oba otroka – 2 leti in 6 let).

Težave so se pričele pred enim letom, ko mi je mož sam priznal (na moje prigovarjanje – sama sem namreč opazila, da ga nekaj teži), da me vara s “starejšo “žensko in da to traja dva meseca in da ne ve kaj naj naredi, razmišljal je celo, da bi zapustil mene in otroka, ampak tega ni mogel narediti. Moram povedati, da mož v tem času doma ni bil bistveno drugačen,živeli smo popolnoma normalno družinsko življenje, najino spolno življenje je potekalo normalno, samo bil je bolj napet in vzkipljiv.

Izjavil je, da ima rad mene in otroka in da enako tudi to žensko. Ta ženska je ločena z dvama neodraslima otrokoma in ker ni zaposlena ima časa na pretek (pogosto je klicala mojega moža v službo, domov, na “družinska srečanja” in seveda je klical tudi on njo nazaj -prav tako je tudi on “financiral” to varanje. Ko sem ga vprašala kako pa bo živel brez mene in otrok je izjavil, da si tega sploh ne zna predstavljati in da me nikoli ni neahal imeti rad.

Kako me je prizadel in prizadejal ne bom niti opisovala, to lahko razume le tisti človek, ki je sam doživel daj podobnega in kako je, če te izda človek, ki si mu zaupal bolj kot samemu sebi.

To povem zato, ker je mož v teh letih najinega poznanstva večkrat “zamudil” s prijatelji več ur, šel na zabavo v službi, službeno pot… in jaz mu nikoli nisem “težila”ali bila “LJUBUSUMNA “, kje hodi (večinoma mi je tudi sam povedal, kje je bil in s kom) in dejansko tudi razloga za nezaupanje nisem imela.

Vem, da se lahko vsakemu človeku na tem svetu marsikaj zgodi, vendar pa so stvari, ki jih vseeno ne razumem.

Najbolj me moti, da je mož v tistem času zelo spremenil vrednote, katere je vsakodnevno povdarjal in tako vzgajal tudi najina otroka (dom, družina, varnsot, zvestoba, sovražil je že drobno laž – bil je spremenjen človek glede razmišljanja o pomembnih stvareh (vprašanje dvoličnosti karakterja).

Sprašujem se tudi o njegovi odgovornsoti ,saj se je spusitl v spolni odnos popolnoma nezaščiten z neznano žensko (spolne bolezni, nosečnost,aids – iz pripovedovanja lahko sklepam, da je ženska menjaval spolne partnerje).

Mož je potem to zvezo nadaljeval še kakšen mesec, dva (telefonski klici, srečanje…) nato pa se je začel počasi zavedati, kaj dela meni in otrokoma in zdi se mi, da mu je res za to kar je storil.

Njegovo mnenje je da se mu je to “zgodilo”, da se ni zavedaql kaj počne, da ga je ženska zapeljala, moje pa , da je to storil v veliki meri načrtno(glede na to, kaj mi je povedal, kako se je varanje začelo in odvijalo, kje ,s kom…).

Po mojem prepričanju je zelo dober človek (strah me je, da ga gledam skozi ljubljene oči) in tudi pri drugih ljudeh je zelo priljubljen in pripravljen vedno pomagati.

Večkrat sem se skušala z njim odkrito pogovoriti, zakaj je to naredil, kje je vzrok, a mi ni nikdar mogel povedati niti najmanjšega vzroka.

Vprašala sem ga tudi, kaj je tisto, kaj mu z mano manjka, kaj ga moti, pa ni našel nobene stvari oz. napake.

Vprašala sem tudi ali je to storil zaradi zabave oz seksa, pa je tudi to zanikal, češ da mu tudi z nobeno drugo žensko ni bilo tako lepo kot z mano.

Vtem času sem mu tudi povedala, da se jaz želim še enega otroka, pa ga to ni posebno veselilo, sedaj pa bi tudi on rad, da se odločiva še za enega otroka.
Tudi jaz so to želim in bi naredila vse, da se najin zakon ohrani in da imajo otroci varen dom vendar pa me je strah, da se bovse skupaj ponovilo, saj iz opazovanja drugih parovvem, da je dostikrat tako.

Predlagala sem mu, da skupaj poiščeva kakšno strokovno pomoč, saj mislim, da je omenjeno dejanje močno vplivalo na najin odnos (medsebojno zaupanje, varnsot, odgovornost…), pa je to kategorično odklonil.

Omeniti moram še dogodke iz preteklosti, ko je bil še sam mlad fant, se je sestajal in ljubimkal z dvema (ne naenkrat)poročenima ženskama(starejšima od njega in imele sta tudi otroke) in tudi to dejanje se mi zdi zelo sebično do ljudi, ki so oz. bi lahko bili prizadeti(mož, otoci teh ljubic…).

Ko sem mu omenila, da so ti dogodki mogoče povezani (isti motiv- starejša ženska , neprizadetost do drugih vpletenih.,..- me je zavrnil, da vsi mladi fantje to počnejo in da niso dovolj zreli, da bi premislili o svojih dejanjih in tudi posledicah.

Prosim za vaše strokovno mnenje.

Zelo dobro ste rzčlenili situacijo v kateri ste se znašli. Mislim, da vaš mož ni iskren, morda niti sam do sebe in še manj do vas. Pri ženski, s katero se je videval je dobil nekaj, kar mu pri vas primanjkuje.Če odklanja strokovno pomoč pomeni, da zadeve ne želi razčistiti in za vaše občutke in želje se prav nič ne meni. Ali je to vedenje moškega, ki pravi, da vas ljubi-? Do ljudi, ki so nam v življenju najbližji in jih ljubimo, ne moremo nikoli biti objektivni, objektivna je lahko le tretja strokovna oseba. Tako je kot sami razmišljate, če želita rešiti vajin zakon je nujna strokovna pomoč.

AlenkaB

New Report

Close