Najdi forum

Kako ugotovit kaj delam narobe?

Ok… že dalj časa spremljam ta forum in včasih pride kak zlo dober komentar tako da sem se odločil, da še sam opišem ta svoj problem, ki ga imam. Pa da vidim, če lahko kakšna ženska pokomentira kako ga rešit.

Opazil sem, da sem, že precej časa zaciklan v poslušanju kako prijeten sem. Ironično takoj sledi en velik TODA ki vsebuje nekaj v smislu, da nisem točno to kar išče, da ni blo klika, da ni blo iskre, da sem preresen, da se mora posvetit duhovnosti, … In pa meni najljubši, da sem preveč dober, da bi tvegala it v vzezo z mano, ker bi me, v kolikor bi šla narazen, zgubila kot prijatla. Ne zezam se, tega zadnjega sem slišal dvakrat. Od dveh, ki se garantirano v življenju nista srečali. Ženske, ne vem v kateri reviji piše to ampak dajte no! Predober za tvegat v zvezi? Bolj neumnega razloga zakaj z nekom ne it v zvezo še nisem slišal.

Evo nekaj o meni:
Pozitivne zadeve:
Star bom 30. Živim sam, službo mam, finančno sem neodvisen, kuhanje, pranje, in vse ostale gospodinjske zadeve mi ne predstavljajo problemov, baje da ne izgledam slabo. Kadim ne, avanture me ne zanimajo. Še mal pa bom doštudiral ob delu, tak da neizobražen ravno nisem, doktor pa tud ne. Otroc me majo radi…

Negativne, ki so meni znane:
– Plesat ne znam pa če me ubiješ. Sicer plešem kadar je treba sam to je zlo mučna zadeva.
– Hitre odločitve mi ne grejo najboljše.
– Šport ne me zanima, razen pohodov, kolesarjenja in še ene par zadev imam raje dober film ali knjigo.

Obeh, tako negativnih kot pozitivnih lastnosti je sigurno še kaj več.

Sem optimističen v življenju sam po tolikih neuspelih poskusih s skoraj istim stavkom na koncu me že mal skrbi kako bo glede tega. Kako naj ugotovim kaj delam narobe? V bistvu imam v življenju vse razen osebe s katero bi si ga delil. No, pa ideje kako to popravit oz. kako ugotovit kaj dejansko delam narobe.

edini nasvet, ki ga lahko dam: poslabšaj se, vendar ne pretiravaj :-)))))

Nezanimiv si, samo to. Tvoj opis deluje zelo suhoparno.

To, kar ti nudiš, verjetno iščejo samske ženske 40+. Mlade ženske iščejo ponavadi vsaj malo atraktivnosti.

Veš zakaj ima kakšen tvoj znanec, ki je totaln kreten, vedno ženske? Ker jih upa zajebavat, ker se sprosti v njihovi družbi, ko ga ženska nekaj vpraša, ne odgovarja, kot da je na zaslišanju..

Ti si ženskam dober prijatelj, ker si v vlogi spovednika in se z njimi pogovarjaš o njihovih problemih. Čist napačen pristop. Ne moreš pričakovat, da boš kakšni všeč, če pa se z njimi pogovarjaš, kot da si njihova prijateljica.

Ničesar ne delaš narobe. Ostani takšen, kot si in predvsem ne postani zagrenjen. Tudi sama iščem nekoga takšnega, ne sicer aktivno, ker vse dneve prečučam doma…ampak v bistvu ja. Meni je npr. to všeč, če tip ne zna ali še boljše, če noče plesat, in še nekatere lastnosti, za katere večina misli, da so napake…S športom se tudi jaz ne ukvarjam, grem pa rada v hribe, sploh če imam s kom it…Pač smo različni.
Punce mogoče pogosto preprijazno odpikajo tipa, ki jim kakorkoli ni všeč, in to je so načini, ki jih ti opisuješ. Da si predober za tvegat zvezo, je možno, je pa to kar nekaj, ki ti verjetno čisto nič ne pomaga. Mogoče sta s tem mislili, da se ne bi izšlo, to sta vedeli, in nista hoteli niti probat, ker potem bi bilo večno odprto vprašanje, ‘zakaj pa si takrat mislila, da bi, zdaj pa ne več, v čem sem se spremenil?’ Ko enkrat si z nekom skupaj, je precej drugače. Težko se razideš prijateljsko. In težko postaneš-ostaneš prijatelj.
Ne se ukvarjat z razlogi, ki ti jih navajajo, zaradi katerih nočejo v zvezo s tabo, in se potem prilagajat, da boš postal takšen. Po moje ne boš srečen, četudi boš na tak način ‘dobil punco’.

Po moje je najbolj narobe to, kadar se sprašujemo in iščemo vzroke kaj delamo narobe. V bistvu pa ves čas delamo prav, samo tega ne verjamemo dovolj in izgubljamo dragocene trenutke.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Oj!

Vsi imamo slabe in dobre lastnosti in tako pač je na tem svetu:) Kar si napisal, je vse super in te res nima kj skrbet, da so kakšne ful velike stvari na tebi napačne. Je pa res (vsaj pri meni), da ne glede na pluse in minuse pri fantu mora pridet do nekega klika, da se zaljubim… Tako da delaj le na tem, da boš dal dosti puncam priložnost, da te spoznajo, vse ostalo pa pride samo 🙂

Morda še le nasvet glede mojega pogleda na fante: ne prepričuj se, da si totalno anti za šport, morda pač nisi profesionalec, ki bi nekoč kaj treniral/tekmoval/…, sigurno pa je v tebi malo rekreativnega nedeljskega športnika, ko se obuješ v teniske in greš ven na zrak, tudi če je intenizeta gibanja v najnižji prestavi… ((dosti) puncam so všeč tipi, ki radi športajo:)
Enako morda začni razmišljat o plesu…

Lp

Te teme ti pravzaprav sploh ne bi bilo treba odpreti, ker sem prepričan, da je takih tem malo morje. Večina moških se je s tem srečalo že prej, čudno da se to tebi dogaja šele pri 29 letih. To, da ti je isto reklo več žensk, ki so popolnoma iz drugih zgodb in se ne poznajo pove marsikaj o tem kakšen si ti in kakšne so ženske. Izgovoriv iz tovrstnih kontekstov bi se še našlo. Recimo: “Nisem te vredna.” “Nisva kompatibilna.” “Trenutno mi ne paše imeti resno zvezo.”

Zdaj pa, da ti odgovorim. Kot si sam opazil in je to potrdilo tudi več žensk je to, da si dober človek. Vendar vse te stvari, ki te delajo dobrega imajo en skupen imenovalec. Nobena od teh lastnosti te ne dela privlačnega. Ločiti moraš med “dober človek sem” in “privlačen moški sem”. Skratka manjka ti ključna stvar zaradi katerega se moški in ženska sploh združita-to da se privlačita in ker jih ti ne privlačiš, želijo biti s tabo samo prijatelje, prav tako kot ti želiš imeti moške le za prijatelje, ker tebe moški pač ne privlačijo. Skratka, ponavljam, vse lastnosti, ki jih imaš te privlačnega ne delajo. Kakšen pa si sicer boš moral še malo napisati. Npr. kakšen si v družbi, kako se tam obnašaš, si priljubljen… Potem v kolikšni meri si čustven, ali imaš jajca ali ne za recimo povedati na glas stvar, v kolikšni meri si se pripravljen prilagajati ženski itd. Biti preveč super oseba ni privlačno, še celo odbijajoče je. Poglej malo po tem forumu in po forumu nezvestoba. Tam boš seznanjem s tem kakšni moški dobijo ženske. In dobijo jih, ker so privlačni.

http://www.intimatemedicine.si/seksologija/zakaj-poredni-fantje-dobijo-vse-punce/

lik3

Diplomatsko te “odpikajo”, ker te nočejo prizadeti, sicer pa nimajo interesa biti več kot prijateljice s tabo.

To sploh ni pomembno, ker z nekom se privlačiš ali pa se ne. Mogoče je bolje, če imata več skupnih konjičkov in interesov, ampak za ljubezen to ni ovira, saj se tudi nasprotja lahko komplementarno privlačijo in dopolnjujejo. To ni negativno, kar omenjaš, ampak opisuje bolj tvoj značaj ekstroverta ali introverta.

Ničesar, pač nisi še naletel na “pravo” žensko.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Mislim, da si čisto ok.
Najdi si kak zabaven hobi. Predvsem probaj spoznavat čimveč ljudi. Se družit. Naredi kdaj kako neumnost v smislu spomni se sredi popoldneva in pelji dečvo na kavo v Piran. Ali kar koli drugega spontanega. Verjetno si res preveč umirjen in dostopen. To pa punc ne zanima. Ker bi raje onega koje malo nedostopen.
Morda je težava tudi v tem, da traja preveč časa od takrat ko neko punco spoznaš do takrat ko bi jo ti imel za pucno (praviš da se dolgo odločaš). Mogoče jih do takrat neka prva zaljubljenost že mine. (domnevam da traja dlje časa če želijo s tabo biti prijateljice)

V bistvu je bolje na kakem drugem zmenku it v akcijo in se zaplest, in potem temeljito spoznavat.
Ker neko sem in tja prijateljsko spoznavanje lahko privede do nezaintresiranosti.

Ta prava ženska, ko jo bo srečal, bo stara verjetno čez 35, pač ena taka, ki se je v mladosti že opekla s privlačnejšimi moškimi. Po možnosti z otrokom.

Če to želi in če želi biti eni razočaranki izhod v sili, naj kar ostane, tak kot je.

Če pa hoče mlado žensko z izbiro, no, potem pa bo najbolje, če pogleda okoli sebe, na kakšne tipe padajo takšne ženske in da postane nekaj od tega.

Točno tako je, kot je &y napisal v obeh postih, pa tudi Boom ima prav.

Seveda ni nič narobe z njegovo osebnostjo, narobe je z njegovo privlačnostjo. Takšen moški, kot je, ni privlačen.

“Nisi se srečal prave” je tipična tolažba žensk, ki jim takšen moški ni privlačen (beri vse). Želijo ga spodbuditi, ampak kot avtor sam opaža take srečuje kar naprej. S povečanjem kroga znancev, ne bo nič spremenil, ker bo dobil še več takih izgovorov v faco. Moški, ki je privlačen samo podira in izbira, čaka na to, da bo srečal pravo pa je neprivlačen moški, ki čaka na svojo priložnost-stara leta, ko ženske več ne iščejo privlačnosti.

Za nekoga, ki se mu zdijo ženske, starejše od 30 let, že onkraj roka trajanja, presenetljivo veliko veš o njih.

45-letnica, ki celo zimo preživi na turnem smučanju, tekaških smučkah, drsalkah in v ledenih stenah, morda ne bo ravno cvetela ob zapečkarju – lahko pa tudi, ker ji bo predstavljal varnost, mirnost, toplino, ki ji jih v adrenalina polnem življenju manjka. Popolnoma isto velja za aktivno 25-letnico. Zrela, samostojna oseba ne potrebuje nekoga, ki ji parira ali nemara potegne za seboj, da postaneta nekakšna dvojčka, temveč zgolj in samo PRAVEGA ČLOVEKA.

Če bi bilo vse tako lepo popredalčkano po starosti, aktivnosti, gobčnosti, duhovitosti in videzu, kot si ti to predstavljaš, potem bi lik3 že zdavnaj imel punco, ker bi pobrskal po ustreznem predalčku – in ne bi mogel falit.


@lik3
, kaj bi ti koristilo, če bi žensko dobil na “finte”, ki niso tvoje, če pa bi se zaljubila v privid tebe, ne v tebe samega? Kratkoročno bi bilo že v redu, kaj pa dolgoročno? Sicer je pa tudi branje knjig lahko zanimivo, samo predstavit ga moraš znati v pravi luči. Ne ostani pri preprostem stavku: oh jaz pa v soboto zvečer najraje vzamem v roko dobro knjigo. Razvij iz tega avanturo, kar branje dobre knjige nedvomno tudi je! Povej vso zgodbo, kaj ti dogaja ob tem. Ne gre toliko za to, kaj počnemo, temveč s kakšno strastjo se tega lotimo. Ob tem se vedno spomnim Phoebe v sicer banalni nadaljevanki Friends – kako je ona tekla 🙂 Okej, trapast primer, ampak če pogledaš, kdo vse dandanašnji teče in kako. Samo to je popolnoma postransko, pomembno je, da vsi ti nerodni tekači pri tem uživajo in naredijo nekaj zase. To o njih pove veliko več kot tehnika teka in pretečeni kilometri.

Drugače pa tudi jaz ne plešem in doslej tega nisem pretirano pogrešala.

Evo, hvala vsem za odgovore. Mi je dal dost za premislit 🙂

Zgleda, da se bo res treba mal spremenit.

Hvala za nasvete in lep dan vsem.

Sem se kar našla v tvojem postu in če mi zaupaš od kod si… ne vem, lahko greva na kavo, čvek, debato? 🙂

Najbolje, če se registriraš in si tako lahko izmenjate kontaktne podatke preko zasebnega sporočila.

Bom samo eno povedal… Kdaj pa kdaj je fajn biti malo bolj nedostopen. Puncam enostavno nesmeš vsega ponuditi in ona nesme dojeti da živiš samo za njo, ker potem avtomatsko postaneš nezanimiv (si še zmeraj super fant, ampak to več ni to). Sicer nevem če je pri tebi to razlog, samo sklepam iz napisanega. Ti bi moral bolje vedeti.

Verjetno bo marsikatera punca sedaj odgovorila da ni res…. Samo kaj ko še same sebe dovolj ne poznajo in delujejo podzavestno. 🙂

Lp

__________________________________________ Fear of doing things does not prevent you from dying, only from living!

Spremeni se samo, če si tega sam želiš in ne zato, ker je nekdo tako rekel.

Nisi edini, ki tako razmišlja, doživlja. Vsak odgovor dosti pove o tistem, ki ga je napisal, vprašanje, ki si ga je potrebno zastaviti, je: kaj želim? Povprečno zvezo brez bližine, kjer se lahko pred kolegi afnam, da imam žensko, ki mi jo po možnosti lahko še zavidajo (če želiš samo to, potem nekateri zgornji nasveti držijo) ali pa res iščem nekaj več? Iščem nekoga, ki me bo pritegnil telesno in čustveno in kateremu bom pustil, da mi pride blizu?
Potem pa več besede drugih, besede kolegov, prejšnjih žensk ne bodo več pomembne.
Vedno gre za odločitev in za temeljno vprašanje, česa si jaz želim. In če veš, kdo si.
In če veš, da si v redu.

@&y: Moški, ki v sebi ve, kaj hoče (ne da se dela in daje tak vtis, to zaznamo), moški, ki je v stiku sam s sabo in ki gre po svoji poti, to je privlačno.

Če me že citiraš in mi odgovarjaš, drugič vsaj preberi vse, kar sem napisal. V tej temi sem napisal dve repliki.

Tip je dolgočasen, to je iz njegovega prvega zapisa več kot razvidno. In to sem tudi poudaril. Mlade punce pa ne iščejo dolgočasnih tipov; mogoče jih začnejo iskat tam po 35, ko biološka ura tiktaka.

Dolgočasen si in brez prave moške življenjske energije.
Aaah-kje so še pravi žrebci….?

New Report

Close