Najdi forum

Kako skrbite za otrokovo premoženje?

Pred leti, ko smo prodajali avtomobile pisane na otroka se je marsikomu zapletlo zapletlo in smo morali denar položiti na bančni račun. Ta denar nisi smel uporabiti brez odobritve CSD. Podobno se je dogajalo ob prodaji delnic in podobno…
Jaz se do sedaj nisem obremenjevala..je bil pač denar na otrokovem bančnem računu, saj bomo vseeno vse zapustili njemu, oziroma tistemu ki bo skrbel zanj po naši smrti(država?)
Je pa nastal problem sedaj, ker po novi zakonodaji ne bo upravičen do varstvenega dodatka(po polnoletnosti), ker ima na banki več kot 500 eur.
Sedaj me pa zanima kako vi znižujete tisto vsoto (vaše izkušnje)? Kaj vse uveljavljate? Morate najprej vprašati na CSD, če bodo upoštevali nakup ali lahko pridete tudi pozneje z računom? Jaz sem vsa leta shranjevala račune (oprema sobe, računalnik, zdravstveni pripomočki..), vendar nič še nisem nesla na CSD. Bodo to sploh upoštevali?
Slišala sem že marsikaj…Kako si je otrok želel tv, pa so na CSD upoštevali le polovico, ker ga gleda skupaj z materjo in podobno.

Navsezadnje pa razmišljam…ko bo otrok polnoleten in če mu ne bo odvzeta poslovna sposobnost, verjetno CSD nima več vpliva na tisti denar in ga lahko otrok dvigne, mar ne?

Vaše izkušnje prosim…

mamam,
upam, da se bo oglasil kdo z izkušnjami.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close