Najdi forum

Kako shujšati v trebuh

Ali mi lahko da prosim kdo nasvet, kako shujšati samo v trebuh, ne pa tudi v ostale dele telesa? Predebel nisem, visok sem 172 cm, tehtam pa 65 kg (no, morda bom za koga res pravi debeluh), vendar pa imam zelo velik trebuh in bi zato rad shujšal v trebuh. Ali mi znate svetovati, kako bi lahko shujšal v trebuh?

To da bi shujšal samo v trebuh je NEMOGOČE !

A ne bi bilo dobro, da bi se oglasil v kakšen fitnes centru in ti tam svetovali! Pri 65 kg pa da imaš tak trebuh tudi ne verjamem razen, če imaš probleme s črevesjem oz. prebavo in se ti napihne po vsaki jedi.

nova
Uredništvo priporoča

ja res je tako, samo v trebuh je nemogoce hujsati, prav tako samo v bilo keri drugi del telesa. Mascobo izgubljas po vsem telesu, res pa je da se je na nekaterih delih telesa mascobe tezje znebiti.

Ce imas pri 65kg velik trebuh lahko pomeni samo to, da imas zelo zelo malo misicne mase. Spravi se v kak fitnes in pri taksni konstituciji ni vraga da ne bos v parih mesecih napredoval, ce bos le pravilno delal. Vec kot bos imel misic vec energije bos kuril in hitreje bos zgubil mascobo.

Men gre pa moj trebuuh tok naživce.?
kaj nej nardim ? a nej začnem laufat p delat trebušnake usak dan a bo keej bol? :DDd

Pozdravček vsem skupaj 🙂

Skupaj z mojo prijateljico sva živi dokaz za to, da se da imeti špeh na trebuhu tudi pri normalni teži in če ženska še ni rodila sama imam 52 kil in 167 cm, prijateljica pa celo nekaj kil manj). Imava pač tako konstitucijo, maščoba se lokalizira samo na tem delu, samo v trebuh pa je praktično nemogoče shujšati. Konstitucija pa nima kaj dosti veze s težo – so ženske s kar nekaj več več kilami, pa imajo čiiiisto raven trebuh. Ko se usedem, imam šlauf 🙂 Super, ne :-)Nobeni trebušnjaki ne pomagajo, noben tek – kvečjemu izgubim maščobo kjerkoli drugje, samo na trebuhu ne.

Mislim, da je edina rešitev liposukcija, ki si je res ful želim. Poleg tega me trebuh moti že od pubertete dalje. Sama grem nanjo letos spomladi, rada bi pa vedela če je kdo od vas šel ali veste za koga, ki je šel na tovrstno operacijo, je smiselna, kako uspešna je bila? Rada bi izvedela čimveč podatkov o tek operaciji. Hvala

Tudi jaz poznam nekaj takšnih, ki so trdile tako in na koncu smo ugotovili v čem je problem. Menim, da je podobno tudi pri tebi. Moti te le maščoba na trebuhu ostala maščoba, ki pa jo tudi imaš po telesu pa ne. Dejstvo je da transformacija telesa poteka počasi in kompleksno, nikakor ne samo s trebušnjaki in tekom. potrebno je urediti prehrano in telesno aktivnost. Vse te punce so trdile, da so poskusile že s tem in da ni bilo uspeha. Vendar, ko sem se z njimi pogovoril in naredil par meritev in treningov, so prišle do spoznanja.
Vse so trdile, da jejo zdravo in dejansko so res jedle hrano, ki je bila zdrava. Ugotovili pa smo, da jo jejo bistveno preveč ter ob napačnem času.
Še večja zmota pa je bila pri telesni aktivnosti. Premalo je da hodiš na fitnes. Tam je potrebno še trenirati. Dekleta so trdila, da pridno trenirajo, dokler niso prišle k meni na SOS trening. Po tistem se jim trening na fitnesu niti ni zdel tako težek in naporen. Prišle so na nek drug nivo uspeh pa ni izostal.
Prepričan sem da bi bilo enako tudi s tabo.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

Hvala za odgovor, toda sama sem poskušala urediti prehrano in vadbo na 1000 in 1 način, vem, da ne jem preveč, velikokrat sem bila lačna, marsičemu se odpovedujem (belemu kruhu, cvrtju, maščobam in OH, obroku po šesti uri zvečer) pa nič ne pomaga ,,, Kvečjemu se samo posušim v zadnjico in noge – čeprav me tukaj že tako nič ni, trebušček pa ostaja. Zdi se mi, da se ni smisla mučiti za prazen nič, liposukcija se mi zdi krasna rešitev.

Že iz odgovora, čemu se odpoveduješ, je razbrati, da še ne veš toliko o prehrani in vadbi, da bi lahko obupala. Ne jesti belega kruha in sploh ne jesti po šesti zvečer itd., to so neki splošni miti, ki pa za nekoga, ki se aktivno ukvarja s športom sploh ne držijo. Kot je Mito napisal – poleg tega koliko in kaj jesti, je treba poznati tudi kdaj kaj in kdaj koliko pojesti. Pa ne govorim sedaj o tehtanju hrane, ampak je dovolj že nek občutek, ki ga dobiš, če ješ “z glavo”.

lp,

Pozdravljeni!

Tule sem pred časom napisal dva prispevka o trebušnih mišicah in deloma maščobi. Navedena so le dejstva (oba prispevka sta napisana na podlagi kvalitetnih referenc raziskav in knjig), vendar mogoče dobite kakšno novo idejo ali pa najdete morebitne napake v vašem načinu in poskusih. Morda pa tudi ne 🙂 vsekakor škodilo ne bo, če se prebere…

POVEZAVI:
http://www.bodyteam.si/510/
http://www.bodyteam.si/trebusne-misice-in-ozek-pas-2-del/

Prijetno branje…

[url=http://www.bodyteam.si/osebno-trenerstvo/]Osebno trenerstvo[/url] Bodyteam | Jure Klemenčič

Lep prostor, kakšna oprema pa je to, koliko pa je veliko, si to sam opremil?

Če je vprašanje namenjeno meni: Prostor je primeren za skupine do 4, večinoma pa delamo individualne treninge, kjer je stranka sama s trenerjem. Imamo pa tudi nekaj vadb s skupinami z različnimi cilji (seniorji, intenzivna vadba, vadba za hrbtenico).

Prostor je velik mislim da okoli 20 kvadratov. Nisem sam opremil, niti ni moje, kot si videl nas je več v ekipi tako, da gre za sodelovanje…

Sem opazil, da ni izpisalo pravilno linkov do člankov…so pa na strani.

lp

[url=http://www.bodyteam.si/osebno-trenerstvo/]Osebno trenerstvo[/url] Bodyteam | Jure Klemenčič

Na to ti lahko odgovorim jaz. Prostor v katerem je Jure sem načrtoval jaz. Velik je 24 kvadratov. V njem je oprema, ki so jo izdelali pri Sokolgym po mojih načrtih. Uteži sem kupil rabljene, tekaško progo pa naročil iz Koreje. V tem prostoru sem se preselil iz fitnes centra Sokol. Delal pa sem tam dokler nisem podpisal pogodbe s smučarsko reprezentanco.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

Pozdravlejn!

Prostor je super, fino si ga opremil… sedaj sem dodal še nekaj rekvizitov za propriorecepcijo, stabilizacijo in funkcionalno vadbo tako, da individualni treningi in vadbe skupin potekajo zelo v redu.

lep pozdrav!

[url=http://www.bodyteam.si/osebno-trenerstvo/]Osebno trenerstvo[/url] Bodyteam | Jure Klemenčič

kako shujšati v trebuh in noge?
s trebušnjaki??
tek?
plavanje?

Pozdrav!

Lahko z vsem naštetim in s primerno prehrano. Kombinacija aerobne vadbe in anaerobno-aerobne vadbe (plavanje, tek, kolo primernih količin in intenzivnosti) ter krepilnih vaj (“trebušnjaki”). Prvo koristi pri porabi odvečnih maščob, krepilne vaje pa poskrbijo za tonus mišič…

Na naši strani si lahko prebereš kak zanimiv članek na temo: http://www.bodyteam.si/kategorija/vzdrzljivost/

Lp

[url=http://www.bodyteam.si/terapevtska-masaza/]Terapevtska masaža[/url] Bodyteam | Jure Klemenčič

Tudi z nordijsko hojo gre trebušček počasi stran 😉
Super je!

Pit samo vodo, zaužit minimalno količino soli…kak zelen čajček in malo cardio vadbe ( tek, plavanje…)

Trebušne na kratek rok ne priporočam saj ti bodo “zrasle” in če se ne boš znebil maščob na predelo trebuha, boš imel še večjega. Saj trebušne ne kurijo maščob v predelu trebuha v veliki meri…

Največ pa je na prehrani!

mi lahko kdo prosim pomaga visok sem 172 cm in imam neverjethnih 97 kilogramov v solo se vozim z koselom in delam nekaj telovadb doma zdajle jem zelo malo in se vedno mi grejo kg gor

To pomeni, da še vedno delaš nekaj narobe, drugega razloga ne more biti. Kaj pa je to pa je takole preko foruma težko ugotoviti. Napiši kaj več.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

New Report

Close