Najdi forum

Kako se znebiti dilerja heroina?

Rad bi se znebil dilerja heroina, ki substance prodaja nekemu mojemu ožjemu družinskemu članu. Kaj naj naredim?

Prijavi ga policiji!

Lahko ga anonimno prijaviš, ampak družinski član si bo pač našel drugega.

nova
Uredništvo priporoča

Policiji ga prijavi…

Če gre za mladoletno osebo, ki jo poznate bi bil lahko učinkovit odkrit pogovor. Povejte, da ne želite, da se druži z vašim sorodnikom in mu ne prodaja drog. Ena od možnosti je tudi, da govorite z njegovimi/ njenimi starši. Nasledja stopnja pa je definitivno prijava na policijo.

Menim, da je pomembno, da spregovorite tudi z družinskim članom, ki droge kupuje in predvidevam tudi uživa.Ga/jo motivirate, da s tem preneha.

moderator Društvo "Projekt Človek" tel: 01/425 12 14

Ne vem kaj nav svetujem , sama sem poklicala dilerja , ki je prodal H mojemu bližnjemu ,vendar s tem v bistvu nisem dosegla drugega kot to da se mi sedaj ta izogiba , drogo mu res ne daje več, ampak si je poiskal novega dilerja,ampak vseeno je malo bolje , ker ta je bil na dosegu (skoraj sosed ) novi pa je iz mesta . Žal v takih primerih pravijo , da ne pomaga nič, dokler ta oseba želi biti na drogi. Sem probala že vse
tudi prijava policiji , pa kaj ko male ribice zaslišijo , jim te obljubijo da se bodo poboljšali in jih spustijo, potem pa vse po starem

lp

Hvala za vse odgovore!

Torej, kako ga lahko prijavim policiji? Potrebujem kak dokaz, video posnetek dilanja? Nočem, da bi ga prijavil, potem pa bi se name spravili (ali kaka heroinska mafija ali pa policija), ker ne bi našli kakih dokazov.

@12345a: Če bo ta “odstranjen” in si bo našel drugega, bom pa še za naslednjega poskrbel. In tako naprej…


@Tanja
S: Vozi avto, torej najbrž ni mladoleten. Pogovor z družinskemu članu ne bo zalegel. Se že več kot leto ukvarja s tem. Glede na to, da je že zasvojen, ga bo zelo težko karkoli motivirati.

Prijava na policijo je lahko anonimna. Policisti pa morajo po službeni dolžnosti raziskati primer in če zberejo dovolj podatkov gre zadeva naprej, na tožilstvo.

S tem na nek način poskrbite za zaustavitev ponudbe psihoaktivnih substanc (en del), kaj pa za povpraševanje – pri vašem sorodniku.Pogosto se zgodi, da se zasvojena oseba zave svojega problema, ko doseže osebno dno. To je po navadi izguba službe, razveza od partnerja. Na kakšen način lahko vaša družina “prispeva”, da zasvojenec začuti svoj problem?

moderator Društvo "Projekt Človek" tel: 01/425 12 14

Ja, če zberejo dovolj podatkov… Dvomim, da jih. Je pregon tega sicer tudi v domeni kakega inšpektoriata? Tržnega morda?

Ok, sicer bom sedaj klical na anonimno številko policije, bom skušal še tam kaj zvedeti…

kot ex narkoman ne vidim problem v dilerju ampak v vašem sorodniku!četudi zaprejo tega dilerja si bo vas sorodnik našel drugega.Edina pametna resitev je da ga odslovite dokler ne bo SAM pripravljen na zivljenje brez drog.To lahko prekleto dolgo traja a brez doma bo imel velik casa za razmislek in spoznanje kam ga tak način zivljenja pelje.S tem da ga starsi drzijo doma (če seveda živi pri njih) skoduje ta njim kot njemu.

lp!

Pozdravljeni,

diler je bil že prijavljen policiji, a ta ni nič naredila. Pravzaprav me preseneča, da ne morejo nič narediti. Pomanjkanje dokazov? Kaj pa kaki sodni nalogi za preiskave? Kaj pa kaki inšpektoriati? Tržni npr., navsezadnje prodaja nekaj, kar se sploh ne prodaja legalno, in tudi ne plačuje davkov za to, kar pač prodaja. Ali pa zdravstveni?

Sicer se pojavljajo tudi špekulacije (kar so le špekulacije, nič več), da policija sodeluje z narkomani. Policaji sami privatno jemljejo drogo od dilerjev in jo sami naprej prodajajo. Pa tudi, da so pač dilerski lobiji tako močni, da nekako držijo policijo v vajetih.

Obstaja še varianta, tj. pač likvidacija v privatni režiji. Oz. obstajajo močni fantje, ki za denar naredijo pač take usluge. Prepričan sem, da bodo pač takrat mene prijeli, dilerjev pač ne morejo.

Anonimen1516,
Oprosti,ampak tvoje početje se mi zdi neumno. Spravljaš se na dilerja, kot da je on tisti, ki tvojega sorodnika sili v to da se drogira. Če ne bi bilo takih kot je tvoj sorodnik, če torej ne bi bilo povpraševanja, ne bi bilo dilerjev. To da se spravljaš na dilerja, ne bo rešilo ničesar. Takoj ko bo “padel” en diler, bo na njegovo mesto prišel drugi in brez skrbi, da si bo tvoj sorodnik v kratkem času našel drugega. Če pa misliš, da se bo nekdo nehal drogirati zaradi tvojega lova na dilerje ali tvojih groženj, prijav, prošenj…, potem te moram razočarati z dejstvom, da se vsak zasvojenec odloči narediti konec zadevanju šele takrat, ko se želja po tem porodi v njem samem.Vsi okoli njega se lahko mečete na trepalnice, pa boste s tem dosegli samo to,da se vas bo začel izogibat.
Zbudi se! To je realnost in ne nek znanstvenofantastičen film v katerem boš svet junaško rešil vseh dilerjev in v svojem sorodniku čudežno zbudil spoznanje, da dela neumnosti.

kljub vsemu- dilar živi na krvi drugih. Tudi njih je treba mal zrukat, ne pa da veselo širijo svojo dejavnost in tako je vse še bolj mamljivo, ko jim itak nihče nič ne more. Kriza.

Oi!

Jaz menim,da ni prijava edina možnost,lahko tega družinskega člana odvrneš od tega s pogovorom,tako,da ga zaposliš..npr:naj gre na dopust,internat…

Ja,seveda mu povej,da lahko umre,jetra mu odpovejo,da to zelo boli,DA punce ne marajo drogerašev,da se prijatelji obrnejo proti njemu,da je skratka to pravo nasprotje od lepega življenja.

Pa,da ga lahko zaradi tega jemanja zaprejo….

Ja,lahko pa tudi dilerja podkupiš,da gre stran,mu zagroziš…

Skratka,pomagaj temu članu,pa če te to stane..ne dovoli,da si zaradi par minut užitka uniči življenje!

New Report

Close