Ne vem,ali je problem v meni ali v mojem partnerju, ki ga trenutno imam, ampak kar naenkrat sem ugotovila, da sem v vezi popolnoma nezaupliva- kar se tice zaupanja partnerju, da ne bo skakal cez plot in podobne stvari.

Na kratko, do sedaj sem imela samo eno res resno vezo, prbl. 5 let trajajoco, in v tej vezi lahko recem, da nikoli nisem pomislila, da bi me partner varal ali kaj podobnega, ceprav sva imela kar nekaj oreng kriz in kreganj, tudi okoli tematike, ki bi me sedaj ziher privedla do tega, da mi partner ni zvest. Ampak takrat ne…ne vem, ali sem lahko tako zaupala nama takrat ali se mi res ni zdel fant tak, da bi skakal za drugimi zenskami-ceprav mi je vcasih jasno dal vedet, da je bil on kateri vsec (…), moja samozavest in samopodoba sta bili takrat bistveno nizji kot sedaj.

No, s tem fantom sva koncala, ker so bili pac doloceni pogledi glede najinih zivljenj cisto kontra, tako da ni prislo do konca veze zaradi varanja.

Naslednjih nekaj let sem potem zivela popolnoma free…Nekaj casa potrebovala, da sem prezvecila to vezo, nekaj casa sem ga samo zurala, potem ko pa sem spet zacutila, da sem pripravljena bit z nekom…se seveda kar ni pojavil noben pravi. Pa se s tem nisem prevec obremenjevala. Res, da sem imela mogoce prevec zacrtanih meril, si nisem pustila blizu…A me je lani vseeno nekdo kar obrnil. Nikakrsen idealnez iz moje lestvice, ampak z mocno kemijo, in osebnostno z nekateimi takimi naceli in pogledi in cilji v zivljenju, da so mi samo klecnila kolena.

Problem?

Problem je v tem, da mu zaboga ne morem verjet. Ze na dan, ko sva se spoznala, mi je kolegica, ki ga je poznala od prej, govorila, da je ˝tak˝, tak, ki oblaja vsako, ki mu je pac vsec…vemo, kako ime si prisluzi tak tip…Sem rekla, ok, bomo videli, sem vseeno pristala na njegove zmenke in vsakic, ko sva se dobila, sem zvedela kaj bolj pozitivnega od njega. Da pac si zeli resne veze, da je mogoce tisto letanje od cveta na cvez res morda zgledalo kot da je neresen, je on samo iskal dekle, ki bi mu bila vsec in bi se lahko z njo ustalil.

Seveda, ko to poslusas, ni lepsega. A mene kar naprej nekaj razzira. Lahko recem, da mu ne zaupam. Je decko z dokaj visokim libidom, in trenutno je se taka situacija, da ga sluzbeno ni doma ze nekaj mesecev. Preden je sel na to sluzbeno pot, sva se poznala le kratek cas- tolazim se, da je moje nezaupanje zato neupraviceno.

Kako naj se tega resim? Ne morem verjet, da sem taka nezaupljivka, njemu potem od kvatre do kvatre tezim glede tega, on je potem uzaljen, ker mu ne zaupam, skratka…bedarija je vse skupaj.

Imam ga rada, res bi rada z njim zacela tisto pravo vezo, ko pride nazaj, samo zelim opravit s tem nezaupanjem. Je mozno, da imas do nekaterih oseb res popolno zaupanje in do nekaterih ne ves, kje si glede tega- pa brez kakrsnih koli dokazov, samo obcutek?

Teh bednih nedefiniranih obcutkov bi se rada resila, ker mi ne prinasajo nic dobrega.

Ne, to je samo nezaupanje ker bi se na nek način rada končno ustalila, free lajf je mimo in čas za vsakršne želje so na planem. Klasika.

Brez zaupanja seveda ne bo šlo, samo kolikor razberem, se vidva še ne “poznata” prav v detalje. Garancije seveda za nobeno zvezo ni, isto kot ni enostavnega nasveta kako “bolj zaupati”. Čustveno stabilen lahko zaupaš njemu isto kot sebi ali pa imaš slabo popotnico za naprej.

Živjo!
Bodi previdna. Pred kratkim sem končala z moškim, ki je ravno tako službeno odsoten. Upam, da ne gre za istega 😉 Bila sva skupaj nekaj manj kot leto in pol, oba stara nekaj čez trideset.
Pred mano, kar nekaj let nazaj, je imel eno resno (dveletno) zvezo, drugače pa metuljil iz cveta na cvet in več ali manj zadovoljeval le svoje seksualne potrebe. Ker ni bilo izpolnjenih njegovih treh pogojev, ki naredijo iskro, je od vsake hitro odšel…
Tudi meni je govoril, da bi se rad ustalil, samo da dosedaj še ni našel prave,da sem prva, s katero je začutil, da bi imel družino in otroke, bila sem opevana kot še nikoli prej od nobenega, bila njegova princeska… V mejlih in sms-jih me je ljubil, klical nekajkrat na dan, bila sem mu svetloba, rekel je, da sva si usojena… Sicer pa ni prenesel kritike čez sebe in je bil takoj užaljen… Takoj ko od mene ni dobil ustrezne doze potrditve, je pakiral,čustveno manipuliral, in sem se plazila za njim in jokala in obljubljala vse mogoče in je vsakič ostal… Dokler nisem spregledala, da je manipulator in občasno psihično nasilen (grožnje). In sem se odločila, da človeka, ki mi bo govoril, da me bo prebutal, da če mu ne dam miru, mi bo žal, da sem se rodila, da sem zmešana, da sem za v živalski vrt… ipd… nočem imeti več ob sebi… Potem, ko sem pričela postavljati meje, se je začel on plaziti za mano in obljubljati nebesa in kako bo popravil svoje obnašanje ipd… Od česar ni bilo nič, samo besede, in sem se odločila za konec. Ker sem se ga pričela bati in ker mu nisem več zmogla verjeti.
Razhod je bil dramatičen, bilo je težko. Še na vratih sva jokala in mi je rekel, da dva, ki se imata rada, ne moreta it narazen, potem ko je bil že v avtu, je poklical, če je res konec in sem skorajda popustila… No, čez en mesec, ko sem mu nakazala, da razhod težko prenašam, torej razkrila, da sem čustveno na psu, mi je povedal, da potem, ko je po koncu zveze prišel k sebi domov, do mene ni čutil ničesar več in ni potočil niti ene solze in da je za mano že imel eno romanco, in mi nakazal, da je en moj sms, ki sem mu ga poslala po končanju zveze, prišel v zelo nepravem trenutku… Toliko o spoštovanju….
Tudi mene so že na začetku motile te njegove pretekle romance in vsakokrat, ko sem izrazila kak dvom na to temo, je bil užaljen… Po koncu zveze sem ga vprašala, če me je varal, in me je ponovno besedno tako zmanipuliral, da mi točnega odgovora ni dal..
To je moja zgodba, upam, da se bo pri tebi končala bolj srečno…

Hvala valovitka, ker si delila to svojo izkusnjo. Kaksna bo moja, bomo videli…najprej mora tale decko priti domov, da bom dejansko sploh videla, kako se obnasa, ko je z mano, v druzbi,… Ce po pravici povem, cakam, da se bo tole nesorazmerje med izrecenimi besedami kok me ma rad itd. itd. in dejanji ( ok, to mu oprostim delno, ker ga pac ni tukaj in pogovorov po telefonu ravno ne morem primerjat s tem, ce bi bil tu), in mocno upam, da sem ze prerastla leta, ko me je bilo lahko obrniti samo z besedami…

Nezaupljivka!
Jaz bi na tvojem mestu šla na občutek.. Pri meni se je marsikdaj izkazalo, da prvi občutek ni nikoli lagal… Četudi sem ga potem v fazi zaljubljenosti potlačila, pa je bila potem stvar, ki me je že na začetku motila, vedno tudi naknadno prisotna…
Ne vem, zakaj imam tudi občutek, da gre ze enega in istega moškega… Če sta začela decembra lani ali januarja letos (takoj po najinem koncu), če bo on službeno par republik nižje še kake pol leta, če ima hobije povezane z gladkimi (usnjenimi) in vibram podplati,… potem…… nimam kaj dodati.

Poslušaj svoj notranji glas, ki te opozarja, da ni vse vredu. Verjamem pa, da si težko priznaš, če si zaljubljena.

Valovitka, Tudi meni je podobnost med najinima dvema gospodičema kar stopila v oči, ampak mislim,da nista eno:) Moj je še kako leto mlajši od 30, v tujini bo pa zdej že od septembra…se pravi JE tam že skoraj pol leta 🙂 in ja, je par republik nižje. Za hobije povezane z gladkimi in vibram podplati pa ne bi vedela- sva bila pred odhodom premalo časa skupaj 🙂)

Malo starostne razlike, in časovne glede odhoda v tujino, ampak imata pa kar nekaj podobnosti 🙂 Mogocecelo opravljata enako delo.. Bi se morala spoznat. Bi se kej naučila drug od drugega, im sure.

Ja, poslusam svoj notranji glas…vcasih ga tlacim, ko ni vredu, vcasih pa ne morem, in butnem na plano vse, kar me tezi…in ponavadi res ne dobim zadovoljivega odgovora oz. se se sprickava, ker me napade, da mu ne zaupam in tezim z enimi in istimi problemi. In potem jaz prespim zadevo, se malo pomirim in si recem, da je itak ta razdalja in locenost drug od drugega kriva za to. Mogoce je, mogoce ni. Mogoce sama sebe prepricujem.

Pocakam, da pride nazaj. Bom videla v realnosti.

Nezaupljivka.
No potem izgleda da nista ista…
Pogumno naprej. Iz lastne izkušnje bi ti svetovala, da ko ti notranji glas nakaže, da nekaj ni v redu, problema ne potlačiš vase. Saj si sama ugotovila, da je potem eksplozija in se zamere in stiske stopnjujejo in so tu konflikti. Povej takoj, ko te nekaj zmoti, in povej tako, da govoriš o sebi in ne kaži s prstom nanj, naj ne izpade kot očitek njemu…. Povej mu, kako se TI počutiš … Da si žalostna, se počutiš nesprejeto, ipd… Tako te tudi on ne bo jemal kot napadalca in bo težje užaljen…
In čimveč se pogovarjajta, tudi če sta fizično narazen. Da čimprej vidita, ali imata stične točke ali ne… Ali so v življenju skupni interesi, cilji, vrednote.. Da čimprej ugotovita, če sta se pripravljena spoštovat tudi, če so razlike, brez težnje po spreminjanju eden drugega.. Le tako bo ljubezen lahko polna in ne bo prinašala bolečine in trpljenja… In verjemi, lažje je končati zdaj, če so razlike prevelike, kot pa odlašati. Življenje je prekratko…
Srečno!

Valovitka:
“No, čez en mesec, ko sem mu nakazala, da razhod težko prenašam, torej razkrila, da sem čustveno na psu, mi je povedal, da potem, ko je po koncu zveze prišel k sebi domov, do mene ni čutil ničesar več in ni potočil niti ene solze in da je za mano že imel eno romanco, in mi nakazal, da je en moj sms, ki sem mu ga poslala po končanju zveze, prišel v zelo nepravem trenutku… Toliko o spoštovanju….”

S tem si samo dobila potrditev, da je ta na katerega si naletela, manipulator z psihičnimi problemi. Če bi bil kakšen gentleman in bi imel kaj v glavi potem te ne bi zabijal s takimi. Očitno je, da si prizadela njegov “ego” in ti je hotel vrniti, da bo izpadel zmagovalec. To so reveži in s takimi nimaš kaj počet v življenju. Da ne omenjam psihičnega nasilja, ki si ga navajala…

Nezaupljivka: Če mene vprašaš te tale “veza na daljavo” mal preveč obremenjuje saj nista niti imela možnosti dobro spoznati. Dobra si, da ga samo čakaš. Jaz vem, da ne bi bil sposoben tega.

uf..haha, kot bi brala sebe in midva sva tudi nehala konec septembra ko je odšel v tujino..star je 28:) upam, da tle pa res ne gre za istega:( gorenjska?

@ valovitka…hvala ti za dober nasvet in pozitivne besede…Toliko upam, da ze imam pameti in neke presoje, kaj zelim od partnerja. Seveda je v praksi to veliko tezje izvajati kot govoriti, se posebej, ce po eni strani cutis, da je fajn fant, po drugi pa ti nek cut ne da miru… Sem rekla, bomo videli. Kako nama bo slo v dejanskem odnosu, ko bova fizicno drug z drugim, ko bom zaznala njegov odziv, odnos, ne pa sedaj, ko zdiva na telefonu in na mnsju in se mogoce kdo malo napacno izrazi, drug napacno interpretira in sva ze v konfliktu.

@ sramota za moske 🙂 imas verjetno prav 🙂 hudicevo tezko je, ko nekoga ravno zacnes spoznavat, potem pa ti cez dva meseca pobegne za pol leta stran. Ok, eni pravijo, da je to preizkusnja, jaz pa ne vem, ce sploh lahko recem temu preizkusnja, ce si tako dolgo narazen z nekom, ki ga ne poznas. Verjamem, da bi mi bilo tezje bit narazen z nekom, s katerim bi bila prej dalj casa v vezi,ker bi ga res pogresala, a verjetno ne bi imela toliko dvomov in pomislekov, ali mi je zvest, ali samo govori vse te lepe besede ali dejansko misli resno, ko to govori…No, v vsakem primeru tele locitve niso fajn, ampak kaj mi preostane drugega kot pocakat? Nisem ravno tip zenske, ki se zaljubi na vsakem koraku…ce pa se zaljubim, bom poskusala dat vse od sebe, da bi se veza speljala. Ne bom pa seveda sla preko sebe in ce ne bo slo, pa ne bo slo…

zivjo,moj fant gre letos na maturanca in mu nikakor nemorem zaupati da tam nebo imel nic z nobeno klub temu da mi vedno to zanika in trdi da ima le mene rad to tudi dokaze….zaradi maturanca se vedno sporeceva in jaz imam skrbi. z njim gre prijatel ki je samski in vem kaj lahko pricakujem,prosim pomagajte mi ker ne vem a sem samo jaz tako zakomplicirana ali mu smem oz nesmem zaupat !

Ja imel bo drugo, ne zmotil sem se, kar dve bo imel, ne še huje, s moškim bo.

Kaj bi rada slišala od nas?

ne kje pa, rad te ima? joj, kako lahko tako razmišljaš zate bi dal življenje.

LAhko rečem samo zase, če bi jaz imel takšno, bi jo že zdavnaj pustil.

tako da nekaj si zapomni, če ne prenehaš z najedanjem, boš ti razlog, zakaj sta šla narazen. Pa fejst razmisli o tem.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Najraje bi kupil malo zaupanja. Men je pa žal…da ji nisem zaupal ali vsaj poizkušal. No itak nisem niti sebi. 4 mesece se nisva mogla videt skupi sva bla se prej 5 mesecev, klapalo je perfektno je bilo najboljše do sedaj. Ni pa bilo pomoje zadosti resno oziroma ta čas ko bi prekopil na nekaj resnega se je šele takrat pričel… koliko sploh spoznaš človeka v tem času? Vtis je že dajala da se vidi z mano…bilo je podobno že pred tem. Preden sem odšel sem dal konec. Čez noč. Enostavno, zaradi izkušenj iz prejšnjih vez. Frapirana, zamerila je…itak ker se sploh nisem hotel pogovarjat ampak nepreklicno. Po tem pa itak sploh nisem želel z njo kontaktirati, niti nisem odgovoril na smse. Zdelo se mi je brezpredmetno, hotel vse skupaj pozabiti čimprej. Pred tem se niti kaj dosti menila nisva o tem, kako bo med temi 4 meseci.. Ko si bil enkrat prevaran pač ne verjameš punci da se 4 mesece ne bosta vidla, ona bo lepo cel čas na morju, perfektnem kraju za romance in se nič ne bo zgodlio pomislila bo name in bo vse kul ti pa na drugem koncu ravno tako. Ko sem se vrnil sva se spet videla. vrnil sem ji še par stvari…hladno sva se poslovila. Izgledalo je kot da se na polno sovraživa. Sedaj, ne da hočem da je vse kot prej. Ne bo če se na glavo postavim. Vendar si pa želim da me ne sovraži. Hočem preveč? Sem res tako preveč ljubosumen? Pa če pomislim so se tudi meni v tem času zgodile avanturice, niti sebi ne zaupam, da bi dejstvo da imam punco kaj spremenilo. Preveč sem sodil po sebi. Razjeda me dvom, kaj ko je bila mogoče ta prava? Da bi me počakala, da bi jaz moral njo?


Kakor hočeš. Ampak, če mu ne moreš, ga vsaj pusti v miru živeti in oddidi od njega. Na koncu bo pa lažje tudi tebi. Saj ni otrok, da bi mu govorila, kaj lahko počne in kaj ne. Ampak ob vsem tem najedanju se točno tako počuti. Tega pa si noben ne želi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

black key bodi malo moškega no. današnji tipi ste sami luzerji. Če ti ne zaupaš sebi da si tako dober, da ne bo za nobenem gledala potem logično da se bo to zgodilo. Nezaupanje izhaja iz nesamozavesti predvsem pa zato ker sklepamo po sebi. Naj se zgodi karkoli v ljudi je potrebno verjeti. Ni pomembno kolikokrat si razočaran, pomembno je kaj si se iz tega naučil. Seveda zaupanje ne more in ne sme biti brezpogojno ker to je naivnost, vendar potrebno pa je zaupati do te mere da si nekoga ne lastiš.

Sm res kreten da sploh pišem o tem po takem blesavem forumu. Sm mal prelistal druge teme in mi je jasn, sami ljudomrzneži ste kle gor 🙂

Prava je vsaka, ki je s srcem v odnosu, ki se trudi, se spreminja, poslusa…. samo tak moras bit tud sam. Pravi namrec. Bit pogumen, da presezes preteklo prtljago in dat sanso novi partnerki, da razvijeta boljsi odnos. Ce se nisi tak, delaj na tem, postani tak. Delaj na sebi, opravici se bivsi, odpri se ji, razlozi ji, zakaj si bezal. Ampaj ne pricakuj oproscanja, to naredi zaradi sebe.

Zacni cistko, spucaj smeti in naredi prostor novim, bolj pozitivnim izkusnjam. Upaj si, dovoli si cutit lépo in ko te stisne prpa, spregovori o tem. Deli svoje strahove s partnerko, to vaju poveze. Ce vaju ne, odnos ni pravi.

New Report

Close