Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje kako se “najaviti” v ljubljanski porodnišnici, če nisi iz Ljubljane?

kako se “najaviti” v ljubljanski porodnišnici, če nisi iz Ljubljane?

Spoštovani,
dva otroka sem rodila v Kranju, tretjega niti slučajno ne želim roditi v Kranju in Vas vprašam: kako izpeljati zadevo – napotnico za porodnišnico bom dobila, v principu grem lahko rodit kamor želim. Če se porod normalno začne je OK, kaj pa, če bo čez rok ali če bodo kakšne težave? Ali moram svojemu ginekologu povedati, da želim roditi v Ljubljani, ali se lahko v ljubljanski porodnišnici sama naročim na pregled (kontrolo? pred porodom) Kakšne izkušnje imate s tem?
Vnaprej hvala in lep dan!
mammica

Vsaka porodnica ima pravico proste izbire zdravnika in zdravstvene organizacije, kjer želi roditi. To bi vaš ginekolog moral upoštevat in mu tudi lahko poveste. Ob mednarodnem dnevu zdravja 7.4. je Inštitut za varovanje zdravja izdal knjižico PRAVICE NOSEČNIC, breberite jo.
Ponavadi napišejo dr. na napotnico samo PORODNIŠNICO brez kraja, takrat ne bo problema,; če boste slučajno brez napotnice (porod pa je nujna stvar), vas bomo sprejeli tudi brez.
lep vikend

********************** Anita Prelec, nadzorna babica porodnega bloka v Porodnišnici Ljubljana

Spoštovani!
Hvala za odgovor. A še vedno imam vprašanje – ali lahko od ginekologa v Kranju zahtevam, da me na zadnje preglede, na katere bi me morda želel poslati v Kranj (amnioskopija…) pošlje v Ljubljano, ker bi tam želela roditi?
Ali je potem v Ljubljani en zdravnik, ki bi bedel nad mano (npr. me poslal domov, naročil čez npr. 2 dni na kontrolo)… ali bi morala te preglede posebej plačati? Namreč, razumem, da si v primeru, da boš zdaj zdaj rodila “nujen” primer in te ne bodo odklonili ( z napotnico ali brez), ne vem pa, kako priti do tega, da bi bila v Ljubljani pod nadzorom zadnje dni pred porodom.
Hvala vnaprej!
Mammi

Nosečnost do 41.tedna lahko vodi vaš gienkolog, takšna so pravila, razen če se mu bo zdelo kaj posebnega, vas bo pa že prej napotil v porodnišnico. Pregleda ni potrebno plačat, saj imate napotnico!!
lpi

********************** Anita Prelec, nadzorna babica porodnega bloka v Porodnišnici Ljubljana

New Report

Close