Kako se imeti rad če te starši niso imeli radi?

Imam vprašanje in problem s katerem se ukvarjam celo življenje. NImam se namreč rada. in to iz večih razlogov. največ zaradi tega ker mi starša nista stala ob strani in mi še zdaj ne. Kao rečeta da me imata rada pa me nimata. nekaj je reči drugo je pa narediti. NIKOLI nista bila tu zame (živita v tujini), nikoil mi nista prisluhnila, mi pomagala mistala ob strani. zato zamene to NI ljubezen kar onadva počneta čeprav trdita da me “imata rada”. Zame je pa izkazovanje ljubezni kot sem opisala: stati ob strani, biti tam za človeka, mu prisluhniti. To sem jima že večkrat povedala a žal zaman. Naletim le na gluha ušesa in na nesoglasja. Zaradi tega imam ogromno problemov v življenju. med drugim sem nezaposliva zaradi depresije ter ne najdem partnerja ker se ne cenim in se sovražim. Ne vem kako naj iz tega sem hodila na psihoterapjo a mi žal terapeutka ne želi več pomagati. Kako se imeti rad če te starša ne marata? res ne vem. na najdem izhoda. Sem pa že kričala na starše, med drugim imela anorexijo, se skoraj izstradala do smrti in se tolažila s hrano. a žal vedno naletela na gluha ušesa in nerazumevanje. ko smo živeli skupaj sem pa mogla še njune težave reševat tako da uf namorno res.

Pozdravljeni Mojci,

hvala za vaše sporočilo.

Čutite, da vam starša nista stala ob strani. Predstavljam si, da vam je bilo težko če sta starša živela v tujini. V tem primeru nista mogla biti prisotna za vas. Njuno zagotavljanje, da vas imata rada ni dovolj, da bi čutili ljubezen. Imate pa sami dobro predstavo o tem kaj pomeni ljubezen – stati ob strani, biti za človeka, mu prisluhniti.. Vse to je ljubezen in sami to čutite.

Žal mi je, da imate takšno izkušnjo s terapevtko. Kolikor slišim bi bilo morda smiselno, da poizkusite z drugim psihoterapevtom/psihoterapevtko? V primeru, da se boste tako odločili mi lahko tudi pišete in vam bom dal kakšen kontakt od kolega/kolegice.

Če imate še kakšno vprašanje ali komentar pa mi kar pišite.

S prijaznimi pozdravi,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close