Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Prehrana in varnost živil kako reči stop, ne, ne smem

kako reči stop, ne, ne smem

pozdravljeni!

moj problem holesterol in sladkor, torej imam dieto, predvsem bele moke in seveda sladkih stvari ne smem. ne vem pa kako se jim odreči oz predvsem zvečer ko me spopade da bi pojedla nekaj sladkega, kako to naj preprečim? odkar imam dieto,me še toliko bolj vleče da take pojem kar ne smem in si rečem “samo še danes-zadnjič”, kar pa se nadaljuje. sicer zdravil še nimam, le dieta, kjer pa nimam dovolj discipline, predvsem ker drugi člani to lahko jejo in mi je teđžko se upreti.

kakšen nasvet?

hvala, lp

Pozdravljeni, ja navade spreminjati je težko, ko pa je nekaj “prepovedanega” se nam misli še bolj vračajo k temu.
Predlagam vam, da se s čim zamotite, morda se umaknete iz prostora kjer drugi jedo, skuhajte si kakšen priljubljen čaj in pojditite v posteljo prej, da vas ne bi hrana zapeljala. Zaposlite se s čim, da ne boste mislili na hrano, delajte vaje, berite, dobro je da ste aktivni.
Pravijo, da nekaj postane navada, ko ponavljamo vsak dan vsaj 21. Poskusite se premagati, uspeli boste vsak dan posebej, čestitajte si za to in počasi se boste navadili, da ne jeste zvečer. Počutili se boste bolje tako psihično (ker ste zmogli) kot fizično (ker telo razbremenite). Spijte metin čaj, ki pomirja, poleg tega nekaj le date vase in premagate željo po sladkem.
Smo pa vsi kdaj na tem, vemo kako bi morali ali česa ne, pa se je težko premakniti. Ampak glejte vsak dan posebej in bo zagotovo šlo.
Želim vam veliko uspeha!

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

New Report

Close