kako ravnati

Spoštovani!

Želim zamenjati svojega zobozdravnika. Pri drugem sem se že pozanimal in sestra pravi, da ne rabim odnesti svoj karton in rtg. sliko zob k njim (k novemu zobozdr.). Ali je to res? Pri dosedanjem zobozdr. sem bil večkrat in je sigurno marsikaj zapisano v kartonu.

Zakaj ni potrebno to oddati drugemu zobozdr.? In pa če me ta novi pošlje na slikanje, ne bi šel, ker imam že eno sliko.

Hvala.

Spoštovani Matija,

zakaj vaš novi zobozdravnik ne želi imeti vaše stare dokumentacije, mi ni jasno. Vsekakor je v starih kartonih veliko uporabnih podatkov o prejšnjem zdravljenju, v pomoč so nam tudi datumi izdelave zalivk in protetičnih izdelkov, da lahko načrtujemo nove. Rentgenski posnetek nam tudi koristi pomembno pa je, koliko je star. Vsak ima namreč rajši čim novejši posnetek, ki najbolj odraža trenutno stanje.
Če boste pri starem zobozdravniku dobili karton ali pa ga bodo oni sami poslali, potem se ga vaš novi zobozdravnik ne bo mogel ubraniti.
Lepo pozdravljeni!

Hvala za odgovor, tudi sam sem tako menil. Čudno se mi zdi, da nov zobar ne bi potreboval vse “dogodke” mojih zobeh itd.

Četudi je sestra novega zobara rekla, da naj ne nosim kartona in slike, ju le naj absolutno nesem, ne?

Spoštovani Matija,

predlagam vam, da poskrbite, da bo zabeleženo, da je bila dokumentacija prenešena (npr. pošljete priporočeno). Tako se nihče ne more izgovarjati, da poslano ni bilo dostavljeno.
Lepo pozdravljeni!

karton sem dobil, slike pa ne, ker je to kao plačala zavarovalnica in jo ne morejo dati. ali res?

Spoštovani Matija,

saj je tudi vaše zalivke plačala zavarovalnica pa ste jih vseeno smeli odnesti drugam. Gre za vašo dokumentacijo in niti slučajno mi ni jasno, kaj nameravajo početi z vašo sliko. Kakorkoli, če vaš novi zobozdravnik ne bo zahteval stare slike, potem bo najbolje, da slikanje ponovite. Tako boste imeli svežo sliko, ki bo odražala dejansko stanje v vaših ustih (videlo se bo pa tudi vse, kar je naredil prejšnji zobozdravnik).
Lepo pozdravljeni!

Spoštovani!

Malo Vas ne razumem.
Plombo je treba plačati – kot ste to napisali prvič, potem pa pišete, da plača zavarovalnica.

1. Ali pa se motim, da plomba ni zalivka????!!!! Kdo pravzaprav plača plombo?
Kako je to v zdravstvenem domu in kako pri privatniku?

2. Le zakaj bi šel na ponovno slikanje zob, kar sem opravil pred meseci?

3. Ali je to dejanje (da slika ostane pri prejšnjem stomatologu) upravičena (ker
Vas nisem povsem razumel)?

4. Približno pa koliko stanejo plombe pri privatnikih (v manjšem mestu, z veliko
pacientov)?

S hvaležnostjo Vas prosim za odgovore po TOČKAH/ŠTEVILIH!!!!!!!

Matija

Spoštovani Matija,

nikjer v mojih odgovorih na vaša vprašanja nisem zasledila napisano, da morate zalivko plačati.

1.) Ne motite se; plomba je zalivka. Indicirano zalivko plača pri koncesionarjih (zdravstveni domovi in zasebniki) ZZZS. Pri zasebnikih brez koncesije jo plača pacient.

2.) Ne vem, kaj bi radi od mene. Glede slike sem vam že napisala svoje mnenje. Prepirajte se s svojimi zobozdravniki, ki vam slike bodisi ne dajo, bodisi je nočejo sprejeti.
Napisala sem vam samo, da nova slika odraža trenutno stanje, stara slika je pač že lahko “zastarela” in na njej niso vidni novi posegi, ki so bili opravljeni po slikanju.

3.) Dokumentacija naj potuje s pacientom.

4.) Nimam pojma. To boste najbolje zvedeli pri dotičnem zobozdravniku v tem kraju.

Lepo pozdravljeni!

če nimate potrpljenja, se odpovejte temu delu

Spoštovani Matija,

vsak človek ima enkrat dovolj. Popolnoma korektne nasvete ste sčasoma obrnili na glavo in postali neprijazni. Ker ne vem, s čim sem si to zaslužila, vas naprošam za enako mero spoštovanja kot jo jaz izkazujem vam. Mimogrede – lahko je biti anonimen in pljuvati vse naokrog.
Lepo pozdravljeni!

nisem jst začel, užalilo me je “kregajte se s svojimi zdravniki” ali neki tazga

Spoštovani Matija,

predlagam, da “zakopljeva bojno sekiro”.
Upam, da boste uredili pri obeh zobozdravnikih tako kot želite. Glede slikanja pa sem vam želela le povedati, da včasih želimo imeti čim novejšo sliko, ki odraža trenutno stanje in da vas bo mogoče novi zobozdravnik poslal na slikanje kljub temu, da boste prinesli staro sliko s seboj.
Lepo pozdravljeni!

ok, rad komuniciram

New Report

Close