Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja kako pripraviti bučke…

kako pripraviti bučke…

našemu petmesečniku? Fajn nasvete sem dobila tukaj, sedaj pa ne vem kako naj pripravim oz. skuham bučke. (smo zelo zaprti)

Jaz jih olupim, narežem na tanke kolobarje in skuham v vodi. Potem pa pretlačim in dodam malo kisle smetane ali olivnega olja in ščepec soli. Nič posebnega, ampak je pa njami.

malo masla, podušiti, malo soli in na koncu sladke smetane, spasiraj. Če pa je mali zaprt mu poskusi dati nekaj žličk donata ali pa sok češpljevega kompota.

Na koščke narezan krompir skuhaš (malo vode), preden je čisto kuhan dodaš narezano (neolupljeno) bučko, vse skupaj kuhaš 5 minut, zmiksaš s paličnim mešalnikom, dodaš malo soli in lahko tudi kislo smetano.

Dober tek!

Jest bučke tudi skuham s krompirjem potem pa naredim pire bučke pa pretlačim z vilco(krompirja nikoli ne miksam ker pride nekako sluzast).Proti zaprtju pa pomagajo suhe slive (čez noč jih namoči v vodo in zjutraj naj to popije).
lp Tina

Jaz sem danes našemu 7 mesečniku bučko popekla na olivnem olju do mehkega in mu po koščkih dajala v usta, pa je s takim užitkom jedel. Drugače jo pa tudi skuham ali s krompirjem ali s cvetačo.

New Report

Close