Najdi forum

Kako pridobiti moža nazaj?

Pozdravljeni. Z možem sva poročena 5 let, skupaj sva 8 let, imava dva otroka.
On se je pred 14 dnevi začel pogovarjati z bivšo sošolko in se zaljubil vanjo. Pravi da jo ljubi. Videla sta se 1x, tudi poljubljala sta se, več pa ne ker je on baje ustavil. Meni je rekel da bo spal pri prijatelju (šel je na srečanje bivših sošolcev), spal pa je pri njej. Zelo me boli ta izdaja, pa vendar ga ljubim in ne želim da se ločiva, mer pravi da ima tudi on mene zelo rad in ne ve kaj naj naredi.
Kaj bi priporočali vi? Prosim brez obtoževanj. Hvala.

Spoštovani,

vem, da vas prevara boli veliko bolj, kot ste tukaj opisali. Vem, da je zares hudo. Ko naš najbližji naredi tak korak iz odnosa, ostanemo na neki ravni popolnoma sami – z ogromno zmedenosti in predvsem nemoči, da o strahu, jezi, žalosti, sramu in še čem sploh ne govorim. Kakšnokoli obsojanje bi bilo ne samo žaljivo, ampak tudi popolnoma nekoristno. Ničesar ne vem o vama – kako se sicer razumeta, kakšni so bili doslej problemi v vajinem odnosu, kako sta jih reševala, iz kakšnih družin prihajata … zato je še najbolj konkretno mnenje, ki vam ga lahko napišem, to, da bi na vašem mestu skupaj z možem obiskala zakonskega terapevta. Takšen pogovor poteka v bolj umirjenem in treznem vzdušju, kot sta ga zdajle zmožna ustvariti vidva sama, in pomaga razbistriti pojme, kot sta ljubezen in zaljubljenost, pa še marsikaj drugega.

Srečno in lepo pozdravljeni,

Jana Lavtižar, spec. ZDT, zakonska in družinska terapevtka I [email protected] I 040/523-787 I www.janalavtizar.com

Pozdravljeni.
Res sem vse bolj na kratko opisala najino situacijo. Naj zacnem na zacetku.. spoznala sva se poleti 2010 in oktobra zacela hoditi. Jaz stara 16, on 23. Jaz zal prej nisem vedela, da ima on tezave z alkoholom, kar je seveda bila tezava. No po 8ih mesecih zveze sem jaz zanosila, on pa je preden sem izvedela, odsel sluzbeno v Italijo in se skoraj nisva nic slisala. Pri 17ih sem rodila najinega prvega sina, to sva sprejela in skusala speljati tako odnos kot otroka. On je se vedno veliko pil. Pri otrokovi starosti 1leto pa pol, se je on sel zdraviti od alkoholizma in to zaenkrat se vedno uspesno izpeljuje. Vseskozi sem mu stala ob strani. Jaz sem leta 2015 koncala solo in si poiskala sluzbo, prav tako je on takrat dobil sluzbo. Razumela sva se dobro, vse od zacetka sva imela res veliko ljubezen med nama.. tako da so nama jo zavidali ljudje okoli naju (pa me to nikoli ni nic zanimalo).. oktobra 2016, sva v 4. mesecu nosecnosti izgubila najinega drugega otroka. To je bil hud sok za naju, jaz sem to se tezje sprejela. Po pol leta sem zopet zanosila – bolj na njegovo pobudo, saj si je zelel otroka.. sedaj pravi da zato da bi naju bolj povezal. Splih nisem vedela da sva v krizi. Vseskozi mi je namrec govoril da me ljubi. V nosecnosti sva res spet podozivela tisto zaljubljenost kot prej. Decembra 2017 sem rodila tretjega sina in od takrat je slo vse samo se navzdol v najinem odnosu. Jaz sem se posvetila novorojencku, ker je bil zelo zahteven otrok. Vmes pa sva se z mozem izgubila. Sva velikokrat govorila da morava nekaj spremeniti ampak nisva.. jaz sem se bolj trudila kot on sicer.. no in potam se je zdaj zgodilo to.. z drugo zensko. Ja zelo me boli.. jaz ga namrec se vedno ljubim in si zelim narediti nekaj za naju ker mislim da ni se vse izgubljeno, saj sva drugace dobro funkcionirala.. znala sva se dogovoriti, pogovoriti in se imeti lepo skupaj.
Cisto sem zmedena, ne vem kaj naj naredim, on pa tudi se se ni zjasnil.. se vedno govori z njo, dogovorila sva se da dokler midva ne resiva, da se ne bo dobival z njo. Pravi da jo ljubi, po drugi strani pa ima rad tudi mene in me ne more kar zapustiti. Sedi na dveh stolckih.
Tudi o partnerski terapiji razmisljava, pa vendar ne vem ali bo on popolnoma za, zaradi nje.

Hvala za vse.

nova
Uredništvo priporoča

Šla čez isto zgodbo lani, ostal je z mano in najinima otrokoma,ampak jaz ne prebolim izdaje, stalno imam to v glavi in mislim da mu čedalje bolj zamerim….če ostaneš z njim boš vedno trpela, tega sploh ne moreš pozabit! Premisli dobro če je vredno trpeti!

Ce bos zahtevala da se naj z njo ne slis jo bo se bolj pogresu.
Zato moras ti nehat kazat zanimanje zanj in ce mas kam se odmakni al pa naj se on.
V tednu dveh pa naj se odloc..bod ti mal bolj zajebana. Ce bos plazla po kolenih mu ne bos zanimiva
Povej mu da tud tebe se caka en dobr ded naj ne misl da sam njega. Ves moski so ljubosumni ko vrag ce bo sam pomislu da bi bla ti z drugim.

Hvala za nasvet. To ze delam, le da mu ne morem rect da me caka drugi, ker ve da ga ljubim. Sm tud trenutno nezaposlena (sm koncala s porodnisko) in ve da nimam stikov z drugimi ravno veliko.
Sem se pa danes odlocila da mu bom vseeno postavila ultimat, ki bo vseboval tudi prekinitev stikov ali pa selitev (on, ne mi). Tako zal ne bo slo naprej, laze meni, laze njej. Ona tega ne vidi, jaz pa in moram poskrbet zase in za otroka.

Sta resila do sedaj?

Sva resila. Je spoznal svojo napako, dejansko je cez noc spregledal, ko sm mu prejsnji vecer rekla da ce misli iti, naj spakira cimprej in naj nas neha mucit, ter da jaz dvigam roke. To je ze en mesec nazaj bilo.. no potem je tudi njej napisal da ne bo nic, sta prekinila vse stike. Najin odnos se je zelo izboljsal, dejansko sva srecna skupaj.

[/quote]

Tudi jaz sem sla cez isto zgodbo lani. Sem se tukaj sprasevala za nasvete. No midva sva bila ze dva dni “narazen” (po 3 mesecnem peklu), ko je ugotovil da je to napaka in da bo ostal z mano in otrokoma. Se je spremenil, izboljsal stvari ampak opazam isto kot ti. Cedalje bolj mu zamerim kar je naredil, in stalno imam v glavi kaj pa ce se ponovi.. tako da.vcasih res nevem ce je vse skupaj vredno..premisli res dobro kaj si zelis od zivljenja!

Ti še doolgoo ne boš srečna verjemi! Spomini te bodo vedno bolj preganjali! Doživljam enako!

Glede na to, da ti je priznal, da jo ljubi, da je spal pri njej, te je prevaral itd, potem je situacija taka, da … enkrat prevarana, vedno prevarana.

Še ti si najdi ljubimca, pa boš imela spolnost, ki je pri njem ne dobiš, pokrito. V najslabšem primeru se pa loči. S tako osebo, ki vara, ni mogoče živeti oz. oblikovati skupno življensko pot in cilje vse do smrti. Starejša bosta, slabše bo.

New Report

Close