Najdi forum

kako preprečiti obiske?

Pozdravljeni!

Moj problem je da k nam v tej epidemiji skoraj nihče ne pride (niti mi k drugim ne zahajamo), prihaja pa redno ena oseba, katera se seveda ne drži ne razdalje, ne maske ne nosi. Seveda ji nočemo nič reči da se ne bi užalila. Vendar pa ne vem kaj naj storim da bi preprečila toliko prihodov te osebe? Da se tu pa tam oglasi je še sprejemljivo, da pa skoraj vsak dan visi pri nas, pa ni ker smo v družini nekateri zaradi drugih bolezni in starosti bolj dovzetni za ta virus.

Kaj si naj izmislim, kaj naj rečem tej osebi, da se ne bi užalila, hkrati pa da bi se bolje zavedala v kakšni situaciji smo in da pač res sedaj ne bi rabila tolikokrat prihajati sem? Ne morem vedno to početi ko jo opazim, da se delam, da me ni doma in ne odprem vrata. Zna pa se tudi prej najaviti, takrat pa še bolj ne vem kaj naj rečem, da le ne bi prišla. V nedogled ne morem lagati ter izmišljevati razloge oziroma lepo prosim za nasvete kaj naj storim glede tega problema, vendar na način, da ne bi rabila tej osebi direktno reči da naj ne prihaja tolikokrat in da se ne bi užalila? Sicer nam ta oseba veliko pomaga, ne bi je želeli užaliti ali se skregati, pa vendarle se bojim za zdravje, predvsem pa za življenje svojcev in tudi svojega.
Indirektno sem ji že par stvari rekla v zvez s tem, ampak ali se dela noro ali pa jo enostavno ne zanima, ker očitno ne verjame v virus. Kako odpreti taki osebi oči, predvsem pa da naj ne prihaja tolikokrat k nam? Namreč niti to ne zaleže, da mi sedimo z maskami, ona pa se na nič to ne ozira.

Vnaprej hvala za nasvete. Lp in ostanite zdravi!

Te razumem, da je to velik problem. Je ta oseba vaš sosed, sorodnik, prijatelj ali samo znanec/znanka? V vsakem primeru imaš na voljo več možnosti. Najboljša je, da ji enostavno rečete, da ste v visoko rizični skupini ( tako vam je rekel zdravnik) in da ste se odločili, da do konca epidemije ne boste prejemali nobenih obiskov, ne z masko, kaj šele brez nje. Vaša hiša, vaša pravila. Pa ljudje božji, ali se tako bojite nekoga užaliti, da rajši tvegate zdravje ali celo življenje svojih najbližjih? S tem da se ta oseba očitno nič ne boji koga okužiti. Ne glede na to, da je morda med tistimi, ki vse zanikajo, je zelo nevljudno in nerazumevajoče, da prihaja v vašo hišo brez maske, ko je očitno, da jih vi vsi imate in da “noče” razumeti namigov. Popolnoma neempatična, egoistična ali tako lahkomiselna oseba? Ne vemo, ker si dala premalo podatkov. Takih primerov je malo morje, zato se ni bati, da bi se oseba prepoznala, če se tega bojiš.
Skratka, od danes naprej ste se samoizolirali, lahko pa se slišite po telefonu ( Po Skyu, Zoomu… danes to ne more to biti prevelik problem. Če oseba tega prijazno povedanega ne bo hotela razumeti, ji pač ne odprete. Poznaš malce grob pregovor, da stisniti in prdniti naenkrat se ne da. Če vam je še tako težko-zdravje in življenje sta na prvem mestu. Potem se pa še vprašajte, ali tako osebo res rabite v svojem življenju. Nič nisi napisala o tem, ali imate to osebo sicer radi. Najbrž da in to zelo, sicer si ne predstavlajm, da bi ji dovolili vsak dan viseti pri vas. Če je tašča, tast, brat,sestra, boste morali pač povedati odločno, da ne sprejemate nikogar, pa je! Želim ti veliko poguma in odločnosti. Pa oglasi se še kaj!

New Report

Close