Živjo. Moj problem je v tem, da s fantom s katerim sem ne znam prekiniti zveze …. vsakič ko se o tem pogovarjava pride do joka (na obeh straneh) in skupni ugotovitvi, da o tem nočeva več razmišljati. Dejstvo je, da je med nama prevelika razlika v letih, da bi lahko zvezo nadaljevala kot nekaj resnega tudi v tem smislu da bi se nekega dne poročila, imela otroke (med nama je 21 let razlike). Drugih ovir sicer ni, ker razumeva se res krasno. Nočem ga izgubiti kot prijatelja, čeprav mi je sam rekel, da če prekineva me noče več videti …. in da mu ne morem biti …samo… prijateljica. Kakšno je vaše mnenje o tem …. sta lahko moški in ženska, ki sta si enkrat bila partnerja kasneje samo prijatelja? Res bi ga rada obdržala tako, ker me ob sami misli na to da bi ga popolnoma izgubila kar strese …

Spoštovana Romi,
sami ste kot razlog, da bi šli s partnerjem narazen navedli le razliko v letih.Objektivno takšna razlika sama po sebi ni konflikt, ta mora biti pač na nekem drugem področju, ki ga ne omenjate( razdvojenost,neustrezno vrednotenje odnosa do moških nasploh, vaše znižano samospoštovanje).Odločiti se in s tem prevzeti odgovornost namesto vas ne more nihče,presoditi morate le. ali vam je pomenbneje imeti otroke in moža ki bo tudi telesno kos očetovskim bremenom( aktivno uvejanje otrok v šport in dovolj dogo preživetje, da jim bo omogočil zaželjeno šolanje) ,ali pa si želite navznoter zaprtega odnosa, kjer se boste posvečali le partnerju

Spoštovana!

Ne vem, čemu je razlika v letih glavni vzrok za ločitev. Starost pri tem nima nobene vloge, če se imata rada in se res razumeta. Potem je pametneje, da cenita ta odnos, saj je redko, da se partnerja res tako duhovno kot tudi čustveno ujemata, imata podobne želje in predvsem sta rada drug z drugim. Jaz bi ti rekla, daj času čas. Ne sili se v nekaj, kar je mučno tebi in njemu. Če imaš kakšne težave, jih imaš verjetno sama v sebi, pa jih razčisti in ne prenašaj tega na odnost.
Govorim iz lastnih izkušenj.

Lep pozdrav!

Hej, Romi, totalno brez veze! Zato ker je starejši, bi hotela nehati z njim? Daj, no!
Moja mami je bila (drugič) poročena s 24 let starejšim in je bilo vse OK, dokler ni umrl. (Ampak kar se tega tiče, je istega leta umrl tudi mamin zelo dober prijatelj in sošolec – torej ne gre za to, da ti mlajši mož ne more umreti pri 50-ih, recimo.)

Tudi sama imam moža, ki je 17 let starejši od mene, pa sva poročena že 9 let in je še vedno vse v redu in se imava rada. Res je, da sem se odločila, da ne bom imela otrok, vendar to z njegovimi leti nima nobene zveze, ampak je čisto osebna odločitev. Pričakujem, da bova skupaj še najmanj 20 let, če pa ne bova, bo pa ravno tako prav. Teh let, ko sva skupaj, ne bi želela zamenjati za nič na svetu in dokler bo trajalo, bova to izkoristila.

Malo premisli, če je edini razlog res le starostna razlika. Mogoče si to dopoveduješ, da bi prikrila nekaj drugega.

New Report

Close