Najdi forum

kako pa vas dojencek?

Nasa dojencica ne zdrzi sama v gugalniku niti 15 min. Stalno bi bila na rokah, stalno jo je treba animirati. Kako naj jo brez pretiranega joka navadim, da se bo sama zabavala malo dlje? Prvih 10 tednov je imela take krce, da sem jo raje vzela k sebi, ce je jokala, zdaj pa ne vem, ce ni razvajena?

Kako je pa z vasimi dojencki?

Ne, tako hitro ni razvajen. Moja prva hči je bila taka in vem, da sem bila precej utrujena od tega. A midve sva veliko plesali po glasbi, zamotil jo je samo tisti vrtiljak nad posteljo, sicer pa je tudi hotela biti ves čas ob meni, zato sem vse ostale stvari pri gospodinjstvu skrčila na minimum, ker njenega dretja nisem mogla poslušati.
Na srečo je drugo dete čisto nasprotje prve hčerke… Pustim jo v stajici z glasbo z otroškimi pesmimi, pa malo je v ležalniku in s starejšo gledata kakšne risanke iz knjižnice, sedaj jo hoče tudi starejša dvo in pol letnica kar sama čuvati, igra ji na kitaro, ji razlaga iz knjigic zgodbe… Idealno…

tudi mi smo imeli takšne začetke. nikjer ni zdržal dlje kot 5 minut. tako da smo ga veliko nosili,mu peli, bili zunaj z njim ipd. vse se je spremenilo okoli tretjega meseca, ko je začel bolj zaznavati svet okoli sebe. sedaj je star pol leta in se full sam igra, skratka nosit se sploh več noče. tako, da ti svetujem veliko potrpljenja in vse se bo uredilo samo po sebi.

nova
Uredništvo priporoča

moji sta obe takšni, tako da …. prva, ki ima skoraj tri leta – sem mislila, da je ona naporna, sedaj vidim, da je ta manjša (9 mesecev). ne zanima je nobena igrsačka, absolutno nič. zanimivo je le na rokah in pa gledanje skozi okno našega kužeka, pa seveda plazenje tja, kjer je najbolj nevarno, pa zunaj v vozičku je fajn.
drugače mi bodo pa roke odpadle … ne vem, kaj bo delala v vrtcu?!

Moj sin bo star tri mesece in je tiho tudi samo v naročju. Jaz pa sem mislila, da je samo naš scrkljan pa vidim da ni tako. Tudi v vozičku ni rad, samo če ga imam v naročju je tiho. Neka znanka mi je rekla, da njen sin leži tudi po eno uro sam v postelji in posluša vrteljak, moj največččč 5 min., tako da sem že velikokrat obupala, ker ne morem narediti nič razen ko spi.

New Report

Close